בודהה בול לעצלנים: קערת בריאות ירוקה בסיר אחד
גם אני מתה על על הקערות הצבעוניות שנקראות על שמו של בודהה, ואני ממש לא מתכוונת לוותר על ההנאה מהן, גם כשהימים שלי עמוסים בשיגעון. הנה דרך מהירה וטעימה ליהנות מהשפע העונתי הירוק ולהכניס אותו לקערה אחת
ההחלטה להזמין בקביעות ירקות אורגניים הכניסה אלי למטבח במשנה תוקף את המילה "עונתיות", שבימים אלה כוללת המון ירקות ועלים ירוקים. ככה זה, כשמגדלים ירקות במינימום התערבות, יש תקופות שחלק מהם פשוט לא בעונה – או לכל הפחות ברור הרבה יותר מי בעונה ומי לא בשיאו (באתר שאני מזמינה ממנו זה גם כתוב, כדי שאדע לא לצפות לזה שהעגבניות יהיו הכי אדומות שיש בשיא החורף). מה שלגמרי ברור זה שחורף וירוק הולכים יחד ולכן הארגזים שאני מזמינה מפוצצים יותר מתמיד בעלים, כולל אלה שאני מאוהבת בהם באופן מיוחד – תרד טורקי למשל, על גבעוליו הפריכים והעלים הגדולים והעדינים שלו, או שום ירוק, שאלה הימים המושלמים בשנה להשתמש בגבעוליו הירוקים לכל מטרה אפשרית ולכל מתכון שאתם רוצים שיהיה בו טעם עדין ורענן של שום.
הכל טוב ואפילו נהדר כשיש כל כך הרבה רעננות וטריות בבית, אבל דבר אחד היה חסר לי השבוע, מצרך נדיר ולא עונתי בכלל שעונה לשם "זמן". היה שבוע מטורף באמת, שהיו בו הרבה פגישות מעניינות (למשל עם חברים חדשים מניירובי שבקניה, כן!), הרצאה על טבעונות (הפעם לקבוצה של סטודנטים מיפן) ופאנל על מזון העתיד (בכנס של איגוד לשכות המסחר), פיתוח מתכונים חדשים ועוד כהנה וכהנה עיסוקים והתרוצצויות. באופן קלאסי, זמן וכח לבשל לעצמי באמצע השבוע לא ממש נשאר. אצלי זה בדיוק הרגע שמוליד את האלתורים הכי פשוטים וכיפיים במטבח, שאני מרגישה צורך לחלוק איתכם, כי אני יודעת שאני לא היחידה שרוצה לאכול אוכל בריא, טרי, טבעי ומזין, אבל שזה יקרה ממש מהר ובקלות, נכון?
אז כשקלטתי שמלאי העלים והירקות הירוקים עולה על גדותיו, החלטתי להעניק לעצמי קערת בריאות עונתית וירוקה, אבל כזו שלא צריך לעמול בשבילה הרבה זמן. קערות הבודהה הצבעוניות (והטרנדיות, למרבה האושר) הן אהבה גדולה, אבל בדרך כלל מצריכות הכנה של כמה מרכיבים כל אחד בנפרד, שלא לדבר על קיצוץ וחיתוך, צליה ותיבול, כדי לקבל את אוסף המרקמים והטעמים שהופך אותן למפנקות באמת. בקערה שלי שלט הצבע הירוק, שניצל את השפע המשוגע שנחת עלי, שהוקפצו-עורבבו בסיר אחד, בלי מאמץ ובמהירות שיא והתוצאה הסופית, מבחינתי, היתה נהדרת. רוצים גם? קדימה, המתכון לפניכם.
עוד מתכונים ירוקים
פסטה מנגולד ושום ירוק
מרק אפונה ושום ירוק
ריזוטו תרד ושום ירוק
קערת ירוקים חורפית
מתכון פשוט פשוט אבל שווה לאללה לזכור שזה כל מה שצריך לעשות כשממהרים. כמובן שאפשר לשחק עם הירוקים והירקות כאוות נפשכם, כל עוד תתנו להם את הזמן המתאים להיצלות בסיר. ויאללה, לשולחן.
חומרים ל 4-6 מנות
1 בצל, קצוץ
1 גבעול שום ירוק, קצוץ על עליו (אפשר להחליף בכמה שיני שום)
1 פלפל חריף ירוק, קצוץ
1 גזע ברוקולי, מפורק לפרחים קטנים (קלפו את הגזע וחתכו גם אותו)
2 זוקיני, חתוכים לקוביות
300 גרם (1 חבילה) טופו, מפורק ביד לנתחים קטנים
צרור תרד טורקי, חתוך גס
כמה עלי מנגולד, חתוכים גס
1/4-1/2 כוס מים או ציר ירקות
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית אבקת קארי
1/2 כפית כמון
מלח ים, פלפל שחור גרוס
שמן זית
להגשה:
קינואה אדומה מבושלת
גרעיני דלעת קלופים
טחינה גולמית איכותית
פרוסות אבוקדו
נבטוטי ברוקולי או אחרים שאוהבים
+ מחממים שמן זית בסיר רחב או מחבת גדולה ומטגנים בצל, שום ופלפל חריף, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהירקות מתרככים ומזהיבים מעט.
+ מוסיפים בזה אחר זה פרחי ברוקולי, קוביות זוקיני, נתחי טופו ואת העלים, כאשר מניחים לכל אחד מהם להתרכך מעט לפני שמוסיפים את הבא בתור. מערבבים מדי פעם.
+ מערבבים את המים או הציר עם התבלינים ויוצקים לסיר, מערבבים, ממשיכים לבשל עוד כ-2 דקות ומוודאים שהירקות מוכנים לאכילה אך עדיין מעט נגיסים. אם אין מספיק נוזלים בסיר, מוסיפים עוד מעט מים או ציר.
+ אם אין לכם קינואה אדומה, בשלו אותה במקביל: על כל כוס קינואה עם מעט מלח (אפשר לטגן אותה מעט בשמן זית) יוצקים לסיר 2 כוסות מים רותחים, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה כ-15 דקות.
+ מחלקים לקעריות הגשה את הקינואה ומניחים עליה מהירקות המוקפצים. מוסיפים פרוסות אבוקדו, מזלפים מעט טחינה גולמית ומפזרים גרעיני דלעת ונבטוטים.
החלטתם לאכול בחוץ? היכנסו למדריך המסעדות של טבעוניות נהנות יותר
תגיות: קינואה אדומה, בודהה בול, קערה, טופו, תרד, ברוקולי, קינואה, מנגולד, שום ירוק
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני