מתכונים זריזים: המבורגר פריך של קינואה ועדשים
קציצות עבות, גם פריכות וגם נימוחות, שאפשר לאכול כמו שהן או בין חצאי לחמניות מתקתקות
לפעמים בלי להתכוון מצליח לנו איזה פטנט, כזה שמשנה את החיים שלנו במטבח וגורם לכולם מסביב אושר גדול. זה מה שקרה במקרה של קציצות העדשים – סדרה של קציצות, כופתאות ולביבות (תקראו להן איך שאתם רוצים), שסדרה לי ולעוד כמה אנשים את החיים. אושר גדול יותר מזה? יכול להתרחש רק כשהפטנט המקורי מקבל שדרוג, כמו שניסיתי והצלחתי לעשות היום. חזרתי אל אחד המתכונים שהתחילו את קדחת קציצות העדשים – אלה שעשויות מעדשים כתומות ועגבניות. העיניים שלי נחו על חבילה פתוחה של קינואה אדומה, שהתחלתי להשתשע איתה לאחרונה (היא ממש טעימה וגם בריאה אפילו יותר מהלבנה, בגלל נוגדי החמצון שבצבע האדום). אחד ועוד אחד ונולד לו מתכון חדש.
רוצים ללמוד להכין עוד מתכונים טעימים? הירשמו לסדנת בישול טבעונית עם אורי שביט
המבורגר פריך של קינואה ועדשים
עוד גרסה של קציצות מבוססות על עדשים מושרות ולא מבושלות. אלא שכאן מצטרפת אליהן קינואה מבושלת, שמצד אחד מעניקה עסיסיות ומצד שני – מוסיפה פריכות (בחיי, זה אמיתי). מתקבלות קציצות יפות ועבות, כאלה שאפשר בכיף לייצר גם בגודל כפול ולהכניס עם רטבים, מלפפון חמוץ ופרוסת עגבניה, בין שני חצאים של לחמניה. כמובן שאפשר לשחק עם התיבול איך שאוהבים.
חומרים ל 25-30 קציצות (או כ-15 המבורגרים קטנים)
300 גרם (בערך 1/2 1 כוסות) עדשים כתומות, מושרות במים קרים לפחות 4 שעות
1 כוס קינואה אדומה
1/2 בצל סגול, קצוץ גס
4-5 שיני שום
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ גס
1/2 פלפל צ'ילי קצוץ
1-2 כפות שמן זית
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
שמן לטיגון
+ מבשלים את הקינואה האדומה: מטגנים מעט בשמן זית (אפשר לוותר על הטיגון), ממליחים ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה 15-20 דקות עד שכל המים נספגים והקינואה מוכנה.
+ מסננים את העדשים המושרות ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים את הבצל, השום, הפטרוזיליה, הצ'ילי והשמן, מתבלים במלח ובפלפל וטוחנים עד שמתקבלת עיסה לחה ואחידה.
+ מעבירים את תערובת העדשים לקערה, מוסיפים את הקינואה המבושלת ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול (המטרה שהתערובת תרגיש טיפה מתובלת מדי).
+ מחממים שמן לטיגון רדוד במחבת רחבה (אפשר זית, אפשר שמן צמחי אחר), יוצרים קציצות ומטגנים משני הצדדים להשחמה.
+ מגישים עם חרדל, חזרת, "סויונז", טחינה או בין שני חצאי לחמניה. בתיאבון!
תגיות: אורי שביט, עדשים כתומות, המבורגר טבעוני, קציצות טבעוניות, קציצות עדשים, קינואה אדומה, קציצות קינואה
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, קציצות טבעוניות
יצאו ממש טעימות גם באפיה!
הוספתי טחינה לבלילה כי איני משתמשת בשמן כמעט.
תודה! 😛
האתר שלך הוא ממש ברכה – תודה תודה תודה :).
מזכיר לי כל פעם חדש שבעצם אני לא מוותר על כלום אלא להפך אני מרוויח הרגשה טובה (על בריאות יהיו כאלה שיתווכחו – לי זה עושה המון טוב) פיסית ונפשית – מת כבר לנגוס ביס בהמבורגר הזה.
