בתבנית אחת: קדרת קיץ ים תיכונית
אמרתי בעבר ואומר זאת שוב – המנות הכי מהירות והכי פשוטות תמיד מקבלות הכי הרבה תשומת לב. הפעם הכפיים לקדרה מהירה וכיפית של ירקות קיץ עם טופו וגרגירי חומוס
מאז שאני מקבלת ירקות בארגז אני מרגישה את העונה הרבה יותר מקרוב, כי עם כל הכבוד למגוון שיש בסופר או אפילו בשוק ובירקניה החביבה עלי בפינת הרחוב, חקלאי ששולח אליך את הירקות שהוא מגדל (למה לא לפרגן? באהבה – הנה הם כאן) לעולם לא ישלח לי ירק שלא בעונתו. אז לפעמים מותחים קצת את עונת השומר (הם אמנם טריים, אבל מה אני אעשה איתם??) אבל בגדול, כל ירק שמגיע הוא כזה שיצא מהאדמה ממש עכשיו.
אז בימים החמים האלה הארגז שלי עמוס בקלחי תירס טריים בקליפתם, במיליון קישואים בצבעים שונים (זוכרים את המאפה הלימוני המהמם הזה?), בחצילים, עגבניות ודלורית או דלעת ערמונים, לצד מלון ואבטיח (זה של פעם, עם הגרעינים!). זה לפעמים קצת מתסכל כשאני כבר לא יודעת מה להכין מהחצילים שלא הספקתי להגיע אליהם, אבל אין ספק שגם תזונתית, גם אקולוגית וגם מבחינת הטעם – עדיף לעבוד במטבח עם ירקות טריים כשהם בשיאם.
ככה נולד עוד מתכון של קיץ – עם חצילים, קישואים ועגבניות, שהצטרפו אליהם גרגירי חומוס רכים וקוביות טופו. הכל נכנס לתבנית אחת, עם מינימום טרחה ומינימום כלים לשטוף, בדיוק מה שצריך בימים החמים האלה. וכמו תמיד, תמונה אחת של התבנית הזו הולידה עשרות בקשות שלכם – רוצים מתכון! למרות שבכלל לא התכוננתי ולכן גם לא ממש צילמתי, עמכם הסליחה. אז הנה, הכי קל בעולם ובאהבה.
הירשמו לאתר ותקבלו מתכונים ישירות למייל!
עוד ארוחות מהירות שמתאימות לקיץ:
מוקפץ עם יובה וירקות
סלט קינואה וירקות צלויים
פלאפל עדשים שחורות
קדרת קיץ ים תיכונית בתבנית אחת
באאארור שאפשר לשחק עם הרכיבים! יבואו כאן מצוין קוביות דלעת/דלורית או רצועות פלפלים צבעוניים, כל מה שנראה לכם קיצי וטעים.
חומרים ל 6-8 מנות
1 כוס (או יותר) גרגירי חומוס מבושלים
300 גרם טופו, חתוך לקוביות קטנות
1 חציל בלאדי גדול, חתוך לקוביות קטנות
3-4 קישואים שאוהבים, חתוכים לקוביות קטנות
4 תפוחי אדמה (רצוי עם קליפה אדומה), חתוכים לקוביות קטנות (אני השתמשתי בתפוחי אדמה בייבי זעירים)
3 עגבניות חתוכות לקוביות
1 בצל סגול גדול חתוך לקוביות
5 שיני שום מעוכות
1 פלפל צ'ילי, פרוס
חופן נדיב עלי אורגנו טריים (אפשר להחליף בתימין, מרווה קצוצה או שילוב של כולם)
500 מ"ל רוטב עגבניות (הכוונה למחית עגבניות חלקה שעשויה מעגבניות)
1 כף תערובת עשבי תיבול איטלקית (או אורגנו, תימין יבש, בזיליקום יבש, קצת רוזמרין קצוץ וכדומה)
1 כפית גדושה בהרט
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2-1 כפית פפריקה מעושנת
1/2-1 כפית כורכום
מלח, פלפל שחור גרוס
+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מעבירים את כל הרכיבים לתבנית תנור עמוקה מרופדת בנייר אפייה. מתבלים ומערבבים בידיים כך שכל הרכיבים ייעטפו בתיבול וברוטב.
+ אופים בתנור ללא כיסוי 30-45 דקות, עד שרוב הנוזלים מתאדים וכל הרכיבים רכים וטעימים.
תגיות: חצילים, חומוס, עגבניות, תפוחי אדמה, מתכון מהיר, קישואים, קיץ, בסיר אחד, מתכון קיץ, טופו
קטגוריות: פוסט נבחר
האם לא כדאי להתחיל את האפייה עם כיסוי כדי שהטעמים יישמרו בפנים והתבשיל לא יהיה יבש?
היי אדווה, בהחלט אפשר, אני אהבתי שהנוזלים הצטמצמו והירקות נעטפו בתיבול.