תבשיל טעים של שעועית לימה וירוקים
למרות שאני נהנית מהן כל השנה, החורף הוא ללא ספק שעתן העוד יותר יפה של הקטניות. והפעם המלכה האם שעועית לימה (או בובס אם תרצו) בשילוב ירוקים עונתיים. כמה פשוט, ככה טעים
התברר לי לאחרונה שיש אנשים שעוד לא גילו את הקסם הטעים והנימוח שנקרא שעועית לימה, הידועה גם בכינויה שעועית בובס (יש ויכוח רציני האם אלה שני זנים שונים, הסברה הנפוצה יותר אומרת שמדובר באותו זן). השעועית השטוחה והענקית הזו היא אחת המפתיעות – בניגוד למה שאולי נדמה היא מתרככת יחסית מהר (כמובן אחרי השרייה ובישול ארוך), יש לה מרקם רך ונימוח במיוחד (לכן היא אידאלית להכנת מסבחה, כמו המפורסמת של אייל שני או זו של ארז קומרובסקי) ויש לה טעם משגע ומתקתק. אחד המתכונים הכי מוצלחים שאתם יכולים להכין איתה הוא מנה יוונית פופולארית ונהדרת של שעועית לימה אפויה ברוטב עגבניות – יש מתכון כזה בספר שלי וזה פשוט חלום (אין לכם עדיין את הספר?? אוצו לרכוש אותו במחיר מבצע, יש גם דיגיטלי). הפעם הלכתי על מנה סופר קלה להכנה, שמככבים בה גם ירוקים עונתיים טריים והיא קורצת יותר למטבח האיטלקי. למרות הדימוי המתבקש, היא דווקא מנה קלילה יחסית ותתאים לגמרי גם בעונות שמשיות יותר.
תבשיל שעועית לימה וירוקים
מתכון שעושה ללימה כבוד ועוטף אותה בטעמים איטלקיים עדינים וירקות טריים.
חומרים ל 6-8 מנות
לבישול השעועית:
500 גרם שעועית לימה שהושרתה במי ברז למשך הלילה
1/2 בצל סגול
2 שיני שום
3-4 עלי מרווה
לתבשיל:
1 בצל סגול חצוי ופרוס
5 שיני שום או 2 גבעולי שום ירוק
2 גבעולי סלרי קצוצים
5 עגבניות בשלות, קצוצות
1 צרור גדול קייל מסולסל
1 צרור גדול מנגולד או בוק צ'וי
1 צרור תרד טורקי
1 כפית נענע מיובשת
1 כפית תערובת תיבול איטלקית (אורגנו, בזיליקום, מיורן, תימין)
מלח, פלפל שחור גרוס
מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון
1 כוס ציר ירקות או מים
שמן זית
+ מסננים את השעועית ממי ההשרייה ומעבירים לסיר גדול. מוסיפים חצי בצל, שיני שום ועלי מרווה וממלאים בשפע מים. מביאים לרתיחה, מסירים את הקצף ומבשלים כשעה עד שעה וחצי, עד שהשעועית רכה אך לא מתפרקת. מסננים.
+ מחממים מעט שמן זית בסיר נמוך ורחב ומטגנים בצל, שום וסלרי כ-5 דקות מעל להבה גבוהה, להזהבה קלה. מוסיפים קוביות עגבניה ומבשלים עוד 2-3 דקות, עד שהן מתרככות ומגירות נוזלים.
+ מפרידים את עלי הקייל מהשדרה הקשה וקורעים גס, קוצצים גס את עלי המנגולד והתרד הטורקי ומעבירים את כל העלים הירוקים לסיר. מוסיפים תבלינים, מערבבים ומבשלים עוד 2 דקות, עד שהעלים רכים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
+ מעבירים את השעועית המבושלת לסיר יחד עם כוס ציר ירקות או מים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל עוד 5 דקות לאיחוד טעמים.
+ מסירים מהאש, מוסיפים מיץ וקליפת לימון ומערבבים. מחלקים לצלחות הגשה ומגישים.
עוד מתכוני שעועית נהדרים:
תגיות: שעועית לימה, שעועית בובס, תרד, עגבניות, שעועית, חורף, מנגולד, בוקצ'וי, תרד טורקי, קייל
קטגוריות: מהיר וטבעוני, קטניות, פוסט נבחר