מתכון הבית
"אמא, אני רוצה להכין אורז מוקפץ עם ירקות ועוף".
מה עכשיו. רק לפני דקה החלטתי שאני הופכת לטבעונית והנה הילד מציב אותי בפני הדילמה הראשונה. כן או לא להכין בשר בבית? איפה עובר הגבול? מה לאפשר ומה לא? עם מה אני יכולה לחיות בשלום ומה ברור לי שלא ארצה בשום אופן לכפות עליו?
"אין עוף, חמוד שלי. אבל אנחנו יכולים להכין עם טופו".
אלוהים אדירים. טופו. לא מאמינה שהמילה הזאת יצאה לי מהפה. בחיים לא קניתי ולא הכנתי טופו בבית. נו טוב, תמיד יש פעם ראשונה. ניסיתי להישמע הכי בטוחה בעצמי בינתיים. מזל שבדיוק הבוקר קניתי טופו במכולת השכונתית, אחרי מבצע חיפוש לא פשוט.
"אבל אמא, אני לא יודע אם אני אוהב טופו".
מממ מה אני אגיד. גם אני לא יודעת אם אני אוהבת טופו. "אוהבת" זאת מילה גדולה.
"תשמע. זה די כמו לעוף. גם לעוף אין ממש טעם משל עצמו, הוא אנמי יחסית והתכונה הכי בולטת שלו, זה שהוא יודע לספוג טעמים אחרים של רטבים ותבלינים שמוסיפים לו. טופו זה די דומה בעצם. בוא ננסה ונראה איך זה יוצא".
כמה שלא אמרתי את זה בשיא הביטחון והרוגע, ככה רצתי בטיל למדף ספרי הבישול ושלפתי את "המטבח הצמחוני של על השולחן", כדי לבדוק מה אני אמורה בעצם לעשות עם הגוש הלבן והלח הזה ששלפתי מתוך השקית הרטובה.
אה, לטגן! לטגן טוב טוב, שיקבל קראסט זהוב כזה ופריך, שייראה כמו קוביות חלומי. את זה אני מבינה. אז יאללה, ננסה להכין את המוקפץ, עם הרוטב הסודי שהילד למד אצל המשפחה של אבא שלו בקיבוץ, ונקווה לטוב.
הכנו ביחד. זה היה קל, קצר וממש ממש טעים. הילד התאהב בטופו, אפשר להגיד שבתיבול הנכון – גם אני אוהבת את זה. מצאנו את מתכון הבית הטבעוני הראשון, שהחליף אחר כבוד את הפסטה טונה-אפונה, כוכבת המטבח שלנו בחיים הטרום-טבעוניים הקודמים.
סיכום: הילד מרוצה ולא מבקש שניצל.
* בהזדמנות הקרובה, אני מבטיחה, פוסט מעמיק לגבי יתר השאלות והדיונים שמתעוררים כשאמא יום אחד הופכת לטבעונית.
אורז מוקפץ עם ירקות וטופו
מתכון פשוט פשוט, שבנוי על אלתור מחומרים זמינים בכל בית (לפחות בית שקונים בו טופו). את הירקות אפשר להחליף באיזה שרוצים, להוסיף נבטים ואפילו גרגירי תירס, להחסיר או להוסיף עשבי תיבול ובגדול – לשחק עם המתכון איך שבא לכם. אפשר אפילו, מה אתם יודעים, לוותר על הטופו. העיקר שהילדים יטרפו את זה.
חומרים ל-4 מנות
2 כוסות אורז פרסי (אפשר אורז ארוך מלא)
שמן זית
300 גרם טופו (1 חבילה) חתוך לקוביות (אפשר להשתמש בפחות)
2 פלפלים אדומים חתוכים לגפרורים
2 גזרים קלופים וחתוכים לגפרורים
פלפל חריף מנוקה מגרעינים וקצוץ (לא חובה)
1/3 כוס סויה
2-3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1/2 צרור כוסברה או פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
+ מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן.
+ אני מכינה אורז פרסי לבן ככה: מטגנת את האורז כמה דקות במעט שמן זית, ממליחה ומוסיפה פי שתיים כוסות מים רותחים. מכסה, מנמיכה את הלהבה ומבשלת 18 דקות על השעון. מכבה את האש ומשאירה סגור 5 דקות נוספות.
