מתכון לשבת: עוגת תפוחים מאולתרת
חמותי המקסימה ציידה אותי בערימת תפוחים ושקית של אגוזי מלך שנשארו לה, מה עוד יכולתי לעשות חוץ מלאפות עוגה בלי מתכון?
"תעשי עוגה!", אמרה לי בפשטות האמא של הבנזוג, אחרי שמילאה את ידינו בשלל. פתאום היו באמת הרבה תפוחים וגם אגוזים וגם פגישה רבת משתתפים שמתוכננת לערב, אחד ועוד אחד והבנתי שאני צריכה לחצות מחסום נוסף. לא שאני לא אופה עוגות ולא שלא המצאתי פה ושם מתכונים מתוקים, אבל הסבלנות שלי קצת מתקצרת כשזה מגיע לדקדקנות יתר במטבח. החלטתי לא להישבר ולנסות לאלתר עוגת תפוחים ממה שיש בבית. בדמיינו יכולתי להרגיש אותה קצת ספוגית ולחה, בתבנית פיירקס גדולה שיהיה מספיק לכולם, מנוקדת בקוביות תפוחים עסיסיות. בפועל, אני בטוחה שאפשר היה לדייק קצת יותר את הכמויות, אבל העם דורש מתכון (נוט טו מיי סלף: לא תמיד צריך להעלות תמונה לפייסבוק) ועד הפעם הבאה שאכין אותה, מי יודע כמה זמן יעבור. אז הנה זה, עוגת התפוחים שאלתרתי בשבת בבוקר. נפלאה עוד יותר אחרי חימום קצר ואם תוסיפו לצידה קצפת קוקוס או כדור גלידה טבעונית, בכלל תשחקו אותה.
עוגת תפוחים ואגוזים בחושה
לא ניסיתי את כל האופציות, אבל אפשר בטוח להחליף את שמן הקוקוס (אני השתמשתי בסוג ללא הריח) בשמן צמחי אחר (חמניות, זרעי ענבים) וגם סוגי קמחים שונים אני מאמינה שיתקבלו באהבה.
לתבנית פיירקס 20X30 ס"מ או אינגליש קייק גדולה
5 תפוחים, קלופים וחתוכים לקוביות
1/2 כוס אגוזי מלך שבורים גס
2 כוסות קמח לבן
1 כוס קמח מלא
1 שקית אבקת אפיה
1 כפית קינמון
1 כפית הל טחון
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורד
1/2 כפית מלח
2 גביעים קטנים (כ-230 גרם) רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
3/4 כוס שמן קוקוס
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס סוכר חום בהיר
1 כוס משקה צמחי (לוז, סויה, שקדים וכדומה)
1/2 כוס מים
1 כפית תמצית וניל
+ מחממים תנור ל-170 מעלות.
+ מערבבים בקערה את הקמחים, אבקת האפייה והתבלינים.
+ מערבלים במיקסר (אפשר גם עם מטרפה ידנית) את הרסק עם השמן, הסוכר, עד לקבלת תערובת אחידה. ממשיכים לערבל במהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה ולסרוגין את הקמח והנוזלים – משקה צמחי ומים, רק עד לקבלת תערובת אחידה. מוציאים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים את קוביות התפוחים והאגוזים ומערבבים בכף עץ.
+ יוצקים את התערובת לתבנית פיירקס משומנת היטב ואופים 25-30 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי. אל תיבהלו – העוגה צריכה להיות לחה מבפנים.
סדנה חדשה!! אוכלים בריא – ארוחות מהירות לאמצע השבוע
עוגת תפוזים נפלאה
עוגת ביסקוויטים של פעם
עוגת שוקו-בננה קלה להכנה
תגיות: אורי שביט, עוגה טבעונית, עוגה בחושה, עוגת תפוחים, מתוקים, עוגה
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, מתוק
אורי שלום
בחודשים האחרונים אני נהנית מאוד מהאתר המצויין שלך. תודה. אני מאלה שכן אוהבות לדייק ולכן אני מפנה את תשומת ליבך למילה "חמתי" שמשמעותה: הזעם שלי. ואת כמובן, התכוונת ל:"חמותי" – החמות שלי. כבר נכתבו מלא בדיחות על הקשר בין שתי המילים אבל אני מאלה שזכו בחמות מדהימה ואוהבת, אישה יקרה לליבי שאין שום קשר בינה ובין זעם.
שוב תודה על אתר מקסים ומפנק
נורית
תודה רבה על המחמאות והתיקון! 🙂 מתה על חמותי.
יצא מושלם! תודה רבה על המתכונים המדהימים שלך, כל פעם שאת מעלה מתכון אני עוקבת ומכינה וכל פעם מחדש מקבלת מחמאות! עוגה מצויינת, החלפתי את האלפרו לפי המלצתך לרסק תפחוים, ויצא טעים ממש! ממתינה בקוצר רוח לעוד מתכון 🙂
איזה כיף לשמוע!!
האם אפשר לקבל את שם החברה של שמן קוקוס ללא ריח?
בטח – לא מבינה איך אין לי אחוזים! זה נקרא sun line
העוגה האהובה על בן הזוג שלי היא עוגת תפוחים אז רק כדי להרגיש שתרמתי גם אני למאמץ (וכדי שלא אאלץ להגיד "אורי שביט הכינה לך עוגה"), החלפתי את האלפרו ברסק תפוחים, שמתי קמח מלא וכוסמין (ביחס של 2:1 למלא), שמתי סוכר קנים והוספתי גם צימוקים ואוכמניות. העוגה עכשיו בתנור אבל הריח משכר! תודה 🙂
הי אורי,
יש לך הצעה מה יכול להחליף את משקה אגוזי הלוז? תודה..
וגם, אם אני רוצה להחליף את מדעני האלפרו לרסק תפוחים, איזו כמות של רסק תתאים?
תודה ושנה טובה…
בהחלט, את משקה הלוז אפשר להחליף בכל משקה צמחי אחר – סויה, שקדים, אורז (כל אחד מעט שונה אבל זה לא קריטי). הייתי מחליפה את המעדנים ב 200 גרם רסק תפוחים ואולי מפחיתה קצת גם מהשמן. בהצלחה!
יצא לי נורא 🙁 לא אפוי. נשאר בתנור כמעט פי שתיים מהזמן, ועדיין..
מאד מוזר חן.. במיוחד זמן האפיה – זאת עוגה בחושה והיא נאפית ממש מהר. הכנתי אותה כבר פעמיים, בפעם השניה בתבנית אינגליש שהיא גבוהה יותר ולכן משך האפייה יותר ארוך. ועדיין – אני מנסה לחשוב מה הסיבה
אני חושבת שהבעיה היתה הרסק שהחלפתי עם האלפרו.
איזו עוגה יצאה לנו!
הייתי תשוש ולא היה לי כוח להשקיע והתחננו למשהו מתוק. עשית לנו את השבת!
תודה!! 🙂
במה אפשר להחליף את שמן הקוקוס?
אולי קרם קוקוס? שמן קנולה? מרגרינה?
היי, עדיף לדעתי להחליף בשמן חמניות או מקביל לו. אפשר גם במרגרינה אם כי אני פחות ממליצה עליה באופן כללי. קרם קוקוס לא יתאים.
מנסיון, אפשר פשוט לערבב בקערה עם כף את כל היבשים, להוסיף פנימה את הרטובים ולהמשיך לערבב. בקיצור, לא רואה סיבה ללכלך את המיקסר.
זה נכון, הוספתי על כך הערה בגוף המתכון. מה שכן, העוגה תהיה אוורירית יותר אם החומרים הרטובים יוקצפו/יעורבלו במידת מה.
את הקמח לבן ניתן להחליף בכוסמין לבן?
היי נעמה, אפשר, אבל סביר שתצטרכי להוסיף יותר קמח.