מאפינס פתיתים עם אפונה, גזר ותירס
רגע לפני שכולנו מנסים להיזכר מה זה בעצם שגרה, קבלו מתכון הכי קל להכנת ארוחה מהירה וטעימה שילדים יטרפו בשמחה, בבית מול הזום או בהפסקה. רמז: הילדים לא יהיו היחידים שיטרפו אותם
צילום: חגי לפלר
מחר יהיה היום הראשון ללימודים הכי מוזר ולא ברור מאי פעם. כמי שחולקת את חייה עם מורה, אני מרגישה את חוסר הוודאות וסימני השאלה די מקרוב ובטוחה שאצל הורים לילדים קטנים זה מורגש פי כמה וכמה. אישית, יש לי שיטה די בדוקה לייצב את מצב הרוח, לפרוס קרקע בטוחה מתחת לרגליים ולהרגיע את הלב המפרפר – לדאוג לביס הנכון בזמן הנכון, ביס שיאזן את המערכת וירפד את הבטן, רצוי כזה שאפשר לקחת לכל מקום ולשלוף ברגע הנכון.
הפעם הלכתי על מנה הכי הכי קלה להכנה שמכילה כמה מהרכיבים האהובים ביותר על ילדים ובראשם – פתיתים. מפאת הגרגרנות שלי שאינה יודעת מעצורים אני בדרך כלל נזהרת מהם (מי לעזאזל יכול לאכול "קצת" פתיתים?) וגם הפעם הם הוכיחו את יכולת הפיתוי שלהם ובענק – המאפינס החמודים שהכנתי מהם פשוט נחטפים כמו חטיפים. לפתיתים הוספתי את הירקות הכי ידידותיים לילדים שאני מכירה: אפונה, גזר ותירס, אתם מחליטים באיזה פורמט – את הראשונים קל יותר להפשיר או לסנן מקופסא ותירס הכי כיף לגרד ישר מהקלח לקערה. בסך הכל משתתפים בחגיגה 6 רכיבים פשוטים וזמינים והתוצאה כל כך משובבת נפש, שאני מפצירה בכם להכין ולארוז לילדים בקופסא שייקחו לבית הספר או שיפתחו מול הזום בהפסקה.
אל תשכחו לעקוב אחרי גם באינסטגרם ולבוא להשוויץ בקהילה של טבעוניות נהנות יותר
** המתכון בשיתוף סוגת
עוד מתכונים מעולים לקראת החזרה ללימודים:
נוטלה, סלט ביצים וסלט טונה לכריך – הגרסה הטבעונית
מאפינס מתוקים עם שוקולד צ'יפס ופירות יער
לצהריים ביום לימודים: אוסף מתכונים שילדים אוהבים
מאפינס פתיתים עם אפונה, גזר ותירס
אני ממליצה להחביא לעצמכם כמה מאפים חמודים כאלה בצד, הם ממש ממש טעימים ולא רק לילדים – מניסיון 🙂
חומרים לכ-15 יחידות
1/2 חבילה (250 גרם) פתיתים אפויים אורז "סוגת"
2 כוסות תערובת אפונה וגזר (מופשרים או מקופסת שימורים)
1 כוס גרגירי תירס (אפשר מופשרים או מקופסא, הכי כיף טריים)
1 שן שום כתושה (אפשר יותר אם אוהבים)
3 כפות טחינה גולמית
3 כפות קמח רב תכליתי או קמח מלא "סוגת" או קמח עדשים כתומות אם מעדיפים
מלח לפי הטעם
להברשה:
מעט שמן זית
לחצו כאן להזמנת רב המכר "המטבח הטבעוני שלי" – מתנה מעולה לחג ב-59 ש"ח בלבד!
+ מרתיחים מים בסיר בגודל בינוני, מוסיפים מלח ואת הפתיתים ומבשלים כמו פסטה 5 דקות. מסננים, שוטפים מתחת לזרם מים ומעבירים לקערה.
+ מוסיפים את כל חומרי המאפינס לקערה ומערבבים היטב (הכי טוב בידיים נקיות) לתערובת אחידה.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ משתמשים בתבנית שקעים מסיליקון או מרפדים תבנית שקעים רגילה במאנג'טים וממלאים אותם בתערובת. מהדקים ומשטחים ומברישים בשמן זית.
+ אופים בתנור החם כ-30 דקות, עד שהמאפינס יציבים וזהובים. מוציאים ומניחים להצטנן בטמפרטורת החדר לפחות 15 דקות לפני שמוציאים מהתבנית.
נפתחה ההרשמה לסדנאות בישול ואפייה לקראת החג – אורי שביט בלייב אצלכם במטבח
תגיות: הפסקת עשר, גזר, אפונה, תירס, מאפינס, מתכונים לילדים, פתיתים, מתכונים טבעוניים לילדים
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, כריכים, ממרחים והברקות