לביבות כרובית וזוקיני עם מטבל שום-שמיר
קציצות-לביבות רכות ועסיסיות, שקשה להחליט מה הן יותר – טעימות או בריאות (אתם מחליטים אם לטגן או לאפות). הבונוס: הן גם נטולות גלוטן ולכן מתאימות גם לפסח. מניסיון, אין אחד בשולחן שלא יחטוף אותן, לכן מומלץ להכין מראש כמות גדולה.
המתכון מתוך הפקת מצליבים למגזין מנטה.
צילום: יוסי סליס
סגנון: נטשה חיימוביץ'
חומרים לכ-15 קציצות
1 כרובית קטנה, מפורקת לפרחים (כ-500 גרם אחרי ניקוי)
1 זוקיני, מגורר גס
1 קישוא, מגורר גס
3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
כ-1/2 כוס קמח עדשים כתומות
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית שטוחה בהרט או גארם מסאלה (לא חובה)
מלח ים, פלפל שחור גרוס
שמן זית לטיגון
למטבל שום-שמיר:
1 חבילה (350 גרם) טופו משי
1 שן שום
1/4 צרור שמיר טרי, חתוך גס
1 כף מיץ לימון
מעט מלח ים, פלפל שחור גרוס
+ מבשלים את פרחי הכרובית במים רותחים ומומלחים כ-20 דקות, עד לריכוך. מסננים היטב ומשאירים במסננת להתקרר לטמפרטורת החדר ולהגיר נוזלים.
+ בינתיים מכינים את המטבל: טוחנים את כל החומרים בבלנדר או במעבד מזון (אפשר גם בבלנדר מוט) לקבלת קרם אחיד. מאחסנים במקרר עד להגשה.
+ מעבירים את הכרובית המבושלת לקערה ומוסיפים את יתר חומרי הלביבות. לשים היטב בידיים לקבלת תערובת רכה ואחידה. טועמים ובמידת הצורך מתקנים את התיבול. מאחסנים במקרר למשך 30 דקות, להתייצבות.
+ יוצקים כ-2 כפות שמן זית למחבת נון-סטיק ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. מטגנים לביבה אחת כ-3 דקות מכל צד, להזהבה יפה. מוודאים שהיא יציבה ורק אם צריך מוסיפים מעט קמח עדשים לתערובת (ככה לא תקבלו קציצות דחוסות). מטגנים את יתר הקציצות ומעבירים לנייר סופג.
+ אפשר גם לאפות: מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו במעט שמן זית. מסדרים עליו את הקציצות, מברישים אותן במעט שמן ואופים 15-20 דקות, עד שהן מתייצבות אך לא מתייבשות.
+ מגישים לצד המטבל ואת מה שנשאר (לא יישאר!) מאחסנים במקרר ומחממים לפני ההגשה.
הערות וגיוונים:
- אפשר להחליף את קמח העדשים בקמחים אחרים (למשל חומוס, אורז, חיטה או שיבולת שועל טחונה), הכמויות עשויות להשתנות מעט בהתאם.
- אם יישאר לכם מטבל תוכלו להשתמש בו כרוטב לסלט או כמטבל לירקות חתוכים.
- שונאי שמיר מושבעים יכולים להחליף אותו בנענע או בצל ירוק.
מעדיפים לביבות פראסה? הנה הן כאן
מאגר מתכונים טבעוניים לפסח
עוד מתכונים מעולים עם כרובית:
פשטידת כרובית מהחלומות
כרובית בתנור בגלימת טחינה ושמיר
הכנתם פעם מרק כרובית עם חציל קלוי?
נראה מעולה!! תודה. שאלה: במה מחליפים שמיר?
היי, למשל בנענע ו/או בבצל ירוק. תודה!!
באם אין קמח עדשים כתומות, אפשר להחליף בקמח עדשים אחר?
בהחלט, רק שיכולים להיות הבדלים קלים בכמויות.