עוגת תפוזים נימוחה בציפוי קרם שוקולד-קפה
על פניו, לא הייתי מנחשת כמה מלהיב יהיה שילוב הטעמים תפוז-שוקולד-קפה. ביס אחד מהעוגה המשובחת הזו ישכנע גם את המפקפקים ביותר
לא צריך הרבה תירוצים כדי להכין עוגה בחושה קלה ומהירה להכנה, שמתאימה בול לכל יום ושעה, שאין בעיה לתקתק אותה גם באמצע השבוע, שתהיה נהדרת בעונת ההדרים אבל תתקבל בברכה בכל ימות השנה. והיא כל כך אווירית ורכה! זאת ההזדמנות להודות לרועי טל, השף של מסעדת "הום מייד", שהעניק לי את המתכון לפני שנים ואני מקווה שלא יכעס שעשיתי בו כמה שינויים קלים.
בואו ללמוד את הסודות מהמטבח של אורי שביט! ההרשמה לסדנה הבאה בעיצומה
חומרים לתבנית אינגליש קייק קטנה:
3/4 כוס קמח לבן
3/4 כוס קמח מלא
2 כפיות (1 שקית) אבקת אפייה
קמצוץ מלח
2/3 כוס סוכר חום כהה
1/3 כוס שמן צמחי
1 כוס מיץ תפוזים טרי
1 כפית תמצית וניל איכותית
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר איכותי 60%, מופרד לקוביות
1/4 כוס אספרסו או קפה נמס חזק
1 כפית שמן קוקוס או שמן צמחי אחר
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מניחים בקערה קמח לבן ומלא, אבקת אפייה ומלח ומערבבים היטב.
+ בקערה נפרדת טורפים היטב סוכר, שמן, מיץ תפוזים ותמצית וניל, עד לקבלת תערובת אחידה.
+ מוסיפים את הקמחים לקערה עם החומרים הרטובים וממשיך לטרוף רק עד שהתערובת מתאחדת.
+ יוצקים את הבלילה לתבנית אפייה משומנת ואופים בתנור החם כ-25 דקות, עד שהעוגה זהובה ויציבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.
+ בינתיים מכינים את הציפוי: מחממים בסיר קטן את כל החומרים וטורפים לקבלת קרם חלק. יוצקים את הקרם על העוגה החמה ומניחים להתקרר.
+ פורסים ומגישים. אם לא טרפתם הכל ביום ההכנה, כדאי לשמור את העוגה במקרר ולהוציא שעתיים לפני ההגשה.
עוד מתכונים לעוגות טבעוניות נהדרות:
פאי תותים
עוגת שוקולד מושלמת
עוגת שמנת ופירות
עוגת תפוחים ואגוזים
תגיות: מתכון לעוגת שוקולד, עוגת תפוזים טבעונית, עוגת תפוזים בחושה, שוקולד, עוגת שוקולד, עוגה בחושה, עוגת תפוזים, עוגה, קפה, מתכונים מומלצים
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני
העוגה יצאה מעולה! תודה על המתכון! האמת שהייתה אפילו עוד יותר טעימה יום למחרת, כשיצאה מהמקרר 🙂
איזה אושר 🙂
האם אפשר רק עם קמח לבן או שהכרחי הקמח המלא?
בטח, לא רואה סיבה שלא! אבל שימי לב שהבלילה לא תהיה דלילה מדי, הוסיפי קצת פחות נוזלים.
ניסיתי אותה ויצאה מעולה, אכן לא שרדה יותר משעתיים בחוץ!
אלא שהקמח המלא לדעתי קצת מכביד מדי. הייתי אולי מנסה להחליף בשקדים טחונים או להגדיל את הקמח הלבן ע"ח הקמח המלא.
היי נמרוד, תודה על המשוב! מעניין, מעולם לא נתקלתי בבעיית עמידות איתה.. היא הפכה מאד יבשה או מה? זה יכול להיות סוג מסויים של קמח או לחילופין אפיית יתר שייבשה אותה.
במתכון שבקישור שנתת לי יש ביצים. היא לא טבעונית
נכון, התכוונתי שתקחי ממנה את היחסים איך להוסיף פרג, לא שתכיני אותה 🙂 ככה מבינים איך זה עובד ומיישמים על מתכון אחר.
עוגה טעימה אבל התפוררה לי..אולי בכל זאת לא יזיק להוסיף רסק תפוח עץ.
היי אלי, מכיוון שנוסתה פעמים רבות אני יודעת שהמתכון עובד.. יתכן שמדובר בטמפרטורת תנור גבוהה מדי או אפיית יתר שייבשה אותה?
יצאה עוגה מעולה! תודה על מתכון קל ומוצלח 🙂
איזה כיף!! 🙂