+ במחבת גדולה מטגנים את קוביות הטופו מעל להבה גבוהה במעט שמן זית כ-3 דקות, עד שהן מזהיבות היטב מכל הצדדים. מוסיפים את הפלפלים, הגזרים והפלפל החריף וממשיכים לטגן עד שהירקות מתרככים מעט.
+ מערבבים בכוס או בקערית את רוטב הסויה ורוטב הצ'ילי המתוק (הבן שלי מוסיף גם פפריקה מתוקה, ככה כנראה מכינים את זה בקיבוץ. ממש לא חובה, אבל שיהיה בכיף).
+ מוסיפים את האורז למחבת, יוצקים את הרוטב ומערבבים היטב תוך כדי טיגון עד שהרוטב "צובע" את כל האורז. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים רוטב סויה.
+ מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים מעל עשבי תיבול רעננים.
[showad]
תגיות: טופו, אורז, סויה, ילדים, פלפלים, גזר, מוקפץ, מנות עיקריות
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני
ינוסה בקרוב…(:
תודה עמרי, שתף אותי בתוצאות 🙂
הי אורי,
אני טבעונית מתחילה לגמרי ועדיין מתלבטת ותוהה אם אני אכן פועלת נכון.שאלת השאלות היא-מה עושים עם בני משפחתי האהובים והקרנבורים???
לא פשוטה ההתמודדות-איש ושלושה אפרוחים שאמא שלהם החליטה לעשות 180 מעלות שינוי!יש הצעות?פתרונות?מה עושים בבית,מה מבשלים ואיך?בעיקר לאור העובדה שאני השפית הראשית בביתנו היקר.
אשמח לקבל עצותייך 🙂
עידית
עידית, ברוכה הבאה וברכות רבות על המהלך האמיץ, בטח בהתחשב בבני הבית שסביבך. זה באמת החלק הכי לא פשוט אני מניחה. אצלי קל יותר – הילד זורם וחצי מהזמן חי בבית קרניבורי אצל אבא שלו, ככה שהדברים יותר פשוטים. מניסיוני יש שני דברים חשובים, בעיקר עם הילדים: הראשון (כמו שכתב אסף בפוסט מפורטלנד) הוא להשקיע יותר מכרגיל בלהכין להם אוכל ממש טעים וכיפי. זה דורש מאמץ וסבלנות וניסוי ותעייה, אבל אפשרי. השני – לא לכפות בעוצמה. אני לא מוכנה לקנות הביתה מוצרים מן החי כדי לא לתמוך בתעשייה. אבל בחוץ למשל אני מתפשרת, וכשאוכלים במסעדה אני מרשה לו להזמין מה שרוצה. אני מעדיפה לאפשר מרווח ולא ליצור אנטי, הוא ברוחו מאד מתחבר למה שאני עושה ואני מקווה שאת הבחירה שלו יעשה בעצמו עם הזמן. לגבי בן הזוג – הכרתי זוג של קרניבור וטבעונית (ראי פוסט עוגת השוקולד..) זה דורש הרבה רצון טוב והרמוניה. לא הייתי מכינה אוכל או קונה בעצמי מן החי, אבל אם הוא רוצה – שיקנה ויכין לעצמו, בשלב ראשון, אולי בכלים נפרדים. רק מהטרחה הוא יוותר 🙂 בחוץ, שוב, הייתי מתגמשת ולא מבקרת. העיקר הוא סובלנות ורצון טוב. פני אלי ב"צרו קשר" אם את זקוקה לעזרה נוספת, אשמח להפנות אותך לקבוצות רלוונטיות בפייסבוק שיוכלו לסייע ולייעץ. ותודה 🙂
אחלה מתכון, רצה להכין!!
טעים, מהיר, משביע ומזין.
תודה רבה!
ברכות על הבלוג החדש ומזל טוב על הטבעונות!
מאוד נהנית מהכתיבה היפה ומהמתכונים.
אני טבעונית כבר 12 שנה ואוהבת אוכל אמיתי ומושקע. תמיד הפריע לי שבכתיבה על אוכל טבעוני נוהגים לדבר על ערך תזונתי ומוסרי וסביבתי ושאר דברים שמוציאים את התיאבון, במקום להתמקד בקולינריה. לכן הבלוג שלך הוא בהחלט חידוש מרענן.
