עוגת דאבל שוקו-בננה קלה ומעולה
שאלתי אתכם אילו מתכונים תרצו שאכין לכם בימים אלה של קורונה משתוללת, חוסר ודאות ובעיקר ילדים חסרי מעש בבית. רובכם ביקשתם מתכונים קלים ופשוטים שגם ילדים אוהבים ומלי באופן ספציפי חלמה על עוגת שוקולד בננה מסויימת שהיא ממש רוצה להכין. התוצאה לפניכם
אנחנו בבית. אורן יצא לחופשה עם כל תלמידי בית הספר ואני ביטלתי סדנאות ואירועים וצמצמתי פעילות מחוץ לבית, כנדרש בימים אלה של חשש מהדבקה. עם כזה עודף זמן ובניסיון להימלט מעט מהחדשות המטרידות ומההמתנה מורטת העצבים להגעתו של הילד, אני מבלה לא מעט זמן במטבח בניסיונות ופיתוח של מתכונים חדשים. איזה מזל שלפחות זה נשאר לנו – הרי לאכול כולם צריכים, המסעדות סגורות (יש עדיין לא מעט שמבצעות משלוחים) ויש משהו בחזרה למטבח ובהתכנסות המשפחתית סביב שולחן האוכל, שדווקא עוזר להרגיע את הרוחות ולהרגיש טוב יותר. אז הנה, אנחנו כאן.
אחרי שהכנתי את הקציצות ששברו שיאים משוגעים של כניסות, כמחזקות הלאומיות של המערכת החיסונית, הגיעה השעה לדאוג גם למשהו מתוק – רצוי כזה שיהיה קל וכיף להכין יחד עם הילדים, שאפשר לזלול מהר (כי למי יש כח לדחיית סיפוקים) ועדיין לשמור על מידה הגיונית של בריאות, כדי שגם המצפון ירגיש יותר נוח. בעקבות הבקשה של מלי ניגשתי למלאכה והכנתי לכם עוגת שוקו-בננה נהדרת, שאפשר לקרוא לה בראוניז ואפשר לקרוא לה לחם בננה ושוקולד ואפשר פשוט להכין אותה בכמות כפולה מרוב שהיא רכה, עסיסית וטעימה.
עוד מתוקים מנחמים לשעת צרה:
הספר המטבח הטבעוני שלי במשלוח עד הבית
עוגת דאבל שוקו-בננה מהירה וקלה
שימו לב – מדובר בעוגה פשוטה וטעימה במיוחד, שאין בה שמן בכלל! את העסיסיות שלה היא מקבלת מפירות מרוסקים – בננה ותפוח – ואת האווריריות מהשילוב המצוין של מעט חומץ עם סודה לשתייה. טעם הבננה שלה עדין ולא שתלטני, ככה שהיא מתאימה גם למי שלא עפים על עוגות בננה. ראו גיוונים ושינויים בסוף המתכון.
חומרים לתבנית בגודל 17X27 ס"מ (או דומה)
2 בננות בשלות מעוכות
3/4 כוס סוכר קוקוס
1/2 כוס רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
1/3 כוס חלב צמחי ללא תוספת סוכר
1 כפית חומץ טבעי
3/4 כוס קמח כוסמין מלא
1/2 כוס קמח לבן
1/4 כוס אבקת קקאו איכותית
1 כפית שטוחה סודה לשתייה
קמצוץ מלח
1 כוס שוקולד צ'יפס מריר פרווה
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ טורפים בקערה את הבננות המעוכות והסוכר. מוסיפים רסק תפוחים, חלב וחומץ וטורפים לתערובת חלקה.
+ מערבבים בקערה את הקמחים, קקאו, סודה לשתיה ומלח לפיזור אחיד. מוסיפים מחצית מהשוקולד ואת כל האגוזים הקצוצים לתערובת הקמח ומערבבים.
+ מעבירים את תערובת הקמח לתערובת הבננות ובוחשים רק עד שהתערובת אחידה.
+ יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים. מפזרים מעל את שארית השוקולד צ'יפס ואופים בתנור כ-25 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא מעט לח. מניחים להתקרר מעט, חותכים ומגישים.
גיוונים ושינויים:
אפשר להחליף את סוכר הקוקוס בסוכר דמררה וסוכר חום כהה ביחס של 1:1.
חלב צמחי מתאים הוא חלב סויה, שקדים, שיבולת שועל וכדומה – רק שיהיה ללא סוכר.
אפשר להשתמש רק בקמח לבן או בקמח כוסמין לבן.
לגרסה ללא גלוטן השתמשו בקמח ללא גלוטן המיועד להכנת עוגות.
אפשר להכין ללא אגוזים או להחליף את אגוזי המלך באגוזים אחרים כמו קשיו, פקאן או שקדים.
הכנתם? אל תשכחו לשתף ולתייג אותי גם באינסטגרם וגם בפייסבוק
תגיות: איך מכינים עוגת שוקולד טבעונית, מתכון לעוגת שוקולד טבעונית, שוקולד, עוגת שוקולד, עוגה טבעונית, בננות, עוגה, שוקולד צ'יפס, עוגת בננה, לחם בננה
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, מתוק
נראה מעולה
זה בלי שמן בכלל?
נכון! 🙂
היי אורי!
האם ניתן להחליף חלב צמחי במים, וסודה לשתייה באבקת אפייה וגם להשתמש רק בקמח כוסמין מלא?
(זה החומרים שיש לי בבית)
תודה רבה!
בדיוק עניתי לך בתגובה למטה, בעיקרון רק קמח כוסמין מלא ייתן תוצאה דחוסה וכבדה יותר, תצטרכי להוסיף יותר מים (לא יודעת להגיד בדיוק כמה) ועם כל השינויים זה קצת הימור – אבל אם את אוהבת מאפים מקמח מלא בלבד, תנסי! תוסיפי גם קצת יותר אבקת אפייה.
בסדר גמור
אנסה ואדווח איך יצא 🙂
תודה רבה על התגובה המהירה!
בשמחה!
אפשרי בתבנית אינגליש קייק?
לדעתי אין סיבה שלא, שימי לב לזמני האפייה שעלולים להשתנות.
איך הכי כדאי לשמור על העוגה ולאורך כמה ימים היא תשאר טובה? לשים במקרר/ בכלי אטום בחוץ?
היי אורית, סליחה על האיחור בתגובה! איכשהו פספסתי אותה.. אני שומרת במקרר, היא נשמרת ככה כמה ימים בכיף. ממליצה לחמם טיפונת כדי להחזיר רכות ועסיסיות.
לא צריך לשמן את התבנית?
וואלה לא שימנתי! אבל אפשר כמובן 🙂
יצא בקלות ולא נדבק?
אכן כן
הי, נראה אחלה.. התחלתי לעשות ופתאום הבנתי שזה רק כוס ורבע קמחים… זאת לא טעות? זה מספיק לתבנית אינגליש קייק אחת?
היי! כן המתכון מדויק, שימי לב שאפתיע בפיירקס קטנה, כמו בראוניז.