פלאפל אפוי עם פיסטוקים ועשבי תיבול
כדי להכין פלאפל לא חייבים להיערך מראש – אפשר להשתמש בגרגירי חומוס מבושלים שקונים בסופר או לחילופין להשתמש בסיר לחץ ולבשל אותם ממש מהר בבית. כל היתר ייקח לכם בדיוק 5 דקות עבודה ולתנור
צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: אוריה גבע.
סוף סוף נפגשתי עם שרון בר גיל, נטורופטית והרבליסטית שמתמחה בתזונה לחולי סרטן. שמעתי עליה המון, חברות טובות שלי כבר היו אצלה בסדנאות תזונה, את גיסתה אני מכירה היטב משיתופי פעולה אומנותיים וטעימים (מי זוכר את פרת השוקולד שהכנתי לתערוכה?) אבל להיפגש עוד לא יצא לנו. שרון הוציאה לא מזמן ספר בישול בשם "תשעים אחוז בריא" שהוא גם כמעט לגמרי טבעוני, וחוץ מהמון מתכונים טבעוניים בריאים וטעימים יש בו גם הסברים תזונתיים מקיפים ומגובים במחקרים על אורח חיים בריא למתמודדים עם סרטן. מכיוון שאני בעצמי מתמודדת עם המחלה, הספר עניין אותי מאד (אבל הוא ממש מתאים לכולם ולכל מי שרוצה לעזור לגוף שלו להתמודד עם הסיטואציה הלא פשוטה הנוכחית שכולנו חיים בה). הקורונה קצת עיכבה את המפגש בינינו, אז הצעתי לשרון להצטרף אלי לסדרת האירוחים החיים באינסטגרם וככה למדתי ממנה איך מכינים את כדורי הפלאפל האפויים שמככבים בספר שלה. טעים!
הצטרפו לקהילה של טבעוניות נהנות יותר ותוכלו להשוויץ במה שהכנתם
מוזמנים לצפות באירוח של שרון וללמוד עוד על תזונה בריאה ומאוזנת:
פלאפל אפוי עם פיסטוקים ועשבי תיבול
אם אין לכם פיסטוקים, שרון ממליצה להחליף אותם באגוזי לוז או אפילו שקדים. אפשר גם להפחית את הכמות ולהשתמש רק בחצי כוס, כי בכל זאת הם די יקרים. אתם מוזמנים לשחק עם עשבי תיבול שאתם אוהבים ואפשר גם להחליף את החומוס בשעועית מבושלת, למה לא?
חומרים ל 15-20 כדורים
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים + 3 כפות ממי הבישול (או מים)
1 כוס (100 גרם) פיסטוקים קלופים
2 שיני שום קצוצות
1/2 בצל סגול
1/2 צרור פטרוזיליה או כוסברה או תערובת של שניהם
½1 כפיות כמון טחון
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
1 כף קמח חומוס או קמח עדשים או קמח לבן
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
3 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
+ מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
+ מעבירים את כל החומרים למיכל של מעבד מזון וטוחנים עד לקבלת עיסה אחידה, יציבה ומעט לחה. אם אתם מרגישים שהיא יבשה מדי, הוסיפו עוד מעט מים.
+ יוצרים מהתערובת כדורים בערך בגודל של כדור פינג-פונג ופוחסים אותם מעט. מסדרים בתבנית האפייה.
+ אופים בתנור החם 20-30 דקות, עד שהכדורים מזהיבים מעט ומתייצבים (היזהרו לא לייבש אותם יותר מדי). מומלץ להגיש אותם מיד.
+ שרון ממליצה להגיש עם עלי מנגולד טריים ולגלגל יחד עם עגבניות טריות קצוצות או מרוסקות, מעט טחינה או אבוקדו. איזו ארוחה!
עוד מתכוני פלאפל נהדרים:
פלאפל עדשים שחורות ובורגול
פלאפל מצרי מפול יבש
פלאפל משגע של כוסמת ירוקה ואפונה
תגיות: פלאפל אפוי, פיסטוקים, שרון בר גיל, איך מכינים פלאפל אפוי, חומוס, פלאפל
קטגוריות: פוסט נבחר, שפים מבשלים, קטניות