נראה שבתור טבעונית חדשה את מסתדרת נפלא, אבל אם בכל זאת את מוצאת את עצמך במשברי געגועים לטעמים או מרקמים ותוהה איך עושים עוגה בלי ביצים וכאלה, את מוזמנת ליצור קשר 🙂
תודה רבה רבה 🙂
🙂 ואגב, בשלנית ותזונאית מאוד מוכשרת שהכרתי פרסמה פעם מתכונים טבעוניים למאכלים שילדים אוהבים – אם כי נראה לי שהיא התכוונה לילדים עם גישה פחות הרפתקנית לאוכל:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3956942,00.html
נראה טוב! תודה 🙂
פעם הבאה שהתגובה ל-"אני טבעונית" תהיה "אז מה את אוכלת?" אני אדאג לשלוח אותם לבלוג שלך.
הכל ניראה דליש לחלוטין (למרות שאני לא מעריצת טופו או תחליפי בשר במיוחד). אומנומנום~
תודה רבה טל!
בלוג מהמם, כתיבה משעשעת, תובנות מאלפות והכי חשוב מזדהים עם כל שלב!!! (עד כדי דמעות אושר) גם המשפחה שלנו עברה לטבעונות לפני כשלושה חודשים, בעקבות אותו סרט של גארי, גם אנחנו אוהבים אוכל טוב, בדרך כלל במיינסטרים ופתאום מצאנו את עצמנו קצת בסרט המטריקס… תמשיכי לכתוב!
מחכים לשמוע איך מגיבים החברים הטובים, ואיך הפחות טובים, המשפחה, עמיתים בעבודה, השכנה, המוכרת בסופר והגננת???
אגב טבעונות – מצאנו שניתן להחליפה בכל מתכון של מאפה (מלוח או מתוק) , 30% בקמח חומוס – וכך לקבל ״חינם״ חלבון מלא!
קוראים בשקיקה מאורגון שבארהב! רינת ואסף!
וואו רינת ואסף הרחוקים, איזו תגובה מחממת לב! שמחה מאד לשמוע על מה שאתם עוברים, אני כמובן מתכוונת להמשיך לתעד את התהליך ולספר תוך כדי על מה שאני עוברת. אשמח לשמוע גם על מה שעובר עליכם בניכר, בכל מדינה זה קצת שונה נדמה לי – הדעות הקדומות, התחליפים, ההתמודדות.. תודה רבה על הטיפ של הקמח ועל המחמאות! תמיד מוזמנים לבקר ולהגיב. בהצלחה בהמשך 🙂 אורי
מי היה מאמין שחלפו רק חמישה וחצי חודשים?
נראה ומרגיש כאילו אנחנו שנים בעולם החדש הזה!
והאורז שלך, מככב עד היום גם אצלנו!!!
אוי התגובה המקסימה הזאת שלכם!! לא יתואר חמישה וחצי חודשים הבלוג באוויר, הספקתי להיות טבעונית בדיוק חודשיים קודם לכן. באמת מרגיש כמו שנים!! 😉
שלום אמא. מה שלומך אני קורא את הבלוג החדש שלך. ואני משתוקק לנסות מאכחלים טעימים. בלי קשר אני לא כתב סופקר דופקר מעולה כמו אמא שלי אז סליחה אם יש לי שגיאות כתיב או בעיות ניקוד. אבל בכללי לא מפריע לי שיש לי אמא טבעונית.
נור, אני אוהבת אותך כל כך! אתה ילד מקסים ומדהים וסקרן, אני גאה בך מאד. שמחה שאתה קורא, שמחה שאתה טועם, שמחה שאתה זורם וחושבת שאתה כותב לגמרי סבבה. אבל אם אתה בכל זאת רוצה להשתפר – תקרא הרבה ספרים, זה ממש עוזר. נשיקות וחיבוקים, אמא 🙂
לא מפריע לך שיש לך אמא טבעונית?
אתה צריך להיות גאה בעובדה שיש לך אמא טבעונית, להיות גאה בעובדה שאמא שלך הלכה נגד הזרם ובחרה בדרך המוסרית.
