
תבשיל חיטה ירוקה, כרוב סגול ובצלים
כשהוא חם הוא טעים וממלא, כמעט קדרתי, וכשהוא קר הוא הופך לסלט כיפי ונגיס. שתי הורסיות עשירות בטעמי מתוק-חריף-חמוץ עם ניחוח הל ועשן.. תענוג. אפשר להכין כמובן מפריקי מיובשת שמוכרים בחנויות הטבע והתבלינים כל השנה.
חומרים ל 4-6 מנות
500 גרם חיטה ירוקה מעושנת (פריקי), שטופה ומושרית לפחות שעה במי ברז
1 כרוב קטן חצוי ופרוס דק
1 בצל סגול, חצוי ופרוס דק
1 בצל לבן חצוי ופרוס דק
1 כרישה פרוסה דק (החלק הלבן והירוק הרך)
4-5 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק
1 כפית תרמילי הל כתושים קלות במכתש ועלי
1-2 פלפל צ'ילי אדום טרי פרוס דק
5-6 עלי מרווה טריים
1 כף שטוחה סוכר חום
קליפה מגורדת ומיץ טרי מחצי לימון
שמן זית
מלח גס
להגשה (לא חובה):
1/2 כוס צנוברים קלויים
בצל ירוק חתוך לרצועות דקות וארוכות (ז'וליין)
+ מחממים שמן זית בסיר רחב וכבד. מטגנים 1-2 דקות את תרמילי ההל המעוכים, עד שהם מתחממים ומעלים ניחוח. מוסיפים את כל הבצלים הפרוסים ומאדים תוך כדי ערבוב 5-10 דקות, עד שהבצלים מתרככים והופכים שקופים. מוסיפים את הכרוב, הצ'ילי, עלי המרווה והסוכר, מערבבים וממשיכים לאדות מעל להבה בינונית כ-10 דקות, עד שהכרוב מתרכך מעט ומעמיק צבע.
+ מסננים ושוטפים שוב את החיטה. מנערים מהמים המיותרים ומוסיפים את החיטה לסיר. ממליחים לפי הטעם, מערבבים וממשיכים לאדות כ-5 דקות נוספות. מוסיפים מים לכיסוי תכולת הסיר (אפשר להתחיל אפילו עם קצת פחות), מכסים את הסיר חלקית ומבשלים מעל להבה בינונית-נמוכה כשעה, עד שכל הנוזלים נעלמים (החיטה תישאר נגיסה, אך ככל שתבשלו יותר כך היא תאבד את טעמיה המעושנים. כדאי לטעום ורק אם צריך להוסיף מים ולהמשיך בבישול).
+ לקראת תום הבישול מוסיפים את הקליפה המגורדת ומיץ הלימון, טועמים ומתקנים תיבול.
+ מעבירים לצלחות הגשה, מפזרים צנוברים קלויים ובצל ירוק טרי ומגישים.
תגיות: טבעונות, חיטה ירוקה, בישול טבעוני, תבשיל צמחוני, מנות עיקריות, כרוב, חיטה, כרישה, אורי שביט, כרוב סגול, קדרה טבעונית, פריקי -
בעקבות הפוסט הזה למדתי שיש פריקי. הפריקי נשאר לי בתודעה, וברגע הנכון (כשהייתי בחנות מסוימת וראיתי פריקי)הפך לרלוונטי ולמודע.
אז קניתי פריקי והסופ"ש נעשה בו שימוש:
הפריקי הושרה ל15 דקות בערך.
אידיתי בצל סגול קצוץ גס עם שום קצוץ,
הוספתי את הפריקי וקינואה בהירה ובישלתי.
כשהדגנים היו כמעט מוכנים הוספתי בזיליקום ותרד טריים וחתוכים.
ב5-10 הדקות האחרונות הוספתי:
מען שמן עגבניות צימוק של 2Macho וגם מספר עגבניות צימוק, לסיום סיומת – קישוא בהיר אחד בפרוסות דקות.
תיבול: אגוז מוסקט מגורר, פלפל אנגלי טחון ומלח עשבים.
יצא טעים 🙂
אז תודה לך אורי על החשיפה ועל ההשראה! 😉
איזה כיף!! נשמע מאד מאד מאד טעים 😛