מאפינס קלמנטינות או תפוזים מ-4 רכיבים
הן מתוקות, יפהפיות ועסיסיות ובכל זאת נדיר להיתקל במתכונים עם הפרי הנהדר הזה – אולי פשוט כי אנחנו אוהבים לאכול אותן כמו שהן. פרסומת מפתיעה גרמה לי להכניס את הקלמנטינות למטבח והתוצאה – מאפינס רכים רכים, שאף אחד לא יוכל לעמוד בפניהם
הכל התחיל מפרסומת ששמעתי לקלמנטינה חדשה יחסית מזן "אורי", שפותחה מהזן אור, נצר לקלמנטינה בשם אורה. מה אתם יודעים, יש קלמנטינה על שמי! לאור הקירבה המשפחתית המלהיבה הזו, החלטתי שהגיעה השעה להגשים חלום ולהכניס את הקלמנטינות האהובות עלי למטבח. הן כל כך יפות ובעיקר כל כך טעימות, שלא ברור איך הן לא פופולאריות לפחות כמו תפוזים. בימים אלה, אחרי חורף עתיר גשמים, הקלמנטינות בשיאן ואני עטתי על ההזדמנות של פורים כדי להעניק להן במה מושלמת. כי מה יכול להיות יותר יפה וחגיגי מאשר לעטוף מאפינס קלמנטינות כתמתם ומתוק בצלופן (או עדיף – באריזה ממוחזרת שלא מזיקה לסביבה) ולהגיש אותם כמשלוח מנות עסיסי ומלא באהבה של תחילת ימי האביב?
אפשר להכין את המאפינס האלה כעוגה שלמה, אני ממליצה להשתמש בתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ או אינגליש קטנה. אפשר כמובן להכפיל כמויות לעוגה גדולה יותר או לכמות גדולה יותר של מאפינס. מהניסיון שלי הם פשוט נחטפים וגורפים מחמאות גם מזללנים שאינם טבעוניים. והבונוס: הבלילה עצמה מ-4 חומרים בלבד ובציפוי יש רק עוד שניים.. הכי קל ופשוט שיש.
לכל מתכוני פורים לחצו כאן
לומדים את סודות המטבח הטבעוני עם אורי שביט
עוד מאפינס טעימים:
מאפינס שוקולד צ'יפס ופירות יער
מאפינס ריחניים עם בננה וקינמון
מאפינס קלמנטינות (או תפוזים) עסיסיים
אפשר בהחלט להחליף את הקלמנטינות בתפוזים בעלי קליפה דקה או בתפוזי דם, אם אתם אוהבים את המאפינס שלכם אדמדמים. איזה כיף שיש כזה שפע של פירות הדר!
חומרים ל-6 מאפינס שמנמנים
2/3 כוס שמן צמחי (זרעי ענבים, חמניות וכדומה)
1/2 כוס (100 גרם) סוכר קנים
4 כפות נדיבות רסק תפוחי עץ ללא תוספת סוכר
1 כוס (140 גרם) קמח תופח
קמצוץ מלח
לציפוי ולסירופ:
3-4 קלמנטינות גדולות ועסיסיות
מיץ מלימון קטן
1/2 כוס סוכר
+ מחממים תנור ל-170 מעלות.
+ מכינים את הציפוי והסירופ: מגררים קליפה של קלמנטינה אחת ושומרים בצד. חוצים וסוחטים למיץ, כך שתתקבל 1/3 כוס (אם צריך סוחטים עוד חצי קלמטינה). אם צריך מסננים ויוצקים את המיץ למחבת רחבה. מוסיפים מיץ לימון וסוכר ומערבבים היטב.
+ פורסים את הקלמנטינות לפרוסות בעובי כ-1/2 ס"מ ומניחים במחבת. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים עוד 5-7 דקות, עד שהקליפות מתרככות מעט אך לא מתפרקות. מכבים את האש ומוציאים את הפרוסות לצלחת בכף מחוררת. את הסירופ שנשאר במחבת שומרים להמשך.
+ מכינים את הבלילה למאפינס: טורפים בקערה שמן, סוכר, רסק תפוחים ואת קליפת הקלמנטינה המגוררת לבלילה חלקה. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת סמיכה ואחידה.
+ משמנים היטב תבנית שקעים (מומלץ להשתמש במאנג'טים מסיליקון או נייר) ומחלקים את הבלילה כך שתמלא אותם כמעט עד הסוף (היא תספיק ל-6 או אפילו 7 מאפינס). מניחים על כל מאפין פרוסה אחת של קלמנטינה.
+ מניחים את התבנית בשליש התחתון של התנור (חשוב! כדי שהקלמנטינות לא ייחרכו) ואופים כ-20 דקות, עד שקיסם שננעץ במאפינס יוצא לח ונקי מפירורים. מניחים להתקרר מעט ומברישים בנדיבות בסירופ ששמרנו. מניחים להתקרר לחלוטין לפני שמחלצים מהתבנית ומגישים.
הכנתם?? אל תשכחו לתייג אותי באיסטגרם וכמובן גם לעקוב באותה הזדמנות 🙂
תגיות: פורים, מאפינס, משלוח מנות, קלמנטינות, מתכונים לפורים, איך מכינים מאפינס, איך אופים מאפינס טבעוניים
קטגוריות: מהיר וטבעוני, מתוק, פוסט נבחר
יש אפשרות לקמח שקדים במקום קמח? שיהיה לל״ג.
היי יעל, לא חושבת שזה יעבוד ככה 1:1. הייתי מחליפה בקמח ייעודי ללא גלוטן לאפיית עוגות או נעזרת במדריך להמרת קמחים.