רון.
תודה רבה רון!! איזה כיף לשמוע 🙂
הקציצות מתפוררות לא יציבות כיצד אפשר ובאיזה אופן לייצב אותם שלא יתפוררו כקציצה
היי טובה, בואי ננסה להבין למה התפוררו הקציצות, כי הן מהקציצות היותר יציבות ומוצלחות שבדקתי כבר אינסוף פעמים. יכול להיות שלא טחנת מספיק זמן? התערובת צריכה להיות ממש רכה ורטובה ולא פירורית. יכול להיות שהשתמשת בעדשים מבושלות ולא מושרות? אשמח לסייע.
היי, האמת, מאוד התלהבתי מהמתכון!!!,
אבל בפועל, גם לי התפוררה הקציצה הראשונה!!!
העברתי את כול העיסה למסננת, להוצאת נוזלים, אחרי 5 שעות, אפיתי חלק מהן.
יצא טעים בתנאי שאוכלים באותו רגע!!, למחרת הן הפכו לדיקט!!!
את היתר זרקתי. משהו במתכון.
בבצל, יש נוזלים. אחרי שקוצצים בצל, רצוי לשים במסננת, שעה ויותר, להוצאת נוזלים.
למה צריך להשרות את העדשים?, העמילן יצא מהן. אולי מספיק רק לשטוף תחת הברז?
טחנתי בבלנדר, העיסה היתה רכה ואוורירית. האמת, שמתי את העיסה במקרר למשך הלילה.
אנסה שוב!!!, בלי להשרות את העדשים! את הבצל, לקצוץ בניפרד ולסנן נוזלים.
היי עינת, צר לי שלא היית מרוצה, זה מתכון אהוב מאד שנוסה ונבדק המון פעמים. לגבי ההתייבשות, אני לא יודעת אם טיגנת או אפית, באפייה יש יותר סכנה לייבוש וחשוב לשים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור ולא לאפות יותר מדי. את הקציצות צריך לאחסן מיד כשהן חמות בכלי סגור. לטעמי חובה להשרות את העדשים, אחרת הן לא יתרככו ולא יספגו נוזלים בכלל. ואנחנו מאד רוצים את הנוזלים של הבצל, לא הייתי מסננת אותו. בהצלחה בכל מקרה, עדכני מה עשית ואיך יצא.
תודה, ענית על כול השאלות, זו הפעם הראשונה שלי, רציתי לשדרג.
אנסה שוב, אטחן את העיסה יותר זמן. את הקציצות אפיתי. בלי מים רותחים!!!
מנסה מתכון של עדשים ירוקות וסלרי.
אכלתי פעם קציצות עם קמח חומוס. הקציצות היו מעט יבשות. לא מתיאשת.
אפשר להשתמש בקינואה לבנה?
בהחלט!
יצאו לי מאוד יבשות, יש רעיונות למה?
היי אסתי, טיגנת או אפית? האם הגשת מיד או שהקציצות חיכו בחוץ?
מה העובי של הקציצות? אפיתי גם והם התיבשו. כמה זמן ואיזה חום אפית?
תודה
היי אלה, אני אופה ב 180 מעלות כ-10 דקות (רצוי להפוך באמצע). חשוב לשמן את נייר האפייה וגם לזלף קצת שמן מלמטה. אם ממש רוצים לשמור על לחות בתנור אפשר להניח תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור. ותמיד לאחסן בכלי סגור מיד אחרי ההכנה (כשעדיין חם) ולא לתת להתייבש. בהצלחה!
טיפ נוסף: אפיתי. שמתי מיד בקופסת אכסון, התזתי שמן זית (עם מתז מיוחד שאני ממלאה בעצמי בשמן זית) וסגרתי את הקופסה.
מדהים !!!!!מתכון קל ופשוט ויצא מדהים תודה רבה רבה 😆
הכנתי ויצא טעים! מתכון שני שאני עושה שלך ומאוד נהנית.
