סוי או ואן: נתחי סויה, תפוחי אדמה ובטטה ביין אדום
גרסה טבעונית קלה להכנה ועם זאת חגיגית וטעימה למנה צרפתית קלאסית, שאפשר לכנות בשם Soy au vin – נתחי סויה ביין אדום, שנכנסו עם תפוחי אדמה ובטטה לתנור ויצאו – מעדן!
מה אני אגיד לכם, אם יש מישהו שהקורונה עוברת עליו ממש בכיף זה כנראה אורן, בן הזוג שלי. שנינו בבית (הוא מורה שחוזר עכשיו ללמד מרחוק ובינתיים כותב ספרים), שנינו עובדים רוב הזמן (למישהי עם אנרגיות כמו שלי זה בעייתי יותר מדי מנוחה), מה שאומר שאני בעצם מבלה לא מעט זמן במטבח. תכלס, אנחנו צריכים לאכול ואם כבר אוכלים אז נו, למה שלא אנסה כבר מתכון חדש ואז אני כבר מצלמת והופ, עוד פוסט עולה לבלוג, שלא לדבר על אינסטגרם ופייסבוק וכל החגיגה הזאת. ואורן? אוכל! זה החלק שלו. זה והררי הכלים במטבח. מחיר קטן לשלם עבור ארוחות יצירתיות מסביב לשעון, לא?
דווקא המנה שמיד תכירו (ולטובתכם, גם מיד תכינו) לא נולדה בשעת רעב מיידי כמו ברוב המקרים, אלא דווקא אחרי שסיימנו לאכול את ארוחת החג (השני כנראה, מי סופר?). בקבוק היין הלך והתרוקן, באדיבות המאמנת האישית שלי צאלה אברוני, שהחליטה שבאין משקוליות לאימונים בזום, בקבוק יין הוא התחליף הטוב ביותר. הבעיה – אנחנו פותחים אותו אחרי האימון ואז צריך לקנות אחד חדש! גם כן סידור לשמירה על כושר מצאתי לי.. כדי לא לחסל את הבקבוק לגמרי, החלטתי לבשל עם היין שנשאר. זכרתי שהזמנתי לאורן נתחי סויה שהוא אוהב ומחכים ליומם בארון (רק בגלל זה שווה להחזיק אותם בסטנד ביי בבית, הם לא מתקלקלים) והשאר – היסטוריה. עכשיו אני יושבת וכותבת לכם את המתכון והוא, בנוהל, רוחץ כלים.
אני מגיעה אליכם עד הבית! הורידו עכשיו את סדנת הבישול הדיגיטלית שלי במחיר מבצע
מוזמנים לעקוב אחרי גם באינסטגרם, טעים שם!
סוי או ואן – נתחי סויה, תפוחי אדמה ובטטה ביין אדום
מתכון מעולה למי שמתנסה בעבודה עם נתחי סויה בפעם הראשונה, פשוט עקבו אחרי ההנחיות במדוייק ותגלו שהם יכולים להיות לגמרי מוצלחים. אני ממליצה לקנות נתחים איכותיים, שבדרך כלל נמכרים ארוזים ולא בתפזורת ואפשר להשיג אותם במחלקות וברשתות הטבע. הם מפוצצים בחלבון, למקרה שלא ידעתם. ראו בהמשך גיוונים ושינויים
חומרים ל-6 מנות
להשריית הסויה:
170 גרם נתחי סויה יבשים, רצוי כהים
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
1 כפית שטוחה פפריקה מעושנת
מים רותחים
1/2 1 כוסות יין אדום
10 שיני שום מקולפות ומעוכות
2 עלי דפנה (לא חובה)
1 כף גדושה רסק עגבניות
2 כפות שמן זית (לא חובה)
מלח, פלפל שחור גרוס
לקדירה:
3 תפוחי אדמה על קליפתם, נקיים וחתוכים לקוביות גדולות
3 בטטות על קליפתן, נקיות וחתוכות לקוביות גדולות
2 בצלים סגולים, חתוכים לרבעים
חופן קטן עלי טימין טריים
כמה עלי מרווה טריים או מיובשים (לא חובה)
מלח, פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית (לא חובה)
כ-1 כוס מים או ציר ירקות
להגשה:
פטרוזיליה קצוצה
+ לילה לפני ההכנה: מניחים את נתחי הסויה בקערה גדולה, מוסיפים פפריקה מתוקה ומעושנת ומכסים במים רותחים. משהים כ-20 דקות, עד שהנתחים רכים וספוגיים והמים מתקררים.
