עוגת פרג נימוחה

57 תגובות לפוסט

  1. יעל הגיב:

    הכנתי לסדר (מהמתכון שהתפרסם ב YNET). יצא נפלא וזכה למחמאות רבות.
    בטמפרטורת החדר מגלה נטיות להתפוררות שקירור משפר מאד.

  2. איריס הגיב:

    שאלה על המתכון – האם שמן קנולה יכול להחליף את שמן זרעי הענבים? מאוד בא לי לנסות את העוגה, אבל אין לי שמן זרעי ענבים. אפשר?
    תודה

    • אורי הגיב:

      היי איריס, ניתן להחליף את השמן בשמן צמחי אחר (אישית אני מעדיפה חמניות), או את כל כמות השומן (כולל שמן הקוקוס) ב-200 גרם מזולה או מחמאה, למי שמשתמש בהן. בהצלחה!

      • אסתר הגיב:

        כל השמנים הנם שמנים צמחיים, לא? (חוץ מקנולה)
        למשל שמן קוקוס, שמן זית (אלו השמנים שיש לי בבית) יתאימו גם כתחליף לענבים?

        • אורי הגיב:

          הכוונה שזה לא שומן מהחי, כמו חמאה..
          שמן קוקוס לבד יהיה כבד מדי, כדאי לערב אותו עם שמן אחר, נייטרלי יחסית. לשמן זית טעם דומיננטי וגם הוא בעל "מרקם" כבד יחסית.

  3. רחל הגיב:

    הכנתי בדיוק לפי ההוראות והעוגה התפוררה כשפרסתי אותה. מה יכולה להיות הסיבה?

    • אורי הגיב:

      היי רחל, זו אולי לא העוגה הכי הכי יציבה בעולם אבל היא בהחלט לא אמורה להתפורר, מה גם שהיא נשארת לחה מאד ולכן לא אמורה להפוך לפירורית. יכול להיות שהיתה יבשה מדי? אולי משך האפייה היה ארוך מדי?

    • גבי הגיב:

      רחל, כשמכינים עוגות טבעוניות צריך להקפיד על שני כללים.

      1) גם אם הקיסם יוצא יבש, והעוגה נראית מוכנה, תמיד לתת לעוגה להיות בתנור עוד 2-3 דקות.

      2) אף פעם לא לפרוס את העוגה לפני שהיא מתקררת לגמרי, לפחות כמה שעות.

      בהצלחה 8)

      • רחל הגיב:

        שמרתי אותה מתנור לפני שהוצאתי. פרסתי אותה קרה(שמרתי במקרר) ואכלנו אותה עם כפית… כי למרות שהתפוררה היתה מאד מאד טעימה…

      • עידן הגיב:

        בתור אחת שמכינה המון עוגות טבעוניות, לדעתי דווקא ההיפך- לא לחכות עם העוגה יותר מדי זמן בתנור, אלא להוציא אותה כשיש מעט פירורים לחים על הקיסם. כך העוגה נשארת לחה מספיק ולא מתפוררת 🙂

  4. ענת הגיב:

    אורי,

    בדיוק בזמן!
    אני לא אוכלת סוכר. נראה לך שאגבה או סילאן טבעי יעשו את העבודה? פשוט לנסות?
    ויש לך המלצה לחנות שבה מניסיון שלך הפרג טרי?
    נניח בעדן נראה לי שהוא עומד חודשים…

    שבוע נפלא

    • אורי הגיב:

      הי ענת, לא ניסיתי – נראה לי שאגבה הוא הפחות דומיננטי בטעמו ביחס לממתיקים האלה, סילאן ישנה את הטעם של העוגה יותר. לגבי פרג טרי – הייתי קונה בחנות תבלינים שבה טוחנים את הפרג במקום (תשאלי גם בעדן, אם הם טוחנים זרעי פשתן במקום אולי הם טוחנים גם פרג). ככה את יודעת שהוא הכי טרי 😆

  5. שני הגיב:

    סליחה על הבורות.. מה זה אבקת שקדים? משהו שאפשר להכין בבית משקדים או קונים מוכן?

    • אורי הגיב:

      היי שני, אפשר לטחון דק שקדים מולבנים אבל יותר נוח לקנות טחון, יש ארוז ויש במשקל. נקרא גם "קמח שקדים".

  6. מירי הגיב:

    הכנתי. אכן עוגה מאוד מתפוררת, ולטעמי מתוקה מדי – הייתי מפחיתה את כמות הסוכר ב-30% לפחות כדי להפכה לאכילה.

