עוגה בלי דבש לראש השנה
אין בה דבש, אין בה שום דבר שמזכיר דבש, וכמובן גם לא מוצרי חלב או ביצים, אבל יש לה ארומה וגם טעם שמזכיר עוגת דבש (רק הרבה יותר טעים!), והיא כל כך קלה להכנה וכל כך מוצלחת שמיד אימצתי אותה להיות עוגת הבית הרשמית (זאת שהכנתי נעלמה כל כך מהר אז תסלחו לי שאין לי אפילו תמונה!).
** עדכון **
הפוסט הזה פורסם לראשונה אי שם ב 2013 וכמו שכתוב בהקדמה, מאז ועד היום לא היתה לו תמונה. החלטתי לתקן את העוול הנורא ממש רגע לפני ראש השנה (2018, כן?) בספונטניות גמורה. בדרך לצילום הנכסף התגלה שאין רסק תפוחים בבית (אוי לבושה!), בושל רסק תפוחים מתפוחים אורגניים טריים ומתפצחים (לא חבל??), נאפתה העוגה נגד השעון שלא תרד השמש לפני הצילום. היא באמת עוגה נהדרת, שמזכירה מאד עוגת דבש וטעימה באופן כללי לכל יום אחר בשנה. ואה, היא הכי מהירה וקלה להכנה. שנה טובה!! <3
המון מתכונים לראש השנה מחכים לכם כאן
מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין
חומרים לתבנית אינגליש קטנה
(לתבנית גדולה יותר או תבנית "פלא" עם חור, מומלץ להכין פעם וחצי של הכמות)
1/3 כוס שמן (אני השתמשתי בחמניות)
1/2 כוס סוכר (אפשר חום, אני העדפתי סוכר דק דק שנמס יותר בקלות)
1/4 1 כוסות קמח (אני השתמשתי בחצי קמח מלא וחצי קמח כוסמין מלא, שחקו עם זה)
1 כפית אבקת אפיה
קורט אבקת סודה לשתיה
קורט מלח
1/2 כפית קינמון
מעט ציפורן טחונה (לא חובה)
1/2 1 כוסות רסק תפוחי עץ ללא סוכר
שדרוגים נהדרים של הילה לידרמן:
לעוגה שחומה יותר הוסיפו כף קקאו לתערובת
הברישו את העוגה המוכנה במעט סילאן מדולל במים
+ מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפייה (אפשר בשמן הצמחי או בשמן קוקוס, אני אוהבת גם לפזר סוכר חום בתוך התבנית ש"עוטף" את הדפנות, מקל על החילוץ אם אתם מוציאים את העוגה מהתבנית ויוצר ציפוי כיפי, טריק שלמדתי פעם ממתכון של אהרוני).
+ מקציפים בקערה (אפשר בעזרת מיקסר ידני) את השמן עם הסוכר 2-3 דקות, עד שהתערובת מוקצפת קלות.
+ מוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה ומלח ומערבבים (אם רוצים עוגה שחומה יותר מוסיפים כף קקאו). מוסיפים קינמון, מעט ציפורן אם רוצים ורסק תפוחי עץ ומערבבים רק עד לקבלת עיסה אחידה.
+ יוצקים לתבנית המשומנת ואופים כחצי שעה, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש והיא יציבה ושחומה. אם רוצים מברישים בסילאן מדולל במים.
מזמינים עכשיו את "המטבח הטבעוני שלי" ב-59 ש"ח בלבד!
לממהרים, סורו עוד היום לסניף סטימצקי הקרוב לביתכם
תגיות: אורי שביט, עוגה טבעונית, ראש השנה, עוגת דבש, אורלי פלאי ברונשטיין, עוגה לראש השנה, עוגה מהירה
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, מתוק
תודה
עוגה נפלאה !
היי, ניתן להמיר את רסק התפוחים? שואלת בגלל אלרגיות…
זה מן הסתם ישפיע על הטעם, אבל עקרונית אפשר להחליף בבננות מעוכות היטב.
אפשר לגרד תפוחים במקום רסק?
עדיף להכין רסק ביתי – לבשל את התפוחים במעט מים ולטחון.
נראה מצויין, מתכננת להכין השבוע ליום הולדת.
לתבנית קוגלהוף 22cm – האם צריך להכפיל פי 1.5? אם כן, כמה זמן תוספת בתנור? תודה!!
היי שיר, האמת שלא ניסיתי להמיר אז לא רוצה להמר (יצא משחק מילים מהמם) – מציעה להשתמש בטבלאות ההמרה של תבניות שאפשר למצוא ברשת. מזל טוב ושנה טובה!
שלום לך.
שאלה.
כשאני אופה עם רסק תפוחי עץ, תמיד נראה כאילו בפנים זה לא אפוי.
האם כך זה צריך להיראות?
כי אני רואה זאת גם בצילום זה.
אשמח לתגובתך.
היי מיכל, זה לגמרי אפוי מבפנים, פשוט עסיסי.. במתכון הזה אכן יש כמות גדולה של רסק אבל העוגה נאפית לגמרי 🙂
לסוכר קוקוס יש טעם מאד דומיננטי, אבל, הוא יותר בריא – האם, לדעתך, הוא יכול לקלקל את העוגה?
היי, אם את אוהבת את הטעם, לדעתי הוא יכול להשתלב מצוין 🙂