קציצות עדשים ופטריות קלות להכנה עם ספגטי דלעת
חדשות מרעישות: אפשר בהחלט להכין קציצות בלי להשתמש במעבד מזון! המתכון שלפניכם מוכיח שלא צריך יותר מקערה ומחבת בשביל להכין קציצות טבעוניות טעימות, מטוגנות או אפויות. ויש גם בונוס: ספגטי דלעת כתוספת מפתיעה
גם אם אנסה, אני לא יכולה לספור את כמות הפעמים ששאלו אותי את השאלה – "אפשר בלי מעבד מזון?". אני אמנם ממליצה תמיד להצטייד במכשיר, אפילו קטן וזול (ויש כאלה), כדי להגדיל משמעותית את האפשרויות שלנו במטבח (חוץ מכיריים ותנור אני חושבת שזה המוצר השלישי ההכרחי, כל היתר בונוס) – עדיין יש לא מעט בתים שאין בהם מעבד מזון או סיטואציות בהן המכשיר לא זמין לשימוש. ומה אז?? נצטרך לוותר על אכילת קציצות?? אז זהו, שלא. המתכון הבא מוכיח שאפשר ובקלות להכין קציצות טעימות, מזינות ומשביעות בלי להשתמש במעבד מזון בכלל או בכל מכשיר חלופי אחר. תצטרכו סיר לבשל את העדשים, מחבת לטגן את הפטריות וקערה כדי לערבב את הכל. אחר כך תחליטו אם לטגן או לאפות את הקציצות הטעימות האלה, בשתי הוריאציות הן יוצאות מוצלחות ולדעתי דווקא מכיוון שלא טוחנים את הרכיבים, הן נגיסות וכיפיות יותר.
עכשיו העונה: ספגטי בלי ספגטי
על דלעת ספגטי כבר שמעתם? אם לא, עכשיו זו התקופה הכי טובה להתיידד איתה. תוכלו למצוא אותה בירקניות השוות ובסופרים המשקיעים וגם אצל מגדלים אורגניים. היא בצורת אליפסה חלקה ומאורכת, כתומה או צהבהבה ובמבט ראשון נראית כמו עוד דלעת תמימה. אלא שאחרי שצולים אותה בתנור, הבשר שלה מתפרק בקלות (בידיים או עם מזלג) לחוטים דקיקים שמזכירים אטריות. אני השתמשתי בה כתוספת לקציצות – פרסתי בזהירות בסכין חדה לפרוסות עבות (אפשר גם לחצות לאורך ולאפות כשהיא הפוכה), רוקנתי מגרעינים ואפיתי ב-180 מעלות כ-40 דקות, עד שהתרככה מספיק. בינתיים הכנתי רוטב עגבניות פשוט (בצל, שום, עגבניות, קצת רסק ומים ותבלינים איטלקיים) וכשהדלעת יצאה מהתנור פירקתי אותה ל"ספגטי" וערבבתי עם הרוטב. מעדן בריא וטעים וללא גלוטן כמובן.
הצטרפו לקהילה של טבעוניות נהנות יותר
בואו לבקר אותי גם באינסטגרם, טעים שם!
קציצות עדשים ופטריות בלי מעבד מזון
לפני שאתם שואלים – אפשר לגוון בסוגי העדשים (למשל שחורות או להחליף בשעועית שחורה מבושלת), אפשר לגוון בקמח (למשל חומוס או אפילו קמח חיטה, רק הכמויות עשויות להשתנות), אפשר לגוון בעשבי התיבול (לא הייתי מוותרת על העשבים הארומטיים) – העיקר שהיחסים בין המרכיבים יישמרו ותאהבו את הטעם. הקציצות האלה לגמרי מתאימות כדי לתפקד בתור המבורגר בתוך לחמנייה.
חומרים לכ-20 קציצות (תלוי בגודל שתבחרו)
500 גרם עדשים ירוקות
1 בצל סגול, קצוץ דק
חופן קטן של עלי מרווה, אורגנו, תימין ורוזמרין, קצוצים
250 גרם פטריות טריות (שמפיניון, פורטובלו, מלך היער) קצוצות דק
2 כפות רוטב סויה
3 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק
2 כפות גדושות (או יותר) קמח עדשים כתומות
2 כפות טחינה גולמית (רצוי מלאה)
2 כפות שמן זית
1 כפית נענע מיובשת
1 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית (או קצת יותר) פפריקה מעושנת
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית בהרט
מלח, פלפל שחור גרוס
עוד שמן זית לטיגון ולהברשה
+ שוטפים את העדשים ומעבירים לסיר גדול. מוסיפים שפע מים (בלי מלח) ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות נוספות, עד שהעדשים רכות אך עדיין מעט נגיסות (אם הן יהיו רכות מאד ומתפרקות, גם הקציצות יהיו מושיות כאלה). מסננים ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.
+ בינתיים מחממים מעט שמן זית במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עם עשבי התיבול הארומטיים במשך כ-3 דקות, לריכוך. מוסיפים את הפטריות ורוטב סויה וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב מדי פעם במשך כ-5 דקות, עד שהפטריות מתרככות ומשחימות והנוזלים מתאדים.
+ מעבירים את העדשים והפטריות לקערה גדולה ומוסיפים את יתר החומרים. לשים היטב בידיים נקיות עד שמתקבלת תערובת אחידה ויציבה (זה בסדר שנשארות עדשים שלמות). אם התערובת רטובה מדי מוסיפים עוד קצת קמח ואם היא מרגישה יבשה אפשר להוסיף מעט שמן זית. מאחסנים במקרר למשך כחצי שעה.
+ אם אופים: מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים בשמן זית. יוצרים מהתערובת קציצות, מסדרים על התבנית ומברישים בשמן זית. אופים 15-20 דקות, עד שהקציצות שחומות ויציבות. מניחים להתקרר כ-5 דקות לפני שמגישים.
+ אם מטגנים: יוצקים מעט שמן זית למחבת (אנחנו רוצים שכבה דקיקה, אפשר גם להבריש) ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. יוצרים מהתערובת קציצות ומטגנים כ-2 דקות מכל צד, להשחמה. מוציאים לנייר סופג וממתינים כ-5 דקות לפני ההגשה.
אוהבים קציצות? קבלו עוד מתכונים מוצלחים:
קציצות ברוקולי וקינואה מ-5 רכיבים
קציצות עדשים כתומות ובורגול
כדורי טופו ברוטב קארי בוטנים
תגיות: המבורגר טבעוני, איך מכינים קציצות טבעוניות, איך מכינים המבורגר טבעוני, דלעת ספגטי, ספגטי דלעת, פטריות, מתכון לספגטי דלעת, מתכון לדלעת ספגטי, קציצות, המבורגר, עדשים, עדשים ירוקות
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני