טורטייה ביתית ללא גלוטן במילוי מקסיקני
מה קורה כששני בלוגרים גרגרנים נפגשים? ברור, מכינים אוכל טעים! אבל מה קורה כשאחד מהם צליאקי והשניה טבעונית? התשובה מגולגלת במתכון לטורטייה ביתית רכה מכוסמת ירוקה, שאתם פשוט חייבים להכין
לקח לי זמן להבין עד כמה הבעיה עמוקה, אבל בראייה לאחור אי אפשר להימנע מלומר את זה בצורה ברורה – אני מאוהבת באוכל אינטראקטיבי! אני מתה על זה שבמסעדות מגישים את החלקים של המנה בנפרד (ורצוי שיהיו הרבה כאלה) ומאלצים אותי לערבב, למלא, לגלגל, להרכיב, למזוג ועוד כל מיני פעלים שקשורים לדבר הכי כיפי בעולם, שנקרא לשחק עם אוכל (ועל הדרך גם לאכול עם הידיים). ככה כל ביס יוצא קצת שונה, האוכל הרבה יותר נונשלאנטי וחם ופחות מצולחת, מחושב ו"קר". איכשהו, זה גם יותר טעים, בחיי.
כשהגיע סוף סוף הרגע המיוחל למפגש שלי עם דביר בר, הנסיך הבלתי מעורער של ממלכת הללא גלוטן המקומית (מוזמנים להציץ בבלוג שלו wheatout, יש בו המון מידע לנמנעים מגלוטן ומדי פעם גם מתכונים טבעוניים) – הרגשתי שהדבר הטבעי הוא לחלוק איתו את האהבה שלי לארוחות פעילות כאלה. אחרי הכל אנחנו מכירים כבר לא מעט שנים וחולקים את התשוקה שלנו לאוכל ולסיפורים שמאחוריו עוד מהימים בהם דביר היה פרח שיווק במסדרונות "ענני תקשורת" (אק"א ערוץ האוכל) ואני הייתי נערת עיתונות אוכל מתחילה במערכת "על השולחן". מפגש כזה מזמין אוכל שיש בו תשוקה, סיפור, טעמים עזים ומשחקי צבעים ומרכיבים, כי ככה זה כששנינו עובדים במה שאנחנו הכי אוהבים לעשות. באנו ליהנות יותר!
הבסיס לשני המתכונים שהכנו הוא טורטייה ביתית, ללא גלוטן כמובן, שמכינים בקלות רבה משני מרכיבים: כוסמת ירוקה (עדינה, טעימה ולא מזכירה בכלל את הריח והטעם של זו הקלויה והחומה, שהרבה אנשים נרתעים ממנה) ומים. את הטורטייה הזו אפשר למלא בכל מה שרוצים ואוהבים, רצוי שיהיה עונתי וגם מהיר להכנה, כי למי יש כח להזיע במטבח באמצע אוגוסט? קבלו את התוצאה הכל כך טעימה, שנטרפה עוד לפני שהספקנו לכבות את המצלמה.
ההרשמה לקורס החדש בעיצומה! שלושה מפגשים טעימים במיוחד לפתיחת שנה טובה ובריאה
טורטייה מכוסמת ירוקה במילוי אורז, שעועית שחורה וירקות
מהבלילה המצויינת הזו אפשר להכין טורטיות גדולות או טאקו – פנקייקים קטנטנים שמניחים עליהם את התוספות בערימה ומגישים כשהם פתוחים לראווה על הצלחת. רוצים להכין מראש? ראו טיפים בתחתית העמוד.
