חנוכה טבעוני: סופגניות מהירות וללא שמרים
גם למי שלא מתים על סופגניות והתפחה זו מילה שגורמת להם לפריחה – מגיע להינות מביס מתוק ומטוגן לכבוד חנוכה. הנה מתכון לסופגניות הכי פשוטות בעולם, שמתחבאים בו אפילו ערכים תזונתיים
אני מאלה שלא זקוקים למתוקים כדי לחיות, אני מודה. אבל מסורת זו מסורת ובכל זאת, גם אני רוצה להשוויץ במטוגני החג השחומים האלה, שעושים אפילו לי מתוק בלב (ואבקת סוכר על האף). כדי לא לשעבד את עצמי יותר מדי, החלטתי לאמץ השנה מתכון קליל לסופגניות מהירות וטעימות, שמבוסס על המתכונים המוכרים של סופגניות אשל. זה הרגע להתוודות שלפני המון שנים, כשהייתי נערה, ניסיתי להכין את הסופגניות האלה (בגרסתן הלא טבעונית מן הסתם) ונחלתי מפלה מוחלטת – הן השחימו מבחוץ אבל נשארו בצקיות לגמרי מבפנים (היום אני יודעת להסביר לעצמי הקטנה שזה קרה בגלל שמן חם מדי). כך שההכנה של הסופגניות הללו היום היתה גם סוג של תיקון לכבוד החנוכה. הבטחתי גם ערכים תזונתיים אז הנה הם – חלבון מלא! את התפקיד המסורתי של האשל מחליף במתכון הזה טופו משי, שלא רק שיש לו מרקם מצוין הוא גם ממש בריא. ניצחון!
5 טיפים חשובים לטיגון סופגניות לפני שמתחילים:
1. מומלץ מאד לטגן בווק ולא בסיר – הצורה שלו תגרום לכם להשתמש בהרבה פחות שמן
2. כדאי לטחון את הטופו (גם אם הוא רך מאד) בבלנדר מוט לפני שמתחילים, כדי שהמרקם שלו יהיה חלק לגמרי
3. אל תגזימו בחימום השמן – כדי לוודא שהוא אינו חם מדי, מכניסים ידית של כף עץ לשמן ובודקים שמתקבצות סביבה בועיות קטנטנות. בועות גדולות מעידות על שמן חם מדי, שישרוף את הסופגניות מבחוץ ולא יבשל אותן מבפנים.
4. הבצק מעט כבד ולכן הסופגניות נוטות לשקוע בשמן ברגע הראשון, השתמשו בתרווד מחורר כדי להפריד אותן מהווק או הסיר
5. תדאגו שהסופגניות יהיו מטוגנות מכל הכיוונים, גלגלו אותן מעדנות בשמן עד שישחימו באופן אחיד.
ההרשמה לסדנאות ינואר בעיצומה! בואו לבשל איתי
סופגניות טבעוניות מהירות
המרקם שלהן דחוס יותר משל סופגניות קלאסיות, אבל הן נימוחות וטעימות כל כך שלמי אכפת. לסופגניות האלה לא נהוג להזריק ריבה, אבל כמובן שאפשר. אם רוצים מגישים אותן ליד סירופ מייפל טבעי ואפשר גם לגלגל אותן בעודן חמות בתערובת של סוכר וקינמון, בדומה לצ'ורוס הספרדיות. האפשרות הפשוטה ביותר היא לאבק אותן באבקת סוכר, כמו שאני עשיתי.
חומרים לכ-30 סופגניות ביס קטנטנות או כ-15 סופגניות בינוניות
1/4 1 כוסות קמח לבן
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
2 כפות סוכר לבן או חום בהיר
קמצוץ מלח
200 מ"ל טופו משי רך, טחון למרקם חלק
4 כפות רסק תפוחים ללא סוכר
1 כף ברנדי או ליקר
1 כפית תמצית וניל
שמן לטיגון עמוק
להגשה:
אבקת סוכר, מייפל או ריבה
+ מניחים בקערה קמח, אבקת אפיה, סוכר ומלח ומערבבים היטב.
+ מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים רק עד שהבצק מתאחד (ממש לא נורא אם יש בו גושים קטנטנים).
+ מחממים שמן לטיגון עמוק בווק או בסיר.
+ בעזרת שתי כפות מניחים בשמן עיגולי בצק – לסופגניות קטקטנות בגודל של כפית גדושה ולסופגניות גדולות יותר, בגודל כף (הן תופחות בשמן).
+ מטגנים את הסופגניות: מוודאים שהן לא נדבקות לדפנות הסיר או לווק ומגלגלים אותן בשמן כך שישחימו מכל הכיוונים. כאשר הן שחומות, מוציאים לנייר סופג ומגישים.
תגיות: טופו, מתכון לסופגניה, מתכונים לסופגניה, חנוכה, מתכוני חנוכה, מתכונים לחנוכה, לביבה, סופגניות טבעוניות, מאכלים לחנוכה, סופגניות, סופגניות מתכון קל, שמרים, מתכון סופגניות, מתכון לסופגניות, מתכונים סופגניות, עוד מתכונים מומלצים, סופגניה מתכון, סופגניה, מתכון לסופגניות טבעוניות, מתכון לחנוכה
קטגוריות: מתוק, פוסט נבחר, מהיר וטבעוני
נשמע טוב 🙂 זה יעבוד עם כוסמין במקום קמח לבן?? וסליחה על הבורות – מה זה טופו משי? יש מוצר שזה שמו או כל טופו מתאים?
היי, אני מאמינה שזה יעבוד, אולי המרקם יהיה יותר דחוס. טופו משי זה טופו רך בהרבה מטופו רגיל – הוא מיוצר בשיטה אחרת, של אידוי ויש לו מרקם ממש עדין כמו של גבינת ריקוטה.
תודה!!
הכנתי ויצא מקסים! את טופו המשי שנשאר ערבבתי עם מיץ לימון גרידת לימון וקצת אבקת סוכר וזה הולך מצוין ביחד 🙂
נהדר!! כיף לשמוע 🙂
היי אורי
נראה מעולה
האם יש משהו שאפשר לשים במקום ברנדי/ ליקר?
היי ירדן, תודה! לאלכוהול בבצק יש שני תפקידים – לסייע באווריריות ולמנוע ספיחת שמן. האלכוהול עצמו מתנדף מהחום, כל משקה עם אחוז גבוה של אלכוהול יכול לעבוד. אפשר להשמיט אבל מומלץ שלא.
האם ניתן להמיר את הקמח לכוסמין ?
בהחלט.