עוגת פרג נימוחה
מתכון שקיבלתי מחברתי הטבעונית אבישג שהגיע אליה ישירות מאמא אביבה. העוגה הזאת היא גם פרווה, גם כשרה לפסח, גם טבעונית וגם כל כך קלה להכנה! אם תקפידו לרכוש פרג טחון טרי ולהחזיק אותו לא יותר מיום או יומיים עד ההכנה (במקפיא, כמובן), לא יהיה בה זכר למרירות המבאסת הרגילה. אפשר להפחית קצת סוכר ושומן ואפשר להוסיף לתערובת שברים של אגוזי מלך. מי שמעדיף אותה יציבה ויבשה יותר, יכול להוסיף אבקת שקדים.
חומרים לאינגליש קייק
2 כפות גדושות שמן קוקוס (אם הוא התגבש ממיסים אותו מעט בסיר קטן או במיקרו)
1/2 כוס שמן זרעי ענבים
200 גרם (1 כוס) סוכר (רצוי סוכר דקיק, למשל "דק דק" של סוגת)
1 כפית תמצית וניל איכותית
150 גרם (3/4 1 כוסות) אבקת שקדים, טחונה דק
200 גרם (1/4 1 כוסות) פרג, טחון טרי (רצוי מחנויות התבלינים ולא מוצר ארוז)
230 גרם (1 כוס) רסק תפוחים טבעי, לא ממותק
+ מחממים תנור ל-170 מעלות.
+ מערבבים בקערה את השמנים, הסוכר ותמצית הוניל. מוסיפים את אבקת השקדים ואת הפרג ומערבבים בעדינות לקבלת תערובת אחידה ויבשה יחסית. מוסיפים את רסק התפוחים, מערבבים בעדינות רק עד קבלת תערובת אחידה, רכה ואוורירית.
+ יוצקים את התערובת לתבנית מלבנית או לתבנית אינגליש משומנת מעט באחד מסוגי השמנים ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי למדי (כשמכינים בתבנית אינגליש היא אמורה להישאר לחה מעט).
תגיות: עוגה טבעונית, עוגה כשרה לפסח, זרעי פרג, עוגת פרג, עוגה ללא ביצים, עוגה פרווה, אורי שביט, קינוח טבעוני, פסח, כשר לפסח, פרג
קטגוריות: מתוק
הכנתי לסדר (מהמתכון שהתפרסם ב YNET). יצא נפלא וזכה למחמאות רבות.
בטמפרטורת החדר מגלה נטיות להתפוררות שקירור משפר מאד.
שאלה על המתכון – האם שמן קנולה יכול להחליף את שמן זרעי הענבים? מאוד בא לי לנסות את העוגה, אבל אין לי שמן זרעי ענבים. אפשר?
תודה
היי איריס, ניתן להחליף את השמן בשמן צמחי אחר (אישית אני מעדיפה חמניות), או את כל כמות השומן (כולל שמן הקוקוס) ב-200 גרם מזולה או מחמאה, למי שמשתמש בהן. בהצלחה!
כל השמנים הנם שמנים צמחיים, לא? (חוץ מקנולה)
למשל שמן קוקוס, שמן זית (אלו השמנים שיש לי בבית) יתאימו גם כתחליף לענבים?
הכוונה שזה לא שומן מהחי, כמו חמאה..
שמן קוקוס לבד יהיה כבד מדי, כדאי לערב אותו עם שמן אחר, נייטרלי יחסית. לשמן זית טעם דומיננטי וגם הוא בעל "מרקם" כבד יחסית.
הכנתי בדיוק לפי ההוראות והעוגה התפוררה כשפרסתי אותה. מה יכולה להיות הסיבה?
היי רחל, זו אולי לא העוגה הכי הכי יציבה בעולם אבל היא בהחלט לא אמורה להתפורר, מה גם שהיא נשארת לחה מאד ולכן לא אמורה להפוך לפירורית. יכול להיות שהיתה יבשה מדי? אולי משך האפייה היה ארוך מדי?