ירון, הוא גאה, תאמין לי. וכדאי להיות קצת יותר סובלניים, מדובר בילד.. באופן טבעי הוא חווה גם קושי שיש בשינוי הרגלי האכילה, ויתור על מאכלים אהובים וחיפושים קדחתניים אחרי מה לשים בכריך לבית הספר (הצלחתי לגרום לו לאהוב ממרח טופו עם זיתים). ועדיין – משתף פעולה, מתעניין, בוחר מתכונים טבעוניים וקורא ברושורים של אנונימוס 🙂 הוא ילד נפלא ומפרגן, כן יירבו.
הבן שלך נשמע מקסים.
איזה ילד מגניב!
🙂
וואו זו התגובה הכי מקסימה שקראתי. נור, אתה נשמע כמו ילד מדהים, סקרן ומקסים. אורי- אני אמנם לא טבעונית אבל עכשיו שגיליתי את הבלוג נראה לי שאכין הרבה יותר אוכל טבעוני 🙂 הכל נראה טעים ואת כותבת נהדר.
תודה רבה מעיין! ברוכה הבאה 🙂
הי אורי,
נראה מעולה! וגם הזכיר לי את הטופו במקרר שבעוד יומיים יפוג תוקפו 🙂
למעשה החלטת שגם הילדים הופכים איתך לטבעוניים?
יש לך בן זוג? מה הוא אומר בעניין?
מעניין אותי לדעת כטבעונית טריה (כמה חודשים) עם משפחה לא טבעונית בעליל.
הי טלי, תודה רבה 🙂
אני מניחה שבהמשך אכתוב עוד בעניין ההתמודדות המשפחתית עם הנושא. אני ואבא של נור כבר לא חיים יחד ככה שהוא, כפי שהוא בעצמו קורא לזה, "חצי טבעוני". בבית אנחנו טבעונים, בחוץ אני לא מגבילה אותו בכלום. אני לא מאמינה בכפייה אבל מסבירה לו כל מה שהוא מבקש לדעת, כפי שאני עושה עם כל אחד אחר. והוא תומך וזורם ויחד אנחנו מחפשים מה נכון לשנינו. תודה על ההתעניינות ובהצלחה!
כדאי לשים לב שבסויה יש מרכיבים שגרמו למשרד הבריאות
לאסור מתן חופשי של מזון תינוקות שמבוסס על סויה
ללא היתר מרופא , ועוד ..
קצת על העניין
http://www.netapharm.co.il/index.php?option=com_content&view=article&id=109:2011-03-13-18-29-44&catid=45:aricles&Itemid=76
לא כדאי להסתמך על מקור אחד ובטח לא כזה שאינו מקור ראשון אלא מישהו שמפרש מישהו…
לי פרופ צבי צדיק נשמע כמו יותר בר סמכה בנושא. הנה ציטוט של מה שהוא אומר על הנושא: לקוח מ http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3769872,00.html
ביקורת על הביקורת
"למיטב ידיעתי, נכון להיום כל המחקרים על סויה והורמונים נעשו על בעלי חיים", אומר פרופ' צבי צדיק, אנדוקרינולוג ילדים ויו"ר רשות המחקר בבית החולים "קפלן" ברחובות. "במחקר שפרסמנו לאחרונה עקבנו אחרי כ־700 תינוקות, מלידה עד גיל שנתיים, ולא מצאנו כל הבדל משמעותי בהתפתחות המינית בין אלה שצרכו פורמולות על בסיס חלב סויה, ובין אלה שצרכו פורמולות חלב פרה או ינקו.
"בנוסף, גם מניתוח נתונים ממאגר מידע, הכולל מעקב אחר 1,700 בנות מגיל לידה עד גיל 18, לא מצאנו כל בעיה. התפתחות מינית מוקדמת מתרחשת מזה מספר עשורים בכל העולם המערבי, וישנן כמה השערות בעולם המדעי מדוע זה קורה: בגלל עלייה בצריכת מוצרי סויה, בגלל חשיפה מוגברת לזיהום סביבתי, בגלל עלייה בשכיחות ההשמנה (רקמות השומן מפרישות הורמונים) ובאופן כללי בגלל הזנה טובה יותר ורפואה טובה יותר, המאפשרים לילדים וילדות להתפתח טוב יותר ומהר יותר. מבין כל ההשערות הללו, לדעתי לסויה יש את ההשפעה השולית ביותר, אם בכלל".
