מאפינס הפתעות עם שוקולד, פירות יער ואגוזים
וידוי מרעיש! המתכון הבא הוא המתכון הראשון שפיתחתי למאפינס מתוקים ולכן הייתי חייבת להכניס אליו הכל: גם שוקולד בשני צבעים, גם תערובת של פירות יער (טריים או קפואים) וגם קשיו (או כל סוג אחר של אגוזים). התוצאה – ביס מתוק מושלם שאתם רוצים לקחת איתכם לעבודה, ללימודים או לפיקניק והם הכי קלים להכנה בעולם. אתם עוד כאן?
לא יודעת איך זה קרה, אבל בכל שנותיי כבשלנית ואופה, מאפינס לא הפכו אצלי במטבח למצרך חובה. כאילו, למה להתעסק עם תבניות השקעים האלה כשאפשר פשוט להכין עוגה שלמה?? ככל שעברו השנים והתזונה שלי הפכה למוקפדת והרבה יותר בריאה, החשק למתוק גם ככה פחת ובטח שלא חיפשתי לעצמי צרות בדמות מאפינס שיסתובבו לי מול העיניים ויגרמו לי להתחרט שהבטחתי להתנזר מסוכר וגלוטן, לפחות לבינתיים.
אתם בטח כבר מנחשים שאחרי כל הוידוי הזה ברור שיגיע אבל! אפילו "אבל" כפול – גם כי בכל זאת אני חולקת כאן בית עם גרגרן מתוקים מהזן שלא מצליח לפתוח את היום בלי ביס מושחת, התה פשוט לא מחליק לו בגרון בלי משהו עם שוקולד. ואז הגיעו ההכנות לפיקניק של יום העצמאות, שאצלנו כמובן חוגגים עם המון המון אוכל טעים, עסיסי, מרהיב ומעורר תיאבון שאין בו אף זכר לבעלי חיים. ומה בדיוק ניקח איתנו החוצה לקינוח? משהו שאפשר לארוז בקופסא, שלא יתקלקל בחום, שיהיה נוח לאכול בלי כלים ועניינים.. כבר הבנתם בעצמכם איך נולדו המאפינס המעולים האלה!
עד שכבר החלטתי שאני מכינה מאפינס דחפתי פנימה כל מה שהיה לי חשק – שוקולד צ'יפס מריר? יאללה שיהיה גם לבן. אוכמניות? מה פתאום, בואו נוסיף תערובת של כל מיני פירות יער (כבר אפשר למצוא את חלקם טריים בשווקי האיכרים וזה עונג אמיתי). ומה עם משהו קראנצ'י שיהיה? יאללה אגוזים. כדי להשקיט את המצפון הבריאותיסטי החלפתי חלק מהקמח בקמח כוסמין מלא, אתם כמובן יכולים לשחק עם קמחים שאתם אוהבים ומתאימים לאפיית עוגות (גם ללא גלוטן יעבוד כאן מצוין). הבונוס: יקח לכם גג 10 דקות להכין אותם, את השאר יעשה התנור. קבלו אותם במחיאות כפיים!
סדנת המאפים לשבועות עוד מעט מגיעה! מהרו לשריין מקומות
עוד מתכונים מעולים ליום העצמאות מחכים לכם כאן
מאפינס שוקולד צ'יפס, פירות יער ואגוזים
כשהכנתי את המאפינס התערובת הספיקה ל-13 יחידות ואויה! בתבנית מאפינס רגילה יש 12 שקעים. אל תגלו, אבל מילאתי עוד מאנג'ט סיליקון בבלילה ושמרתי אותו במקרר. אפיתי אותו יום למחרת ומה אני אומר לכם, הוא יצא יופי. הערות וגיוונים מחכים בסוף רשימת הרכיבים.
חומרים ל-12 מאפינס (או 13, אבל מי סופר)
יבשים:
3/4 1 כוסות (245 גרם) קמח לבן
1 כוס (125 גרם) קמח כוסמין מלא
3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
קורט מלח
תוספות:
3/4 כוס (כ-70 גרם) תערובת פירות יער קפואים או טריים
3/4 כוס (כ-100 גרם) שוקולד צ'יפס מריר ולבן (או רק מריר) + חופן קטן לפיזור מלמעלה
1/3 כוס (כ-40 גרם) אגוזי קשיו קצוצים גס
רטובים:
3 כפות רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
1/4 1 כוס (300 מ"ל) חלב צמחי ללא תוספת סוכר
1/2 כוס (כ-100 מ"ל) שמן צמחי
1-2 כפיות תמצית וניל איכותית
איזה סוכר? אני השתמשתי בסוכר קנים, אפשר גם דמררה ואפשר להחליף בסוכר קוקוס אם מעדיפים. סוכר נוזלים לדעתי יעבוד פחות טוב.