רחל, כשמכינים עוגות טבעוניות צריך להקפיד על שני כללים.
1) גם אם הקיסם יוצא יבש, והעוגה נראית מוכנה, תמיד לתת לעוגה להיות בתנור עוד 2-3 דקות.
2) אף פעם לא לפרוס את העוגה לפני שהיא מתקררת לגמרי, לפחות כמה שעות.
בהצלחה 8)
שמרתי אותה מתנור לפני שהוצאתי. פרסתי אותה קרה(שמרתי במקרר) ואכלנו אותה עם כפית… כי למרות שהתפוררה היתה מאד מאד טעימה…
בתור אחת שמכינה המון עוגות טבעוניות, לדעתי דווקא ההיפך- לא לחכות עם העוגה יותר מדי זמן בתנור, אלא להוציא אותה כשיש מעט פירורים לחים על הקיסם. כך העוגה נשארת לחה מספיק ולא מתפוררת 🙂
אורי,
בדיוק בזמן!
אני לא אוכלת סוכר. נראה לך שאגבה או סילאן טבעי יעשו את העבודה? פשוט לנסות?
ויש לך המלצה לחנות שבה מניסיון שלך הפרג טרי?
נניח בעדן נראה לי שהוא עומד חודשים…
שבוע נפלא
הי ענת, לא ניסיתי – נראה לי שאגבה הוא הפחות דומיננטי בטעמו ביחס לממתיקים האלה, סילאן ישנה את הטעם של העוגה יותר. לגבי פרג טרי – הייתי קונה בחנות תבלינים שבה טוחנים את הפרג במקום (תשאלי גם בעדן, אם הם טוחנים זרעי פשתן במקום אולי הם טוחנים גם פרג). ככה את יודעת שהוא הכי טרי 😆
סליחה על הבורות.. מה זה אבקת שקדים? משהו שאפשר להכין בבית משקדים או קונים מוכן?
היי שני, אפשר לטחון דק שקדים מולבנים אבל יותר נוח לקנות טחון, יש ארוז ויש במשקל. נקרא גם "קמח שקדים".
הכנתי. אכן עוגה מאוד מתפוררת, ולטעמי מתוקה מדי – הייתי מפחיתה את כמות הסוכר ב-30% לפחות כדי להפכה לאכילה.
מממ מעניין, כנראה עניין של טעם, אני אהבתי אותה כמו שהיא 🙂
הי אורי,
אמא שלי לקראת הכנה של עוגת הפרג הזו ולא מצאה סוכר דק דק.
הכוונה לאבקת סוכר? אפשר סוכר רגיל? או סוכר חום? אולי סוכר קנים?
תודה,
ענבל
לא, זה סוכר דקיק אבל לא אבקה. סוכר קנים נשמע לי טוב 🙂
הכנתי את העוגה עם כל החומרים שצויינו ויצא מאוד טעים. מבחינת המתיקות אצלי זה יצא בדיוק במתיקות שצריך. העוגה הייתה צריכה להישאר 40 דקות יותר בתנור מפני שהיא עדיין לא הייתה מוכנה מספיק (התנור שלי חדש ואין איתו בעיות), גם אחרי 40 דקות היא עדיין לא הייתה מספיק חזקה. אחרי שמכניסים למקרר העוגה מתייצבת יותר תודות לשמן קוקוס.
בשורה התחתונה, עוגה מאוד טעימה, אבל כמו שחלק טענו כבר העוגה לא יציבה. תודה!
העוגה זכתה אצלי בבית לתשואות חמות מבעלי ובני. לטעמי קצת מתוקה מדי – בפעם הבאה ( שכבר קרתה ) אפחית בכות הסוכר.
הוספתי מעט שוקולד צ'יפס לשדרוג קל, וגם הכנתי ( בפעם השניה ) במנג'טים גדולים כי כך אין את בעיית היציבות וההתפרקות שקיימת בעוגה "רגילה". חשוב לשמור במקרר לדעתי , במיוחד בימי קיץ חמים אלו
נשמע מעולה ותודה על ההמלצות!