הולכת לחקור עוד.
תודה,
תבורכי
היי רימה, תענוג לשמוע! <3
שלום לך.
– העדשים נראות כהות בצילום הנילווה, ממה?
– האם עדשים כתומות, כפי שציינת, הנמצאות במים 4 שעות, לא יתפרקו?
היי מיכל, מתנצלת על איכות התמונות, צילמתי באמצעות הטלפון, מכיוון שזה לא היה מתוכנן. בכל מקרה – הצבע הכהה הוא של הקינואה האדומה, העדשים די בהירות גם בצילום והשחימות מעט מהטיגון עצמו. הן אינן מתפרקות בהשרייה.
היי אורי
אני מאוד נהנית מהבלוג ומהמתכונים בווינט, תודה!
לי יש עדשים אדומות חצויות והן מתפוררות לי לגמרי בהשרייה, בניגוד למה שאת כתבת.
האם את משתמשת בשלמות?
יום נעים…
תודה! לגבי העדשים – לא נורא אם קצת מתפוררות, גם השלמות קצת מתפרקות בהשרייה. אם ממש מתפרקות, פשוט תשרי פחות זמן.
אומץ כאחד ממתכוני הבית. תודה.
אשמח אם יש לך רעיון למתבל או רוטב (ללא עגבניות). תודה 🌸
איזה כיף! אפשר להגיש כמובן עם טחינה, אפשר להכין או לקנות מיונז טבעוני, אפשר לטחון טופו משי למטבל למשל כמו כאן https://vegansontop.co.il/cauliflower-zucchini-patties/
אפשר להכין קרם קשיו.. אין לזה סוף 🙂
לא הבנתי את "1 כוס קינואה אדומה (לפני בישול), מבושלת".
מבושלת או לא מבושלת?
הכוונה היתה למדוד כוס קינואה לפני הבישול ואז לבשל אותה. אבל בשל הבלבול – שיניתי את הנוסח.
הי אורי
נראה מצוין .לצערי אין לי מעבד מזון . את חושבת שאפשר לעבוד עם "טוחן מרקים"/ בלנדר מוט ? 😳
אני חוששת שזה עלול לא לעבוד, כי בדרך כלל מכשירים כאלה זקוקים לנוזלים כדי לטחון היטב.. אבל לא ניסיתי.
אני טוחנת ביחד עם הבצל וזה יוצא מעולה
מה זה סויונז שכתבת בין הרטבים שאפשר להשתמש בהם כשאוכלים את ההמבורגר
היי נאווה, הכוונה למיונז על בסיס סויה. יש כאלה לקנייה ואפשר ממש בקלות להכין בבית – https://vegansontop.co.il/vegan-mayonnaise/
גם לי אין מעבד מזון 😥 עשיתי עם בלנדר מוט ויצא ממש בסדר פשוט לעשות את זה בקערה ולא בכוס הגבוהה שמגיעה עם הבלנדר…
בהחלט אפשרי עם בלנדר מוט. אני מבשלת את העדשים עד שהן ממש פירה ואז לא צריך בכלל בלנדר
יוצא מעולה בתנור
היי נירה, אם מבשלים אפשר, אבל הרעיון במתכון הזה הוא להשתמש בעדשים ללא בישול (השרייה בלבד). את מוסיפה חומרי הדבקה כל שהם?
הי אורי, נראה ממש טעים!
– האם אפשר עם עדשים מבושלות ולא מושרות?
– צריך לטגן את הבצל והשום לפני שמוסיפים למעבד מזון?
היי ניצן, כל הרעיון בעדשים שלא יהיו מבושלות כדי לנצל את העמילן שלהן להדבקת התערובת. אם תהיינה מבושלות העיסה עלולה להתפרק וסביר שתצטרכי חומרים מדביקים אחרים. לגבי הבצל והשום – אין צורך לטגן, אפשר אם רוצים.
הכנתי עם קינואה רגילה, כי לא היה בארון אדומה :), הוספתי גם 2 עגבניות ותיבלתי עם תערובת בהרט לקציצות. יאמי.
