ריזוטו גריסים עם דלעת ערמונים צלויה
דלעת הערמונים ממש מקרימה את ה"ריזוטו", שאפשר כמובן להכין בשיטה הרגילה עם אורז.
חומרים ל 4-6 מנות
300 גרם גריסי פנינה
2-3 דלעות ערמונים
חופן גדול בצלצלי שאלטוס (או כרישה גדולה), פרוסים דק
3 שיני שום פרוסות דק
5-6 עלי מרווה טריים
1/4 כוס יין לבן
מלח גס (רצוי מלח ים), פלפל לבן
שמן זית
1 כף שמן קוקוס עדין ולא ארומטי (לא חובה אבל כדאי!)
להגשה: רצועות בצק ירוק או פטרוזיליה קצוצה דק, קליפה מגורדת מלימון אחד
+ מחממים תנור ל-250 מעלות.
+ עוטפים כל דלעת בנייר כסף ומניחים בתבנית אפייה. צולים 30-45 דקות, עד שהדלעות מתרככות לחלוטין (בודקים בדקירת סכין).
+ מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר גדול ומבשלים את הגריסים כמו פסטה במשך 25-30 דקות, עד שהם רכים לחלוטין, דביקים אך עדיין נגיסים. משאירים את המכסה פתוח ומבשלים עד שרוב המים נספגים (לא נורא אם נשארים מעט מים) ומערבבים מדי פעם. לא להיבהל אם נוצר קרום או קצף, מערבבים אותם פנימה ולא מוציאים – הם יהפכו את המרקם של הגריסים למושלם. מסירים מהאש ושומרים את הגריסים עם הנוזלים שנשארו בסיר.
+ מחממים במחבת רחבה שמן זית עם כף שמן קוקוס. מאדים את השאלוטס, השום והמרווה במשך כ-5 דקות, עד שהם מתרככים ומעלים ניחוח.
+ מעבירים למחבת את הגריסים המבושלים, יוצקים את היין הלבן, מערבבים ומאדים במשך כ-5 דקות נוספות.
+ חוצים את הדלעות הצלויות ומרוקנים מגרעינים וסיבים. מחלצים את בשר הדלעות לתוך מחבת הגריסים (כמו שיוצא עם הכף, בחתיכות גדולות). מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים וממשיכים לבשל 2-3 דקות נוספות, כך שהדלעת משתלבת בריזוטו כמו קרם.
+ מעבירים לצלחות הגשה ומעטרים בקליפת לימון מגורדת ובצל ירוק.
תגיות: דלעת ערמונים, אורי שביט, ריזוטו טבעוני, מתכון טבעוני, ריזוטו גריסים, ריזוטו דלעת, מתכון דלעת
קטגוריות: אורז
רק שאלה – לא ברור בכמה מים לבשל את הגריסים
היי, אני מבשלת אותם בהרבה מים, כמו פסטה ונותנת להם להתבשל עד שהן כמעט סופגות את כל המים, ככה שאני באמת לא מודדת כמות מדוייקת.. אם נשארים מים – פשוט מסננים.
האם בישול הגריסים נעשה מההתחלה ללא מכסה או שרק אחרי חצי שעה מסירים את המכסה?
😕
אני מבשלת במכסה פתוח 🙂
תודה רבה!!
מכיני לחמי, שהפך לטבעוני מסיבות בריאותיות, ארוחת חג שלמה מהאתר שלכם… הכל נראה מאוד מיוחד. שיהיה לי בהצלחה 😉
חג שמח ושנה טובה!!