פרופ' צדיק מוסיף, שלגבי השפעת הסויה על בלוטת התריס המצב די דומה. "פרט למחקר בודד שפורסם ב-30 שנה האחרונות (ועקב אחר 5 ילדים בלבד), לא מוכרת בעולם בעיה בנושא".
ומה לגבי האזהרות ביחס לפיטואסטרוגנים שבסויה?
"פיטואסטרוגנים הם 'הורמונים צמחיים', הדומים בפעילותם לזו של ההורמון אסטרוגן, אך חלשים ממנו בעשרות עד מאות אחוזים" מסבירה ד"ר שחר. "מאחר שהם מתחרים על אותם קולטנים, הם יכולים רק לתרום לאיזון הורמונלי, כפי שנמצא בנשים בגיל מהעבר כשנבדקה השפעתם על גלי חום. אם חסרים הורמונים בגוף, הפיטואסטרוגנים יתחברו לקולטנים הפנויים, ויתגברו את הפעילות ההורמונלית החסרה. במקרה של עודף הורמונים בגוף, הם יתפסו חלק מהקולטנים במקום האסטרוגן, וכך יחלישו את ההשפעה ההורמונלית הכללית בגוף".
אורי שלום
את הגעת לטבעונות מהכיוון של צער בעלי חיים אבל בודאי כבר למדת שטיבעונות היא גם המתכון למניעת ואף ריפוי כל המחלות הכרוניות של העידן המודרני. לשם כך יש בין היתר להפחית ואף לבטל את השימוש בשמנים (כולל שמן זית)כיוון שהם מזיקים מאוד לבריאות ועתירי קלוריות.
לכן האתגר הבא שלך צריך להיות הכנת כל המטעמים שאת מציעה ללא שימוש בשמן.
בהצלחה
מני
היי מני, ברוך הבא! אני מאד בעד לאכול בריא ותופסת את הבריאות כבונוס של החחלטה שלי לעבור לתזונה טבעונית, שגם עם שמן זית היא עדיין בריאה בהרבה. אני חושבת שלשמן זית יש הרבה תכונות נהדרות, כל עוד עושים בו שימוש במידה. מכיוון שחשוב לי לשמור על הטעם וההנאה מאוכל ומכיוון שאני עמוסה באתגרים אני חוששת שעניין הללא שמן יצטרך לחכות 🙂 אני יודעת שטבעונים בריאותנים משתמשים בטכניקות כמו בישול מקדים, "טיגון" בסויה בלבד וכדומה. אולי בהמשך.. תודה!
אם בבריאות עסקינן מני אז שתדע ששומן הוא דווקא חיובי לגוף כל עוד הוא במינון נמוך ואין בו שומן רווי…
שומן רווי ושומן טראנס אלו השומנים הלא בריאים שומן בפני עצמו דווקא חיוני לבריאות הגוף ובין היתר מספק לגוף אנרגיה וכמובן עוזר לגוף לשמור על חום הגוף הרצוי..
להגיד לבשל ללא שמן כלל מפני שזה יותר בריא זה לא נכון לומר, כן- לבשל ללא שמן זה יותר מרזה ומפחית את הערך הקלורי אבל יותר רזה זה לא בהכרח יותר בריא…
אפרת היקרה, השומנים אכן חיוניים לבריאותנו אך כמותם הנדרשת היא קטנה מאוד וניתן וצריך להשיגם אך ורק ממאכלים מן הצומח. בכל ירק או פרי או דגן או קטניה יש אחוז מסויים קטן של שומן והוא מספיק בהחלט. מי שאוכל מזון מן החי צורך שומנים מזיקים וכולסטרול ומי שצורך שמן צמחי מזוקק גם כן פוגע בבריאותושלא לדבר על ההשמנה.
אז לבשל ללא שמן זה נכון מאוד כדי להימנע מהשמנה ומנזקים לבריאותנו.
הייתי ממליצה לך לקנות מוצר בשם "כמו עוף" זה כמו שבבי סויה או סויה צ'אנקס רק שזה עשוי בצורה של רצועות שנראות כמו עוף, המרקם שלו כמו של עוף הוא טבעוני ועשוי מסויה ומצויין בדיוק למוקפצים.