יצא לזה טעם של פלאפל 😆 אז עשיתי את הקציצות ממש קטנות (עם מכשיר להכנת כדורי פלאפל 😉 ) ובטיגון עם ספריי שמן יצאה קערה ענקית של כדורים קטנים ופריכים שבני הבית שלי (והשכנה …) חיסלו במהירות מטורפת יחד עם מטבל טחינה
העיקר שכולם היו מרוצים 😀
היי הדס, איפה קנית מכשיר להכנת פלאפל?
אורי
תודה רבה על השיתוף
הכנתי שלשום ובחרתי באפייה ויצא מדהים בטעם ובמרקם.
עוד מעט אלך להכין עם טיגון קל 🙂
איך מלבבים אותם?
פשוט יוצרים קציצות בידיים, העיסה נוחה מאד לעבודה 😉
טעים מאד.
יש לי מתכון דומה מאד, מעדשים שחורות שמקלפים אותם ושם מגישים את זה עם רוטב צ'ילי, חריף-מתוק-חמוץ
וזה יוצא מעולה.
היי
על איזה חום ? וכמה זמן? אני גם רוצה לאפות ולא לטגן… 😉
תלוי בתנור – משהו כמו 5 דקות מכל צד על 200 מעלות. כדאי לשמן היטב את נייר האפייה ולזלף גם שמן זית מלמעלה.
שלום אורי.
מאחר ואין לי עתה עדשים כתומות, אז לדעתך אפשר עם סוג אחר כמו: חומות, שחורות?
ואם כן אותו רעיון של השריה וכו'?
בהחלט, בטוחה שזה יעבוד – הטעם קצת שונה אבל אין סיבה שלא יצליח.
במה אפשר להחליף את העדשים הכתומות?
עדשים אחרות?
אפונה מיובשת?
עדשים בטוח, אפונה – מנסה לדמיין איך זה ישתלב מבחינת הטעם, מאמינה שכן 😉
הכנתי עכשיו. אני מתענגת. חילקתי לשתי קערות. לאחת הוספתי בהרט ולשניה כמון טחון. חלק טיגנתי וחלק אפיתי. הכל טעים!!!!! וגם כל כך יפה לעין.
בנוסף הכמתי פיתות ביתיות (חלק עם זעתר) , חסרה רק טחינה ואנחנו מסודרים.
תודה על מתכון מקסים. לא קשה. שווה לחכות 4 שעות לעדשים….
תודה! תודה! תודה!
איזה יופי!! תודה 🙂
שלום לך.
ראשית תודה לך על מתכון טעים כל כך זה.
הבעיה היחידה לגביו: שהוא מתחסל בארוחה.
1. השתמשתי בעדשים ירוקות.(לא היו לי כתומות).
2 . השתמשתי בקינואה רגילה, מאותה סיבה.
3 . אפיתי אותן.
ועם תוספת ראויה ליד, וסלט טעים,כסלט חצילים זה פשוט היה מושלם.
מזל שהשריתי כמות כפולה, מחר הסבב הבא.
תודה בשנית,
שבת שלום,
ומחכה בקוצר רוח להמשך "סדרת" הקציצות המהירות הטעימות האלה.
תודה מיכל! 🙂
נראה לך שיכול לעבור טיגון במחבת פסים? (פלנצ'ה) או שעדיף לטגן במחבת רגילה?
עדיף ברגילה, אני חוששת שמחבת כזאת לא תתאים.
שאלה נוספת- אפשר להשרות את העדשים לילה שלם? כי אני רוצה להכין את הקציצות על הבוקר ולא יודעת מתי להשרות את העדשים…
אין בעיה להשרות לילה שלם ואף יותר, יש מצב שהעדשים מעט ינבטו ואז זה בכלל מעולה.
הכנתי עכשיו, הטעם גן עדן, לצערי בטיגון הן מתפרקות ואולי טוב שכך את שאר הבלילה הכנסתי לתנור נראה מה יצא מזה.
ולמה בשם האלוהים זה מתפרק?
