לימונים כבושים
יהלומה לוי, יהלומה ביסטרון
אפשר לקנות, אבל קל מאד להכין בבית ולשלב בתבשילים ובכריכים, שיקבלו שדרוג עולמי. את היתרה שומרים במקרר (הם יישמרו לפחות חודש) או מחלקים לחברים, שיאהבו אתכם יותר.
1 ק"ג לימונים, שטופים ופרוסים דק עם הקליפה
מלח גס (רצוי מלח ים אטלנטי)
שמן צמחי (תירס, למשל) לכיסוי
צנצנת גדולה מעוקרת במים רותחים
+ מניחים שכבה של פרוסות לימון בקערה רחבה, ממליחים מעט, מניחים שכבה נוספת של פרוסות לימון וממליחים מעט שוב. ממשיכים כך עד שמסיימים את כל הפרוסות. מניחים מעל השכבה העליונה צלחת ומעליה משקולת כבדה ומאחסנים במקרר למשך 3 ימים.
+ אחרי 3 ימים מוציאים את הקערה עם הלימונים והנוזלים שהופרשו מהם מהמקרר. מעבירים את הפרוסות לצנצנת המעוקרת בעזרת מזלג ארוך או מלקחיים (ללא מגע ידיים). מוסיפים את הנוזלים שהצטברו בתחתית הקערה ויוצקים שמן צמחי לכיסוי מלא של הפרוסות. סוגרים היטב ומאחסנים במקרר למשך יומיים נוספים עד לשימוש.
תגיות: ממרחים, אורי שביט, כריכים, יהלומה לוי, יהלומה ביסטרון, לימון כבוש, לימונים
קטגוריות: כריכים, ממרחים והברקות