צריך לבחון את מרכיבי המוצר הזה ובאופן כללי להיזהר ממוצרים צמחוניים מעובדים שאומנם אינם מכילים חלבוני בשר אך מכילים שומן רב, הרבה מלח וסוכר ושלל כימיקלים מזיקים. לכן אני נמנע ממוצרים אלה בד"כ ואוכלם רק בהזדמנויות חגיגיות כמו באיזה שהוא אירוע או שמחה שבה מגישים לי דברים כאלה כמנה צמחונית.
ברוכה הבאה לשבט הטבעוני, ותודה על הבלוג מעורר התאבון!
הדילמה של האם הטבעונית מוכרת לי כל כך ומלווה אותי בכל אשר אלך.
(אפילו הקדמתי את הבטחתם וכתבתי על זה פוסט בבלוג שלי, כאן: http://golamerazon.wordpress.com/2011/08/31/%D7%9C%D7%94%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%91%D7%90%D7%A8%D7%A5-%D7%96%D7%91%D7%AA-%D7%97%D7%9C%D7%91-%D7%95%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%9F-%D7%97%D7%96%D7%99%D7%A8-%D7%90/)
מחכה לקרוא את עמדותיך עד כה בנוגע לילדים לא טבעונים ואמהות טבעוניות.
הייתי צריכה לבשל משהו למחר, לא היה לי רעיון- אז פתחתי את הבלוג, סתם, אולי יתן לי רעיון- עשיתי אתהמתכון- יצא מעולה!! אני כבר מחכה לארוחת הצהריים מחר:)
איזה כיף! נפלא 🙂 בתיאבון
נראה ממש נחמד – אני אנסה את זה על הבת שלי.
אני צמחונית, ובזמן האחרון דווקא אוכלת יותר ביצים ומוצרי חלב עקב ביקור אצל דיאטנית
(אני מתעמלת די הרבה, ולפי דבריה חסרים לי חלבונים, ואני צורכת יותר מידי פחמימות)
עכשיו אני מנסה להשעין את צריכת החלבונים שלי יותר על טופו (ניסיתי סייטן, לא יצא לי טעים), אבל גם בזה לא כדאי להגזים
מתכון מנצח מבחינתי הוא גם דל שומן ופחמימות, גם עשיר בחלבון וגם קל להכנה. אם את נתקלת בכזה – ספרי ספרי!!!
מזל טוב על הבלוג ובהצלחה
תודה רבה גלית! יש המון מקורות לחלבון מהצומח.. ממש לא חייבים חלב וביצים. הנה דוגמא מצויינת ממש מאתמול 😉
https://vegansontop.co.il/super-bowl-fever/
נראה מצויין! ננסה בספ"ש ונדווח
היי אורי,
אני חדשה בכל העניין הזה של טבעונות,אני ויתרתי על מוצרים מן החי אחרי הרצאה של בן אדם כריזמטי ש"פתח לי את העיינים" גרם לי להבין באמת את האכזריות שלנו כלפי בעלי החיים.
בכל אופן אני היחידה במשפחה שלי שטבעונית וזה קשה בתור התחלה מפני שאני מבשלת לעצמי רוב הזמן,ההורים ואחותי אוכלי בשר לכל דבר.
שאלה לי אליך: האם יש לך כל מיני מתכונים או המלצות לאיך להכין סנדוויצ'ים לבוקר.(אני מכינה לי סנדוויץ' עם פסטו,ממרח טופוטי בטעם גבינה וחסה.. זה התחיל להימאס עלי בזמן האחרון) חחחחחח =)
ובקשר למוקפץ..בזכות המתכון שלך מצאתי איך לשלב באוכל את מה שאני אוהבת ואת מה שיצא לי רק לטעום ולהכיר.
המוקפץ יצא לי מדהים!
אפשר להתענג על כל ביס שלוקחים..
ארוחה פצצתית!
היי שי, ברוכה הבאה! תודה על המילים הטובות 😆
לגבי סנדוויצ'ים – יש המון ממרחים וחומרים שאפשר להשתמש בהם. הנה כמה דוגמאות: אבוקדו, ממרח חרובים פרווה, חמאת בוטנים (אפשר להכין לבד מבוטנים שקולים בתנור וטוחנים וזה יוצא מעולה, אבל יש גם לקנות אחת בלי סוכר וחומרים משמרים), טחינה כמובן – אני אוהבת אותה גולמית, פסטו כמו שאמרת, אפשר גם טחינה עם סילאן לכיוון המתוק וכמובן שאפשר לשים כל מיני ירקות. עוד טריק מגניב זה להשרות קשיו או אגוזי מקדמיה לא קלויים כמה שעות במים רגילים ואז לטחון עם מעט מהמים ואפשר להמליח או אפילו להוסיף שום. מתקבלת מעין "גבינת" קשיו. טעים ממש! בקיצור יש הרבה מקום ליצירתיות. מקווה שעזרתי! 😛
מוזמנת תמיד לשאול ולהתייעץ. בהצלחה רבה
תודה רבה!