עוגה מעולה מאד מאד טעימה לאחר האפיה השארתי בתנור מכובה לעוד חצי שעה בערך ולאחר מכן למקרר יצא מעולה – תודה
אני ממש מתנצלת אם השאלה דבילית…. אבל הכוונה בשלב 2, זה לערבב בקערה כמו שכתוב, או בסיר על הכיריים? נראה לי מוזר שהחומרים (במיוחד הפרג) לא מתבשלים קצת…
היי, כמו שכתוב – בקערה. נכון שנהוג לבשל פרג כשהוא משמש למילוי בצק, כאן הוא חלק מהתערובת עצמה.
וואו. עוגה מעולה ביותר. אני השתמשתי בסוכר קוקוס, שהוא טעים ומתוק מאוד, לכן שמתי רק שלושת-רבעי כוס סוכר. תודה על מתכון משובח!
הייתי מציע להוסיף מיץ תפוזים ועוד מרכיבים שיקשו את העוגה כי העוגה ככה תתפורר
יצא מעולה! הורדתי לחצי כוס סוכר ותמיד אני משתמשת בשמ"ז זה לא מורגש כי אני שמה כרבע כוס ואת השאר מים. יש אופציות אחרות לקמח שקדים? תודה!
לא ניסיתי, אני מניחה שניתן לאפות את העוגה גם עם קמחים "רגילים" למיניהם.
הי אורי ☺️
עוגה ממש טעימה ונעימה,גם לטעמי טיפה מתוקה מדי,אבל האחרים שטעמו לא חשבו כך.
השתמשתי בסוכר חום אורגני,לא דקיק..מה ההסבר לרעיון הסוכר הדק? אולי בגלל הנטייה הכללית להתפוררות…
הכנתי בתבנית אינגליש וואפיתי 10 דקות נוספות,כלומר סה"כ 50 דקות.
את רסק התפוחים הכנתי מתפוחים וזה היה משמח..
מודה שאני באופן אישי מעולם לא חלקתי את האהבה הגדולה לפרג?אבל זו מחווה לבעלי ,חובב פרג מושבע!
נראה מה תהיה תגובתו הערב….
תודה על הבלוג הנפלא והמתכונים השווים ?
נירית
עדכני!! 🙂
אחת העוגות המעולות שעשיתי ואכלתי בחיי,,,,, והשתמשתי בשמן-זית,
מעל שמתי ציפוי שוקולד מריר
חבל"ז, תודה לאורי.
הידד!
אורי, לעדכנך, אני עושה אותה כבר פעם רביעית ברצף, התמכרתי!
נהדר!!
עשיתי עם בננות במקום רסק תפוחים ועם חמאה במקום השמנים (מצערת על חמאה אני לא מצליחה לוותר… 🙁 ) יצא משובח!!! (הפחתתי שישית מהסוכר)
יצא טעים אבל ממש שומני.. יש משהו לעשות בנידון?
היי, בדיעבד קצת בעייתי.. היא לא אמורה לצאת מאד שומנית אבל כן עסיסית.
עוגה מעולה! ולא רק לפסח 🙂
הכנתי כבר פעמיים תוך שבוע 🙂
היי
אשמח לדעת כמה כוסות של פרג טחון?
היי אילנית, כוס ורבע. בהצלחה!
היי. יודעת שזה מתכון טבעוני… אבל, אם נתקעתי בלי תפוחים או בננות. – את יודעת אם אפשר לשים ביצה או שתיים במקום?