היי אתי, מוזר מאד שמתפרק, אלה קציצות עמידות במיוחד.. האם השתמשת במקרה בעדשים מבושלות?
כן פאשלה שלי כנראה אבל יצא טעים
גם לי זה התפרק לגמרי בטיגון, ולא בישלתי את העדשים. יכול להיות שזה בגלל שהשתמשתי במעבד מזון ידני ולא חשמלי אז זה לא נטחן מספיק? אבל יצאה עיסה…
עכשיו זה בתנור, מקווה שיצליח!
עדכון: העברתי את העיסה לבלנדר כדי שזה באמת יטחן כמו שצריך וזה פתר את הבעיה. השארתי את העיסה הטחונה ללילה במקרר כי נגמר לי אמש הזמן. הבוקר טיגנתי ואכן לא התפרקו כלל בטיגון. תודה אורי!
אגב, אני חדשה בטיגון – כמה רדוד זה "טיגון רדוד"? עד אמצע גובה הקציצה או כמו חביתה?
יותר כמו חביתה במקרה הזה. שמן שמכסה את כל המחבת בשכבה דקה. אם צריך מוסיפים שמן מדי פעם.
אלו הקציצות הטבעוניות הראשונות שלא התפרקו לי/התייבשו, יצא מעולה!
לכמה זמן הם נשמרות במקרר? ונשארה לי מעט קינואה, כמה זמן קינואה נשמרת במקרר?
איזה כיף לשמוע! הם יחזיקו יום יומיים בלי בעיה, כדי לחמם במחבת עם מעט שמן או להבריש בשמן ובתנור, שלא יתייבשו. קינואה מבושלת בכלי סגור יכולה להחזיק כמה ימים.
תודה רבה 🙂
שלום אורי.
שוב פעם תודה.
המתכון הזה הפך אצלנו, החלק הטבעוני במשפחה למתכון הבית במנה עיקרית.
אני כבר הכפלתי כמויות, ואתמול שילשתי כמויות כדי שיחזיקו לנו 3 ימים.
ניתן ל"עוף" מהמתכון שלך לכל מיני כיוונים שניסיתי בהצלחה,
ואני משתפת אותך ואת קוראייך הרבים לדוגמה:
באפיה
עדשים ירוקות
קינואה רגילה או קינואה אדומה או שילבתי ביניהן.
שילבתי גם במקום קינואה לסוגיה כוסמת אורגנית
2 כפות קווקר גס,
המון המון פטרוזיליה.
זייהו.
תודה רבה רבה לך.
תודה רבה מיכל! 🙂
הי,
הכנתי את הקציצות, הבלילה יצאה ממש טעימה אבל ממש התפרקו לי: /
הוספתי קצת טחינה גולמית ופירורי לחם. הטיב עם הקציצות.
לא מבינה איך לא התפרק לכם:)
עשיתי בדיוק כמו ההוראות.
תודה על המתכון:)
היי אלומה, לתחושתי כנראה שלא טחנת מספיק את התערובת.. זה מתכון שנוסה מיליון פעמים 🙂 אם היא לא היתה טחונה מספיק ונשארה קצת פירורית, זה הגיוני שהתפרקה. אלא אם בישלת בטעות את העדשים לפני ההכנה??
תודה רבה
הופתעתי כמה קל ופשוט להכין וכמה טעים
הכנתי בדיוק כמו שאמרת ורק אפיתי במקום לטגן.
יצא נפלא וטעים מאוד
תודה נהדרת
פשוט מעולה! תודה
הולך לנסות אותן היום, נראה קל להכנה, טעים ומזין (מחר אספר איך יצא).
אך לפני שאתחיל שאלה:
יש איזו בעיה להוסיף לתערובת תרד מאודה וקצוץ?
נראה לי שאפשר! אבל לא בכמות גדולה מדי, שלא יגרום לקציצות להתפרק.
הכנתי אתמול ויצא מדהים. בהחלט מתכון ששווה לאמץ 🙂 תודה רבה!!!!!!
תודה 🙂
האם ניתן להחליף קינואה בגריסים מבושלות?