    • אורי הגיב:

      מממ מעניין, כנראה עניין של טעם, אני אהבתי אותה כמו שהיא 🙂

      • ענבל הגיב:

        הי אורי,
        אמא שלי לקראת הכנה של עוגת הפרג הזו ולא מצאה סוכר דק דק.
        הכוונה לאבקת סוכר? אפשר סוכר רגיל? או סוכר חום? אולי סוכר קנים?

        תודה,
        ענבל

  7. moshe הגיב:

    הכנתי את העוגה עם כל החומרים שצויינו ויצא מאוד טעים. מבחינת המתיקות אצלי זה יצא בדיוק במתיקות שצריך. העוגה הייתה צריכה להישאר 40 דקות יותר בתנור מפני שהיא עדיין לא הייתה מוכנה מספיק (התנור שלי חדש ואין איתו בעיות), גם אחרי 40 דקות היא עדיין לא הייתה מספיק חזקה. אחרי שמכניסים למקרר העוגה מתייצבת יותר תודות לשמן קוקוס.

    בשורה התחתונה, עוגה מאוד טעימה, אבל כמו שחלק טענו כבר העוגה לא יציבה. תודה!

  8. ליאת הגיב:

    העוגה זכתה אצלי בבית לתשואות חמות מבעלי ובני. לטעמי קצת מתוקה מדי – בפעם הבאה ( שכבר קרתה ) אפחית בכות הסוכר.
    הוספתי מעט שוקולד צ'יפס לשדרוג קל, וגם הכנתי ( בפעם השניה ) במנג'טים גדולים כי כך אין את בעיית היציבות וההתפרקות שקיימת בעוגה "רגילה". חשוב לשמור במקרר לדעתי , במיוחד בימי קיץ חמים אלו

  9. קרין הגיב:

    עוגה מעולה מאד מאד טעימה לאחר האפיה השארתי בתנור מכובה לעוד חצי שעה בערך ולאחר מכן למקרר יצא מעולה – תודה

  10. נעמה הגיב:

    אני ממש מתנצלת אם השאלה דבילית…. אבל הכוונה בשלב 2, זה לערבב בקערה כמו שכתוב, או בסיר על הכיריים? נראה לי מוזר שהחומרים (במיוחד הפרג) לא מתבשלים קצת…

    • אורי הגיב:

      היי, כמו שכתוב – בקערה. נכון שנהוג לבשל פרג כשהוא משמש למילוי בצק, כאן הוא חלק מהתערובת עצמה.

  11. נועה הגיב:

    וואו. עוגה מעולה ביותר. אני השתמשתי בסוכר קוקוס, שהוא טעים ומתוק מאוד, לכן שמתי רק שלושת-רבעי כוס סוכר. תודה על מתכון משובח!

  12. הייתי מציע להוסיף מיץ תפוזים ועוד מרכיבים שיקשו את העוגה כי העוגה ככה תתפורר

  13. נועה הגיב:

    יצא מעולה! הורדתי לחצי כוס סוכר ותמיד אני משתמשת בשמ"ז זה לא מורגש כי אני שמה כרבע כוס ואת השאר מים. יש אופציות אחרות לקמח שקדים? תודה!

  14. נירית הגיב:

    הי אורי ☺️

    עוגה ממש טעימה ונעימה,גם לטעמי טיפה מתוקה מדי,אבל האחרים שטעמו לא חשבו כך.
    השתמשתי בסוכר חום אורגני,לא דקיק..מה ההסבר לרעיון הסוכר הדק? אולי בגלל הנטייה הכללית להתפוררות…
    הכנתי בתבנית אינגליש וואפיתי 10 דקות נוספות,כלומר סה"כ 50 דקות.
    את רסק התפוחים הכנתי מתפוחים וזה היה משמח..

    מודה שאני באופן אישי מעולם לא חלקתי את האהבה הגדולה לפרג?אבל זו מחווה לבעלי ,חובב פרג מושבע!
    נראה מה תהיה תגובתו הערב….

    תודה על הבלוג הנפלא והמתכונים השווים ?

    נירית

  15. רחל הגיב:

    עשיתי עם בננות במקום רסק תפוחים ועם חמאה במקום השמנים (מצערת על חמאה אני לא מצליחה לוותר… 🙁 ) יצא משובח!!! (הפחתתי שישית מהסוכר)

  16. klil הגיב:

    יצא טעים אבל ממש שומני.. יש משהו לעשות בנידון?

  17. לי הגיב:

    עוגה מעולה! ולא רק לפסח 🙂
    הכנתי כבר פעמיים תוך שבוע 🙂

  18. אילנית הגיב:

    היי
    אשמח לדעת כמה כוסות של פרג טחון?