אין לי מושג וכמובן לא אמליץ על זה 🙂 ביצים הן נזק בריאותי וכמובן פוגעות בצורה אנושה בבעלי החיים.. האם העוגה הזו שווה חיים של אפרוח בין יומו שנגרס בעודו בחיים? או שנתיים שלמות של עמידה בכלוב דחוס? אני בטוחה שגם את לא חושבת ככה.. אם יש לך תפוחים בבית קל מאד להכין רסק תפוחים ביתי. עוד אפשרויות להחלפת ביצים תראי כאן: https://veg.anonymous.org.il/art150.html אשמח לעזור בכל שאלה נוספת 🙂
אפשר להכין קאפקייקס מראש ולהקפיא כשמתקרר לטמפרטורת החדר?
בעלת המתכון מדווחת שלא ניסתה, אני חושבת שזה יכול לעבוד 🙂
אופס.. הכנתי את העוגה עם גרגרי פרג – בלי לטחון אותם.
יש מה לעשות עם זה או שזה לפח?
תכננתי לתת את העוגה כך שלא יכולה לטעום..
התייעצתי עם בעלת המתכון והתשובה היא שזה בעייתי, כי הגרגרירים מאד קשים אם לא טוחנים אותם. כדאי לקחת ביס קטן ולוודא שהמרקם הגיוני ולא שובר שיניים 🙂
מעדכנת משנה שעברה – הכנתי את העוגה מבלי לטחון את הפרג (בטעות) ויצא טוב🙂
ועוד שאלה – במה אפשר להחליף את קמח השקדים (למי שאלרגי)?
במידה וזה קמח – מה הכמות להחלפה?
אם זה לא קמח (מעדיפה בלי גלוטן) – יש רעיונות אחרים?
אחלה עוגה! אני חוזרת אליה כעבור שנה במשלוח המנות
היי דניאל, איזה כיף שאת אוהבת אותה! קמח שקדים אפשר להחליף לדעתי בקוקוס או בקמח אגוזי מלך (אפשר פשוט לטחון דק בבית) אבל לא ניסיתי.. כמובן שגם קמח רגיל יכול לעבוד אבל שוב, צריך לנסו 🙂
מעדכנת שהחלפתי בקמח כוסמין 80% ויצא אחלה.
(אני משתמשת בחצי מכמות הסוכר)
איזה כיף לשמוע!
מבאס. יצא עיסתי לגמרי. השארתי בתנור כמעט שעה. לא התקשה. החליף את החרוסת.. למה זה קרה?
היי תמר, אני באמת לא יודעת.. זה מתכון שקיבלתי (וגם ניסיתי בעצמי) העוגה מאד רכה אמנם אבל לא עיסה.. בפעם הבאה נסי להוסיף עוד שקדים.
היי ,
אני שמה לב שבכל המתכונים עם רסק תפוחים, העוגות יוצאות רטובות מדי, לא מתגבשות, עם טעם של חמצמץ של הרסק (כל עוגה תצא בטעם של הרסק התפוחים, גם אם זו עוגת שוקולד) ותמיד תמיד מעלות עובש אחרי יומיים בלבד.
אז, מה אפשר במקום רסק התפוחים ? ולא בננה ? כי אז תצא עוגת בננה ..
אשמח ממש להצעות 🙂
תודה
היי נעמה, ובכן.. כנראה שיש לך באמת רגישות גבוהה כי אני מחשיבה את עצמי בעלת חך רגיש ואף פעם לא הפריע לי הרסק! יש כמה דרכים להחליף ביצה בעוגות ועוגיות, כמו למשל זרעי פשתן – אם תחפשי תחליפי ביצה בגוגל תגיעי לתמונה יפה שממחישה בדיוק מה ניתן להמיר במה. בהצלחה!
שוב חוזרת לעוגה המוצלחת הזאת
הייתי רוצה להוסיף לה עוגת בסיס נייטראלית כלשהי, הטעמים שלה מרוכזים מידי ואני חושבת שהיא תשתלב טוב עם תחתית. אשמח לרעיונות
העוגה ממש לא התגבשה נשארה כמעט כמו שנכנסה לתנור ונאפתה הרבה מעל 40 דקות.
מוזר.. היא נוסתה לא מעט פעמים. העוגה רכה אבל בהחלט מתגבשת.