לא ניסיתי, אבל לדעתי בהחלט כן.
ניסיתי עכשיו ויצא טעים מאוד, הוספתי גם המון גרעיני כוסבה כתושים גס 😉 בפעם הבאה אנסה את גרסת הקינואה 😀
הי,
האם אפשר לשמור חלק מהקציצות במקפיא? לכמה זמן?
תודה
בהחלט, לטעמי עדיף לשמור את התערובת בצורת קציצות לפני הטיגון/האפייה, ולהכין כל פעם את הכמות הדרושה. כדאי להפריד עם ניירות אפייה שלא יידבקו.
הכנתי את התערבת. לעניין חיזוק התיבול מה
הכמות שצריך להשים
ואגב כמה זמן הן נשמרות במקפיא??
היי ליאת, הכוונה היא שכשאת טועמת את התערובת תרגישי שהיא מתובלת בעוז – לא ברמה בלתי אכילה, אבל יותר מלוחה מהתוצאה הסופית, כי המליחות תרד. הקציצות יישמרו בקופסא סגורה במקפיא כשלושה חודשים.
האם חייב להוסיף את הפלפל ? וכמה זמן אפיה התנור בערך
היי ליאת, לא חייבת להוסיף פלפל. לגבי זמן אפייה – משהו כמו 5 דקות מכל צד על 200 מעלות. כדאי לשמן היטב את נייר האפייה ולזלף גם שמן זית מלמעלה.
האם חייב להוסיף את הפלפל ?
הכנתי ויצא באמת מעולה, אפילו לא הרגשתי שום צורך לשנות או להוסיף משהו.
ובאמת נוח לעבוד עם הבלילה שלא מתפרקת כמו המון קציצות צמחוניות וטבעוניות רבות שניסיתי
כל הכבוד!
וזה לא משנה כלל וכלל אם העדשים מתפוררים או לא במים כי טוחנים את הכל.
בהתחלה יצאו לי כמה קציצות מתפרקות וחשבתי לעצמי "אוי לא, הלכה הארוחה" 😯 … ואז הבנתי שצריך להדק אותן היטב ולהכין אותן בידיים והשאר יצאו מעולות, לא מתפרקות, פריכות מבחוץ וטעימות טעימות טעימות!!!
(לא היה לי פלפל צ'ילי, אז הוספתי בערך חצי כפית אריסה קנויה ויצא מעולה!)
תודה על המתכון המעולה! 😀
תודה לך!! 🙂
מתכון מאוד מוצלח, פשוט נורא להכנה, שעה אחת של השקעה ויש לכם קציצות מוכנות ואפילו על מחבת קטן.
תודה!
מעבד מזון הוא מכשיר חשמלי הנחוץ בכל מטבח
בס"ד
הכנתי אותו לצהריים כי רציתי שהילדים יכלו משהו פרווה ואני מאוד שמחה כי כולם אכלו וכולם החמיאו וגם בעלי הסתכל עלי מכינה את זה וקצת חשש ושאל: "מי יאכל את זה, הילדים יאכלו את זה?!" וברוך ה' כשטעם הוא הביע פליאה ואמר לי "אני מוריד את הכובע לפנייך" אז אמרתי לו זו לא אני, לקחתי מהאינטרנט את המתכון. אז תודה ואולי גם אני אהיה צימחונית מתישהו, עם מתכונים כאלה…
גמר חתימה טובה ושנה טובה לכולם… 😀
איזה כיף לשמוע! שנה נהדרת 🙂
היי אורי
יש לי שאלה קצת מטופשת (אין לי הרבה נסיון קציצתי…) אם אכין את התערובת בצהריים, אשמור אותה בקירור עד הערב ואז אאפה, משהו יכול להיהרס?
תודה 🙂
הכנו השבוע ויצא מעולה, תודה רבה!
כדאי להשרות את הקינואה. לאחר שטיפה הגונה והשרייה נפטרים מקצף דמוי סבון.
