מקלובה תאילנדית
עדי עליה, תאילנד
התהליך בקצרה: משחימים כרובית, שמים בצד. מטגנים ביחד אורז חום ודלעת מגוררת, מניחים את הכרובית בתחתית הסיר, שמים מעליה את האורז והדלעת, ומוסיפים כמות שווה של חלב קוקוס ומים. מבשלים 45 דקות עד שעה. לגרסה עם טוויסט פרסי, החליפו את הכרובית בפרוסות תפוחי אדמה. השתדלו להתגבר על הפיתוי להוסיף נוזלים לקראת סוף הבישול, כשנראה שכל הנוזלים התאדו אך האורז עדיין לא מבושל לגמרי. בכרובית ובדלעת חבויים נוזלים ושמן שימנעו ייבוש מוגזם. אם בישלתם 45 דקות והאורז עדיין לא ממש רך, כבו את האש והשאירו את הסיר סגור לכ-10 דקות. אם תשרו את האורז לכמה שעות במים קרים לפני הבישול, הוא יתרכך מהר יותר. בעת ההגשה, מומלץ לתחוב את הכף עד תחתית הסיר כדי לתת לכל הסועדים ליהנות מהכרובית.
חומרים ל 4-5 מנות
700 גרם כרובית, מופרדת לפרחים גדולים למדי
6 כפות שמן צמחי (למשל חמניות או תירס)
1 כוס אורז חום (מלא)
2 כוסות דלעת מגוררת (או גזר)
2 כפיות מלח (או לפי הטעם)
1 כוס מים
1 כוס חלב קוקוס
+ מחממים 3 כפות שמן בסיר או במחבת גדולה ומטגנים את פרחי הכרובית 5-7 דקות, עד שהם נצרבים ומשחימים מעט. מוציאים ומניחים בצד.
+ מחממים את השמן הנותר, מוסיפים את הדלעת ומאדים עד שהיא משחימה קלות. מוסיפים את האורז והמלח, מערבבים ומטגנים כ-5 דקות מעל להבה גבוהה.
+ בסיר נפרד מניחים את הכרובית המטוגנת ומהדקים היטב, כך שכל תחתית הסיר תהיה מכוסה. מוסיפים את האורז המטוגן עם הדלעת, מיישרים ומהדקים קלות. מוסיפים את המים וחלב הקוקוס ומביאים לרתיחה ללא כיסוי.
+ מנמיכים את הלהבה, מכסים במכסה ומבשלים כ-45 דקות, או עד שהאורז רך לגמרי.
תגיות: חלב קוקוס, אורי שביט, כרובית, אורז, עדי עליה, גזר, מקלובה, מעלובה, אורז מלא, דלעת, תאילנדי, ריזוטו
שלום!
היום הלכתי לחנות טבע וביקשתי חלב קוקוס והוא הביא לי קרם קוקוס אורגני מופחת קלוריות. הוא אמר שזה אותו דבר כי הקרם מופחת קלוריות והמחיר של קרם קוקוס יקר בדר"כ והפחית עולה רק 12.50 ל 400 מ"ל והמיצוי קוקוס אורגני הוא 6% שומן מסמיך(E412).
אז מה אתה אומר חלב קוקוס = קרם מופחת קלוריות ?
תודה מראש ומצפה למשוב.
שאלה טובה – אני לא מכירה את המוצר הזה.. אני יודעת שיש דרגות שונות של מיצוי קוקוס וודאי שיש בפחיות חומרים ותוספים למיניהם. הייתי פשוט רוכשת פעם אחת ובודקת – אם המוצר סמיך מדי אפשר לדלל במים ואם הוא נטול תוספים, מה טוב. תלוי מאד לאיזה שימוש – יש מתכונים שבמפורש עדיף לא להשתמש בהם בקרם אלא בחלב.
אפשר להחליף את הדלעת בדלורית?
בהחלט.
נראה מעולה ינוסה הסופ"ש 🙂
היי
אפשר חלב אורז או שקדים במקום קוקוס?
אני מניחה שכן, אבל זה לא יתן את אותו אפקט – לא בטעם ולא במרקם, חלב הקוקוס הרבה יותר שומני.
יצא מדהים!
היי,
שאלה דחופה- האם אכן אין צורך בשום תבלין מלבד מלח? המרכיבים כפי שהם יוצרים טעמים מספיק דומיננטיים, ולא צריך להוסיף שום דבר?
תודה רבה מראש! 🙂
יעל
אכן כן
הי אפשר להוסיף עדשים כתומות לדעתך או שזה לא קשור?
אני חושבת שזה יצא סבבה 🙂
מתכון מעולה, זאת הפכה להיות מנת הדגל אצלנו, כזאת שהאורחים הקרניבורים רבים על הכף האחרונה ממנה.
ויש אפילו שכלול קטן: בהתאם להצעה שלך במקום אחר אני שומרת תמיד את מי החומוס במקרר. אם מחליפים את כוס המים בכוס מי חומוס המקלואה יוצאת עוד יותר ייצוגית ויציבה, ואפשר להפוך את הסיר לתוך צלחת לפני ההגשה.
תודה רבה!!
היי, רוצה שזה ייצא יותר עססי ודביש…האם לדעתך מתאים להוסיף חמאה במקום שמן? או אולי בנוסף?
אופס…תיקון: *דביק לא דביש
הכי מתאים להשתמש לשם כך בתערובת של שמן רגיל ושמן קוקוס, שהוא מאד עשיר וקרמי. גם שימוש באורז עגול יעזור לדביקות (סטייל ריזוטו).