+ מסננים את נתחי הסויה וסוחטים ככל הניתן ממי ההשרייה. מחזירים לקערה ויוצקים עליהם את היין. מוסיפים שיני שום ועלי דפנה ומערבבים. מכסים בניילון ומאחסנים במקרר למשך הלילה.
+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מסננים את הנתחים מנוזלי ההשרייה, סוחטים ושומרים את הנוזלים. מלהיטים מחבת או סיר רחב (אפשר עם מעט שמן זית) וצורבים את הנתחים עם שיני השום תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהנוזלים מתאדים והם משחימים מעט. מוסיפים רסק עגבניות, מערבבים ומטגנים עוד כדקה. זה בסדר אם הם נדבקים קצת לתחתית – פשוט גרדו אותם. מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס, מערבבים ומסירים מהאש.
+ מניחים בתבנית את שאר חומרי הקדירה, מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים את הנתחים ושיני השום הצרובים. אם רוצים מזלפים שמן זית ומערבבים.
+ יוצקים לתבנית את נוזלי ההשרייה (היין האדום ששמרנו) ועוד ציר ירקות או מים, כך שבסך הכל תוסיפו 500 מ"ל (כ-2 כוסות) נוזלים לתבנית.
+ מכסים היטב ואופים בתנור החם כשעה, עד שכל הרכיבים רכים – מומלץ לצקת עליהם מדי פעם מהנוזלים שבתבנית. מסירים את הכיסוי ואופים עוד כ-10 דקות, להשחמה. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
שינויים וגיוונים
אפשר להשתמש בנתחי סויה מכל הסוגים, מומלץ כאלה שמגיעים באריזה ולא במשקל (הם בדרך כלל מוצלחים יותר).
אפשר להשתמש בנתחי סויה קפואים (אחרי הפשרה וסחיטה) ולוותר על שלב ההשרייה במים רותחים.
אפשר לגוון את הירקות שבקדירה, ארטישוק ירושלמי למשל יהיה מצוין.
אפשר להשתמש בבצל לבן אם אין סגול. גם כרישה תהיה נפלאה בקדירה הזו.
יש לכם שאלות? רוצים להשוויץ בקדירה שהכנתם? בואו לקבוצה של טבעוניות נהנות יותר בפייסבוק
עוד מתכונים לקדרות נפלאות:
קדרת אורז ומאש בתנור
מג'דרה של פריקי ועדשים
קדרה של כרוב ניצנים ודלורית
תגיות: איך מכינים נתחי סויה, סויה, איך מכינים סויה יבשה, חלבון, תפוחי אדמה, בטטות, פסח, קדרה, ראש השנה, שבבי סויה, קדירה, נתחי סויה
קטגוריות: מהיר וטבעוני, פוסט נבחר
איך מחליפים בסייטן?
היי, מתחילים ישירות מהשרייה ביין, אחרי שחותכים לנתחים.
סליחה על הכפירה, אבל אפשר בלי היין…? להחליף במשהו אחר?
היי ליאור, הייתי מחפשת קדירה אחרת, כאן זה מה שנותן את רוב הטעם. יש מתכונים מעולים אחרים בבלוג!
נראית מנה נהדרת! האם מתאים להכנה מראש ולחימום יום-יומיים מאוחר יותר להגשה?
תודה רבה, בהחלט!
תקשיבי עשיתי ויצא מטורף.
זה עושה לנתחי סויה טעם ומרקם של בשר.
אמנם זה קצת עבודה לסחוט כל פעם את בנתיים, אבל שווה את זה לגמרי
יאאאאאא איזה כיף לשמוע <3 שמחה שאהבת!
יילך גם עם יין לבן וקוביות טופו?
משהו אחר לגמרי.. אפשרי אבל אחר.