אורז בעשבי תיבול
אורז ירוק וחגיגי עם אורז בסמטי ארוך ודקיק, תועפות עשבי תיבול ושקדים קלויים שמוסיפים לו פריכות מתפצפצת.
חומרים ל 4-6 מנות
2 כוסות אורז בסמטי
1 כרישה פרוסה דק
1/2 צרור כוסברה קצוצה
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2 צרור שמיר קצוץ
1/2 3 כוסות מים רותחים
מלח
שמן זית
להגשה:
1 כוס שקדים מולבנים פרוסים, קלויים
+ שוטפים היטב את האורז במסננת, עד שמי השטיפה צלולים. משרים בקערה במשך 10-20 דקות. מסננים.
+ מחממים מעט שמן זית בסיר ומאדים את הכרישה במשך כ-5 דקות, עד שהיא מתרככת ושקופה (לא נורא אם היא משחימה מעט). מוסיפים את האורז ועשבי התיבול, ממליחים, מערבבים וממשיכים לטגן 2-3 דקות נוספות.
+ מוסיפים את המים הרותחים, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר היטב (אפשר גם עם מגבת) ומבשלים 15-20 דקות, עד שהאורז מתרכך אך לא הופך לעיסתי. אם המים מסתיימים לפני תום הבישול, ניתן להוסיף עוד מעט מים רותחים. בסיום משאירים את הסיר מכוסה 5 דקות לפחות.
+מפרידים את גרגירי האורז בעזרת מזלג ומעבירים לצלחות הגשה. מעטרים בשקדים קלויים.
תגיות: פיקניק, בסמטי, בישול טבעוני, אורז ירוק, מנות עיקריות, אורז, כרישה, אורי שביט, עשבי תיבול, כשר לפסח, פסח טבעוני
קטגוריות: אורז