מרק כתום עם חלב קוקוס
וריאציה על מתכון ששלחה לי עדי, חברתי שמתגוררת בתאילנד ומייצרת במו עצמה שמנים אורגניים מרוכזים של עלי קפיר ליים טריים ולמון גראס. בקרוב אני מקווה שהיא תתחיל לייבא אותם לישראל. טיפה אחת של שמן קפיר ליים בסיר המרק הזה תטיס אתכם ישר לקו-סאמוי.
חומרים ל-4 מנות
1 דלורית גדולה, קלופה וחתוכה לקוביות
3-4 גזרים גדולים, קלופים ופרוסים גס
3-4 שיני שום כתושות (או מגורדות על פומפיה דקה)
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
1 פלפל צ'ילי טרי מנוקה מגרעינים וקצוץ דק (או רוטב טבסקו לפי הטעם)
1 פחית חלב קוקוס
מיץ מ-1/2 לימון
1/2 כפית סוכר
מלח
להגשה:
1/2 צרור כוסברה קצוצה
2-3 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק
+ מבשלים את הגזר והדלורית במים מומלחים, עד לריכוך מלא.
+ מוציאים לכלי נפרד 2-3 מצקות ממי הבישול ומסננים. מחזירים את הירקות לסיר מעל להבה נמוכה, מוסיפים שום, ג'ינג'ר, צ'ילי (או טבסקו) וסוכר ומערבבים במשך 2-3 דקות לספיגת טעמים.
+ מוסיפים את חלב הקוקוס וטוחנים בעזרת בלנדר מוט למרק קרמי חלק (אפשר לטחון את הירקות בבלנדר עם מעט ממי הבישול ולהחזיר לסיר לפני הוספת חלב הקוקוס). מוסיפים את מיץ הלימון ומלח לפי הטעם. טועמים ומתקנים תיבול.
+ יוצקים את המרק לקעריות הגשה ומעטרים בכוסברה ובצל ירוק.
תגיות: גזר, דלעת, מרק, מרק טבעוני, מתכונים טבעוניים, חלב קוקוס, דלורית, מרק כתום, בישול טבעוני
קטגוריות: מרקים
אורי
תשמעי שיחוק- אתמול הכנתי שני מתכונים שלך- 1. את המרק הכתום, הוספתי לו בצל מטוגן בהתחלה כי זה היה חסר לי במתכון וזה הוכיח את עצמו. 2. את פשטידת הבטטה והכרובית שלך על מצע בצל מטוגן. אתמול כשהיא הייתה חמה היא ממש לא הייתה להיט, כמו לאכול פירה אפוי. אבל מה השוס? היום אכלנו את המרק הטעים והוספתי בצד, אבל בתוך חצי בתוך המרק, את הפשטידה הקרה, והמון פטרוזיליה למעלה. תשמעי, זאת הייתה ארוחת גורמה ברמות גבוהות. הפשטידה כשהיא קרה הרבה יותר טעימה מאר הייתה אתמול כשהייתה עדין חמימה. סתם חשבתי שתשמחי לדעת. תודה!
רעיונות מעניינים, ואיזה כיף שיצא מוצלח! אני אוהבת תגליות כאלה 🙂