חומרים לכ-8 טורטיות
2 כוסות כוסמת ירוקה, לא קלוייה, מושרות במים למשך לילה
1/4 1 כוס מים
מעט מלח
לאורז:
1 כוס אורז בסמטי מלא
מעט מלח
1/4 2 כוסות מים רותחים
חופן נדיב בצל ירוק פרוס דק (החלק הירוק בלבד)
מיץ מ-1 ליים
1 כף שמן זית
לשעועית:
1 כוס שעועית שחורה מבושלת (אפשר מקופסא, מסוננת ושטופה)
1 בצל סגול קטן, קצוץ
2-3 שיני שום, קצוצות
1 כף רסק עגבניות
1/2 כפית צ'ילי יבש גרוס
1/2 כפית כמון
1/4 כפית פפריקה מעושנת
מלח, פלפל שחור גרוס
1/4 כוס מים
2 כפות שמן זית
להגשה:
עגבניות שרי צבעוניות, פרוסות
רצועות פלפלים צבעוניים
פלפל צ'ילי טרי פרוס
פרוסות פלפל חלפניו מוחמץ (להשיג במרכולים ובמעדניות)
יוגורט סויה/גבינה רכה טבעונית או טופו משי טחון עם מעט מיץ לימון
עלים טריים של כוסברה ונענע
+ מבשלים את האורז: מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את האורז כ-2 דקות. ממליחים, מוסיפים מים רותחים ומביאים שוב לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 40 דקות, עד שהמים נספגים והאורז מוכן. מסירים את המכסה, מוסיפים בצל ירוק ומערבבים בעדינות במזלג. מכסים שוב ושומרים חם.
+ מכינים את הבלילה לטורטיות: מסננים את הכוסמת ממי ההשרייה ושוטפים במי ברז. מעבירים לבלנדר ומוסיפים מים – מומלץ להוסיף בהדרגה ולטחון עד שמתקבלת בלילה חלקה ודלילה למדי, במרקם שמזכיר טחינה מעט דלילה. מניחים בצד (חשוב לתת לבלילה לנוח לפני ההכנה, המרקם של הטורטיות יוצא מוצלח יותר).
+ מכינים את השעועית: מחממים שמן זית במחבת בינונית ומטגנים את הבצל והשום כ-5 דקות מעל להבה גבוהה, תוך כדי ערבוב מדי פעם, להזהבה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב (זהירות לא למעוך את השעועית). מוסיפים מים בהדרגה עד שהשעועית נעטפת ברוטב סמיך. טועמים ואם צריך מתקנים תיבול.
+ מכינים את הטורטיות: מלהיטים מחבת נון סטיק מעל להבה גבוהה – שימו לב, לא צריך שמן! יוצקים מהבלילה למרכז המחבת ומשטחים לשכבה אחידה ודקה למדי (תלוי בכם ובסמיכות של הבלילה. אם היא הסמיכה בזמן ההמתנה פשוט הוסיפו עוד מים). מחכים בסבלנות עד שנוצרות בועות בצד העליון והוא מתייבש והצד התחתון מתנתק בקלות מהמחבת. הופכים, ממתינים עוד כמה שניות ומעבירים לצלחת. ממשיכים כך עם יתר הבלילה.
+ מרכיבים את הטורטיות ומגישים: מוסיפים מיץ ליים ובצל ירוק לאורז המבושל ומערבבים. מורחים מעט יוגורט או טופו משי במרכז הטורטייה, מניחים עליו מעט מהאורז ועליו מתבשיל השעועית. מוסיפים עגבניות, רצועות פלפלים, פרוסות צ'ילי וחלפניו ועלים טריים ומנקדים בתלוליות יוגורט. מקפלים ומגישים.
איך מכינים מראש?
אם הטורטיות התקררו בינתיים או שאחסנתם אותן במקרר או במקפיא (עטופות היטב!) – חממו אותן על מחבת יבשה לפני ההגשה, כדי להחזיר להן גמישות.
הבלילה נשמרת במקרר היטב במשך כמה ימים, בקופסא או צנצנת אטומה.
אפשר לתבל את הבלילה בתבלינים או בעשבי תיבול שאוהבים, אבל אם המילוי דומיננטי כמו כאן עדיף להשאיר אותה נייטרלית.
למתכון הטעים של דביר עם טופו ואננס בקארי מהקאריביים
תגיות: כוסמת, ללא גלוטן, כוסמת ירוקה, טורטייה, טאקו, אורז מלא, מקסיקני, טורטיה, שעועית שחורה
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני
זה אחד הדברים הטעימים שיצא לי להכין ולאכול!! התבשיל שעועית כשלעצמו הוא פצצה. להכין כפול ולאכול עם האורז.
הלפה/טורטיה למרות שהייתי סקפטית יצאה מצויין. שמתי טחינה במקום יוגורט כי זה מה שהיה. מדהים!!
במחבת רגיל זה פשוט נדבק לא משנה מה עושים. בסוף אכלתי את המילוי עם לחם
אכן חייבים מחבת נון סטיק.