מרק תירס מוקרם, מהיר וממזרי
לא תכננתי לצאת מניחום אבלים עם רצון עז לרוץ למטבח, אבל זה בדיוק מה שקרה. ככה זה כשטעמים מצליחים להיכנס ללב
לאחרונה חבר יקר ופעיל מסור למען בעלי חיים איבד את אביו ויחד עם חברה נוספת נסענו לנחם אותו בשבעה. כמי שחוותה בעצמה את האובדן של שני ההורים שלה, אני יודעת כמה השבר גדול ועד כמה קשה להתאושש ממנו. אני חושבת שבכל העדות והמסורות ימי האבל הראשונים מלווים בהרבה מאד אוכל, שמעבר לצורך בהזנה של המשפחה נועד גם לנחם את הלב הכואב. כשאנחנו היינו שם, איכשהו נחתה אצלנו בידיים כוס שתיה פשוטה מלאה במרק חמים. היו לו טעמים מתקתקים נהדרים ומרקם קטיפתי, שבסופו צריבה קלה של הגרון, בדיוק כמו החיים עצמם. עם הלגימה הראשונה היה לי ברור שאנסה לשחזר אותו בבית וכצפוי, לא הצלחתי בכך באופן מושלם, כי ככה זה עם טעמים שנכנסים לא רק לבטן אלא גם ללב. ועדיין, התוצאה שמחה אותי מאד ופתאום חשבתי, שדווקא מתכון שנרקח בעת עצב, יכול להתאים בדיוק לעת שמחה, למשל בחג השבועות המתקרב. הבונוס הגדול הוא, שמכינים אותו כל כך מהר. נסו ולא תצטערו.
עוד מתכונים מעולים לשבועות ממש כאן
מרק תירס, קוקוס וג'ינג'ר
בזכות הקרמיות המתוקה וקלילות המרכיבים זה לחלוטין מרק שאפשר ללגום גם בימים יותר חמים ואפילו להגיש אחרי שמניחים לו להתקרר מעט, ולא כשהוא רותח. אם לא אכפת לכם לסטות מהצבעוניות הבהירה, החליפו את הסלרי המגורד בגזר או אפילו בקישוא, שיתנו למרק עוד קצת "גוף".
חומרים ל-4 מנות
4 קלחי תירס טריים
5 שיני שום, כתושות
2 כפות ג'ינג'ר טרי, מגורר (כל המרבה הרי זה משובח, אבל אפשר להפחית)
1 בצל, קצוץ דק מאד
1/2 שורש סלרי גדול, מגורד
500 מ"ל חלב קוקוס (אפשר גם קרם, אם אוהבים מרק סמיך יותר)
2 כפות רוטב סויה בהיר או מלח לפי הטעם
2 כפות שמן
להגשה:
כוסברה או גבעולי סלרי קצוצים
+ מסירים בסכין חדה את הגרגירים מקלחי התירס הטריים. שומרים גרגירים של קלח אחד בצד ואת היתר טוחנים במעבד מזון לקרם סמיך.
+ מחממים שמן בסיר בגודל בינוני מעל להבה בינונית-גבוהה, ומטגנים בו את השום והג'ינג'ר תוך כדי ערבוב במשך כ-2 דקות עד שהם מעלים ניחוח. מוסיפים בצל ושורש סלרי וממשיכים לטגן כ-3 דקות נוספות, עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את התירס הטחון ואת הגרגירים ששמרנו ומערבבים.
+ יוצקים לסיר חלב קוקוס, מוסיפים רוטב סויה או מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים עוד כ-15 דקות לאיחוד טעמים.
+ טועמים ומתקנים תיבול. אם המרק סמיך מאד, מוסיפים מים לפי הצורך ומערבבים.
+ יוצקים לקערות הגשה, מעטרים בכוסברה או בגבעולי סלרי קצוצים ומגישים.
טיפים שכדאי לקרוא!!
ממהרים? אפשר לקצר זמנים עוד יותר ולטגן את כל הירקות בשלב השני של המתכון ביחד.
רוצים לשדרג? הוסיפו גם כורכום טרי מגורר או באבקה.
מדללים לקראת סיום? עדיף להשתמש בציר ירקות או בחלב שקדים או סויה ללא תוספת סוכר.
עוד מתכונים טעימים עם תירס:
שקשוקה תירס
שניצל תירס ותרד
פולנטה צלויה של תירס וקשיו
יותר מדי שום. הייתי שמה שתי שיניים לכל היותר.
אפשר להוסיף מים למרק? כי הוא בעצם על בסיס קרם :O
היי אשלי, בטח, זה גם כתוב במתכון (בשלב שלפני האחרון). בהצלחה!
ממשיכה בסקירת המרקים באתר והפעם מרק תירס שנראה ממש מעולה ?
יש לך אולי הערכה בכמה תירס קפוא להשתמש במקום ארבעה קלחים? תודה רבה!
היי, לדעתי משהו כמו 3-4 כוסות. יותר מדי תירס לא יזיק 🙂 עדכני איך יצא!
וואו יצא פשוט מושלם. השתמשתי בקישוא במקום שורש סלרי כי לא מצאתי, ועדיין היה חלומי… מסביב לשולחן אמרו ״כמו תאילנד״ ?
מושלם!! תודה 3>
שמחה שאהבת!
מרק מעולה! תודה
תענוג לשמוע 🙂