עשיתי את "הגבינה" קשיו,יצא טעים..
מדהים מה שאפשר לעשות ללא הגבלה =)
איזה כיף 😆
מבחינתי טבעוני = בריא… אז אני לא כ"כ מבינה מתכונים שמטגנים בהם.
הי אורטל, טבעוני לרוב אכן הרבה יותר בריא מתזונה שמכילה מוצרים מן החי אבל לא חייב להיות "בריאותני". אפשר בהחלט להיות טבעוני ולאכול לא בריא – הרי קמח לבן וסוכר גם נחשבים לא בריאים וכו'. אני עדיין חושבת שמי ששומר על תזונה מאוזנת, שגם כוללת טיגון מהסוג שמופיע כאן בשמנים איכותיים, אוכל "בריא". זה עניין יחסי ויש מגוון של מתכונים טבעונים, גם ממש מושחתים ומשמינים 😉
לא צריך להשרות את הטופו בסויה ובכל מיני טעמים שיספוג אותם?
אנסה את המתכון בקרוב! D:
תודה
היי אולגה, אפשר אבל לא חובה. בהצלחה 😉
הרגע הכנתי- יצא מעולה!
אני מכינה משהו דומה עם איטריות אורז במקום עם אורז.
הסיבה היחידה- לוקח שניה וחצי להכין את האטריות והן לא צריכות בישול.
בלוג נהדר!
היי.
מה ההבדל בין טופו לסייטן? קניתי סייטן והטעם והמרקם דיי דומים.
היי מירי, נכון שיש ביניהם דמיון במרקם (בטעם לדעתי לא ממש, למרות ששניהם יחסית אנמיים) אבל הם שונים לגמרי – טופו עשוי מסויה וסייטן מחיטה. מבחינת שימושים, נדמה לי שסייטן קרוב יותר מטופו ל"בשר" (נניח גולש, קציות, בולונז וכדומה). יש דברים ששניהם מתאימים להם, אבל סייטן לא הייתי שמה בסלט או כריך למשל וטופו כן.
צריך לנסות. יופי. מומלץ אצלי
http://hamimlatsim.blogspot.co.il/2013/10/7-1-2013.html
נהדר, תודה! 🙂
Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I've truly
enjoyed browsing your blog posts. After all I'll be subscribing to your feed and I
hope you write again very soon!
נראה טעים, אך בכל זאת, 1/3 כוס סויה! גם עם סויה דלת נתרן אילו כמויות עצומות.
האם אין מחליפים משהו לא בריא במשהו שאף הוא לא בריא?
הייתי רוצה להפחית בצריכת מזון מהחי, אבל חייבת להמעיט במלח מטעמי בריאות…
מתכונים רבים (לא בהכרח כאן) מלאים בהמון סוכר או מלח…
היי רונית, תודה על ההערה. ראשית, המתכון הזה הוא אחד הותיקים בבלוג ומאד לא מאפיין את הבישול שלי בכלל, במיוחד לא כיום כשאני מבשלת בבית לרוב בלי מלח, סוכר ושמן. עשיתי דרך לכיוון הרבה יותר בריא ותוכלי למצוא המון מתכונים בסגנון הזה בבלוג (לצד מתכונים לא כל כך בריאים שעדיין מתפרסמים מדי פעם, למי שעוד לא עשו את הדרך עד לשם). שנית רק כדי לסבר את האוזן, שליש כוס סויה זה 4 כפות.. זאת לא כזאת כמות ענקית כמו שנשמע, אם המתכון ל-4 מנות זה אומר כף סויה לכל סועד, שזה לטעמי ממש לא נורא. כמובן שהיפה הוא שבניגוד למסעדה את שולטת בכמויות וכמובן יכולה להפחית לפי טעמך. מקווה שעזרתי 🙂