איזה קמח? אפשר לגוון עם הקמחים, להשתמש רק בקמח כוסמין לבן למשל (לא הייתי מחליפה את הכל לקמח מלא) ולהחליף את הקמח לקמח ללא גלוטן שמתאים לאפיית עוגות.
איזה שמן? אני השתמשתי בשמן חמניות, אפשר להשתמש בשמן צמחי אחר, שמן זרעי ענבים או שמן קוקוס מומס ומקורר לטמפרטורת החדר.
איזה חלב? אני השתמשתי בחלב סויה ללא תוספת סוכר, אפשר להחליף בחלב שקדים ללא תוספת סוכר.
אילו פירות יער? אני השתמשתי בתערובת קפואה, אפשר כמובן להשתמש בסוג אחד כמו אוכמניות, אפשר קוביות תותים.
אילו אגוזים? את הקשיו אפשר להחליף בשבבי שקדים או פקאן למשל או להכין תערובת או לוותר בכלל!
איך שומרים? בקופסא סגורה היטב בטמפרטורת החדר או במקרר למשך 3-4 ימים או מקפיאים למשך חודשיים ומפשירים לילה במקרר.
+ מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית שקעים (אפשר גם לרפד אותה במג'טים אם אתם מעדיפים).
+ מערבבים בקערה את החומרים היבשים, מוסיפים את התוספות ומערבבים כך שיצופו בתערובת הקמחים.
+ בקערה נפרדת טורפים את החומרים הרטובים, יוצקים לקערה עם הקמחים ובוחשים רק עד שמתקבלת בלילה סמיכה ואחידה.
+ מחלקים את הבלילה לשקעים – אפשר ורצוי למלא עד הסוף כדי שיתקבלו מאפינס יפים וגבוהים. אם נותרת שארית אפשר למלא מאנג'ט סיליקון או לשמור במקרר ולאפות בסיבוב שני. מפזרים כמה שוקולד צ'יפס מלמעלה.
+ אופים 15-18 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש ונקי. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר בתבנית למשך כ-10 דקות. מחלצים בזהירות מהתבנית ומקררים לחלוטין לטמפרטורת החדר על גבי רשת.
עוד מתכונים מתוקים לקחת לפיקניק:
מאפינס ממכרים עם בננה, קינמון ושוקולד
עוגת תפוזים מושלמת בציפוי שוקולד
עוגיות שוקולד צ'יפס שילדים הכי אוהבים
תגיות: עוגה בחושה, שוקולד לבן, מאפינס, שוקולד, אגוזים, אוכמניות, פירות יער
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, מתוק
הי אורי, נשמע מעולה! אפשר להחליף את רסק התפוחים בבננה בשלה אחת? תודה רבה!
תודה דפנה! לא ניסיתי אבל לדעתי זה יעבוד. המרקם יהיה קצת יותר "כבד" והטעם קצת יותר של בננה, אבל אם זה לא מפריע לך, לכי על זה 🙂 אגב אם זה בגלל טעם תפוחי – הוא לא מורגש כלל!
אפשר להשתמש רק בקמח לבן ולוותר על קמח כוסמין?
בהחלט 🙂 נסי להפחית מעט מכמות הנוזלים, כי קמח לבן סופח פחות.
נראה טעים ביותר! אם רוצים להכין כעוגה- כמה זמן צריך לאפות, ומה הכמות שתצא? ואם אין חלב צמחי ניתן להשתמש גם במים? תודה רבה
תודה מורן! הם באמת כיפיים ביותר 🙂 לגבי תבנית ראיתי אצל קרין גורן את ההמרה הזו: 1 תבנית אינגליש = 1 תבנית עגולה בקוטר 20 = 6-8 מאפינס בתבנית שקעים בנפח חצי כוס.
אני מניחה שמשך האפייה יהיה 30-40 דקות לפחות, צריך לבדוק עם קיסם. מים זה בסדר גמור אבל תוסיפי קצת פחות, שלא יהיה דליל מדי. אם יש מיץ תפוזים אולי עדיף (זה מן הסתם ישפיע על הטעם).