  19. הדר הגיב:

    היי. יודעת שזה מתכון טבעוני… אבל, אם נתקעתי בלי תפוחים או בננות. – את יודעת אם אפשר לשים ביצה או שתיים במקום?

    • אורי הגיב:

      אין לי מושג וכמובן לא אמליץ על זה 🙂 ביצים הן נזק בריאותי וכמובן פוגעות בצורה אנושה בבעלי החיים.. האם העוגה הזו שווה חיים של אפרוח בין יומו שנגרס בעודו בחיים? או שנתיים שלמות של עמידה בכלוב דחוס? אני בטוחה שגם את לא חושבת ככה.. אם יש לך תפוחים בבית קל מאד להכין רסק תפוחים ביתי. עוד אפשרויות להחלפת ביצים תראי כאן: https://veg.anonymous.org.il/art150.html אשמח לעזור בכל שאלה נוספת 🙂

  20. דניאל הגיב:

    אפשר להכין קאפקייקס מראש ולהקפיא כשמתקרר לטמפרטורת החדר?

  21. דניאל הגיב:

    אופס.. הכנתי את העוגה עם גרגרי פרג – בלי לטחון אותם.
    יש מה לעשות עם זה או שזה לפח?
    תכננתי לתת את העוגה כך שלא יכולה לטעום..

    • אורי שביט הגיב:

      התייעצתי עם בעלת המתכון והתשובה היא שזה בעייתי, כי הגרגרירים מאד קשים אם לא טוחנים אותם. כדאי לקחת ביס קטן ולוודא שהמרקם הגיוני ולא שובר שיניים 🙂

      • דניאל הגיב:

        מעדכנת משנה שעברה – הכנתי את העוגה מבלי לטחון את הפרג (בטעות) ויצא טוב🙂
        ועוד שאלה – במה אפשר להחליף את קמח השקדים (למי שאלרגי)?
        במידה וזה קמח – מה הכמות להחלפה?
        אם זה לא קמח (מעדיפה בלי גלוטן) – יש רעיונות אחרים?
        אחלה עוגה! אני חוזרת אליה כעבור שנה במשלוח המנות

        • אורי שביט הגיב:

          היי דניאל, איזה כיף שאת אוהבת אותה! קמח שקדים אפשר להחליף לדעתי בקוקוס או בקמח אגוזי מלך (אפשר פשוט לטחון דק בבית) אבל לא ניסיתי.. כמובן שגם קמח רגיל יכול לעבוד אבל שוב, צריך לנסו 🙂

  22. תמר הגיב:

    מבאס. יצא עיסתי לגמרי. השארתי בתנור כמעט שעה. לא התקשה. החליף את החרוסת.. למה זה קרה?

    • אורי שביט הגיב:

      היי תמר, אני באמת לא יודעת.. זה מתכון שקיבלתי (וגם ניסיתי בעצמי) העוגה מאד רכה אמנם אבל לא עיסה.. בפעם הבאה נסי להוסיף עוד שקדים.

  23. נעמה הגיב:

    היי ,
    אני שמה לב שבכל המתכונים עם רסק תפוחים, העוגות יוצאות רטובות מדי, לא מתגבשות, עם טעם של חמצמץ של הרסק (כל עוגה תצא בטעם של הרסק התפוחים, גם אם זו עוגת שוקולד) ותמיד תמיד מעלות עובש אחרי יומיים בלבד.
    אז, מה אפשר במקום רסק התפוחים ? ולא בננה ? כי אז תצא עוגת בננה ..
    אשמח ממש להצעות 🙂
    תודה

    • אורי שביט הגיב:

      היי נעמה, ובכן.. כנראה שיש לך באמת רגישות גבוהה כי אני מחשיבה את עצמי בעלת חך רגיש ואף פעם לא הפריע לי הרסק! יש כמה דרכים להחליף ביצה בעוגות ועוגיות, כמו למשל זרעי פשתן – אם תחפשי תחליפי ביצה בגוגל תגיעי לתמונה יפה שממחישה בדיוק מה ניתן להמיר במה. בהצלחה!

  24. דניאל הגיב:

    שוב חוזרת לעוגה המוצלחת הזאת

    הייתי רוצה להוסיף לה עוגת בסיס נייטראלית כלשהי, הטעמים שלה מרוכזים מידי ואני חושבת שהיא תשתלב טוב עם תחתית. אשמח לרעיונות

  25. תמירה הגיב:

    העוגה ממש לא התגבשה נשארה כמעט כמו שנכנסה לתנור ונאפתה הרבה מעל 40 דקות.

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |