שווארמה מהירה של כרוב ויובה
כנראה שאין סוף לרכיבים שאפשר להכין מהם שווארמה – בסוף העיקר זה התיבול והפיתה! – אבל מבין כל האופציות, אין ספק שיובה היא אחת המלהיבות והמוצלחות. קבלו מתכון
כל מה שצריך זה נתחים, לא חשוב של מה. כבר נוכחתי לדעת ששווארמה זה שם קוד לנתחים מוקפצים בתיבול השווארמי הנפלא (שיש לו כמובן כל מיני גרסאות, אבל הכיוון ברור), שנדחסים לפיתה עם טחינה ועמבה. בספר הראשון שלי זה עבד מצויין עם טופו, כרובית ופטריות (יאמ), אחר כך יצא לי לאכול ב"נומה" שווארמה סלרי משיפוד ענק, את הפלא הזה שחזרה בגרסה ביתית רינת צדוק המוכשרת (המתכון שלה ממש כאן) ועוד היד נטויה. ואז זה קרה – הכנתי שווארמה מכרוב ויובה. היובה בעלת המרקם המושלם (רק בצורת כנפיים, כל היתר הרבה פחות מוצלח) היא בדיוק בנגיסות הזו שצריכה להיות לשווארמה והכרוב, במקום להיות מותסס וחמוץ, הופך לרצועות קריספיות מוקפצות שמשלימות את המנה הנפלאה הזו. כי אם אייל שני מכניס כרובית לפיתה, אז למה לא כרוב??
עוד מנות מעולות עם פיתה:
פלאפל אפונה צהובה ועלי גפן
פלאפל עדשים שחורות ובורגול
חומוס אבוקדו הכי טעים שיש
קנו לעצמכם מתנה לחג! הספר החדש "חגיגה טבעונית" במחיר מיוחד
שווארמה מהירה של כרוב ויובה
קחו לעצמכם את החופש לאלתר – טופו יחליף את היובה בקלילות, רצועות פלפל אדום ישדרגו, פטריות תמיד יוסיפו וירקות ורטבים רק יעשירו. בקיצור, עופו על השווארמה לאיזה כיוון שתרצו.
חומרים ל-6 סועדים
150 גרם יובה בצורת כנפיים
1/2 ראש כרוב, פרוס דק
2 בצלים חצויים ופרוסים
3 שיני שום פרוסות (או ראש קטן של שום ירוק עם הגבעול, בעונה)
2-3 כפות שמן זית
מעט ציר ירקות או מים
לתיבול:
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית קארי
1/2 כפית סומאק
1/2 כפית כמון
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית פפריקה מעושנת
מלח, פלפל שחור גרוס
להגשה:
פיתות טריות
טחינה
עמבה
פטרוזיליה קצוצה
+ משרים את היובה במי ברז כ-15 דקות, לריכוך. מסננים היטב וטוחנים בפולסים במעבד מזון לקבלת שבבים גסים.
+ מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל והשום כ-5 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, לריכוך והזהבה קלה.
+ מוסיפים רצועות כרוב, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות. מוסיפים את היובה ומטגנים עוד 2 דקות.
+ מוסיפים את כל התבלינים ומעט מים, מערבבים וממשיכים לטגן-לבשל עוד 2-3 דקות. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול.
+ מגישים בפיתה עם טחינה, עמבה, פטרוזיליה ועוד תוספות שאוהבים (מי אמר חמוצים?).
בואו לעקוב אחרי כל סיפורי האוכל שלי באינסטגרם
תגיות: יובה, שווארמה יובה, שווארמה כרוב, שווארמה, פיתה, כרוב, שווארמה טבעונית
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, כריכים, ממרחים והברקות
ואו
מושלם
מושלם
מושלם
wow
סליחה על הבורות,מה זה יובה?
היי גילה, זה תוצר לוואי של בישול טופו, בעצם סוג של סויה מיובשת. תוכלי לראות את ההסבר המלא כאן: https://vegansontop.co.il/yuba-soba-stir-fry/