אוף 🙁
הקציצות נראו כל כך מגרות ויצאו לי- על הפנים 🙁
יבשות ודחוסות מאוד…
אפיתי אותן- אולי בגלל זה? והשתמשתי בקינואה רגילה..
למרות שבכל התגובות- שני הנ"ל לא היו אמורים להשפיע.. אוף 🙁
באסה.. דווקא מכל הדיווחים גם מי שאפה דיווח על הצלחה עם הקציצות האלה. אין לי הסבר, הקינואה לא אמורה להשפיע.
היי אורי
אני מחפשת מתכון לקציצת ירקות. ניסיתי בעבר עם כמה סוגים של ירקות וניסיתי לטגן אבל זה לא הצליח. לא ידעתי כמה שמן שמים, על איזה להבה לשים, כמה זמן לטגן. אני מבינה שבגלל שמדובר בירקות צריך להוסיף הרבה קמח וזה לא הכי בריא.
(וגם לסחוט ללא סוף את הירקות מהנוזלים) האם את מכירה מתכון לקציצת ירק בריאה וטעימה?
אגב.. רק אל תגידי להדביק בעזרת טחינה כי הטעם שלה דומיננטי 🙂
אשמח לעזרתך:)
היי אורית, באמת אין לי מתכון קלאסי כזה.. אני בטוחה שיש כאלה ברשת. אני צריכה עוד לחקור קצת את הנושא אבל בעיקרון יש כל מיני שיטות – מקמח, דרך טופו טחון ועד פירה תפוחי אדמה או בטטה. לא חייבים טחינה 🙂
תודה רבה(:
הכנתי את קציצות העדשים ה ירוקות עם קוסקוס שלך (רק בלי הקוסקוס) ויצא טעים!
דרך אגב, המתכון המוצלם במטבח של שי-לי מאוד סייע לי.
כן ירבו עוד סרטונים(:
תודה רבה אורית!!
הי,
האם יש אפשרות להחליף את הקינואה במשהו אחר? למשל בורגול? במידה וכן, האם הוראות ההכנה שונות לגבי בורגול?
תודה!
את הבורגול הייתי משרה במים רותחים כ-20 דקות וסוחטת היטב. כל השאר נראה לי אותו הדבר 🙂
רק רציתי לעדכן שניסיתי את המתכון בגרסת הבורגול במקום הקינואה ויצא מעולה!
תודה!
איזה יופי! 🙂
הי אורי,
התוועדתי לאתר שלך מעט מאוחר, וניסיתי לאחרונה את מתכון הקציצות הפשוט והמצוין!!!, לאחר מן רב של תזונה מבוססת בעיקר על עצלנות בישול, גרמת לי להכנס שוב למטבח הפצפון בדירה ולחזור לסירים… איזה כיף.
איזה כיף לשמוע! תודה 🙂
היי אורי, תודה על המתכון. יש לך רעיון בשבילי במקום להמתין 4 שעות? ומה אני יכולה לשים במקום קינואה?
תודה
אולי שעתיים יספיקו. יש כאלה שמבשלים כמה דקות במים רותחים ואז טוחנים, אני חוששת שהטריק לא יתפוס והקציצות יתפרקו.. במקום קינואה אפשר בורגול שהושרה במים כ-20 דקות או אפילו קצת אורז.
תקשיבי- זה נהדר! אפיתי בתנור (הוספתי שמ"ז מתחת ומעל כמו שהמלצת), 10 דק ואז עוד 5 בצד שני… ויצא מטורף!
אני ממש מקווה שאמצא דרך לתת לגאונות הזאת לשרוד את הפלטה של שבת (AKA מחרבת כל מה שקריספי וטוב)… ויותר מקווה שיישאר בכלל משהו עד שישי בערב!
תודה על המתכון הזה!
איזה כיף 🙂
למי שאסור לו מטוגן. איל את ממליצה לעשות
לאפות! לחמם תנור ל 180 מעלות. לשמן תבנית עם נייר אפייה, להניח את הקציצות ולזלף למעלה עוד קצת שמן זית. אם רוצים להקפיד לא לייבש אותן, מומלץ להניח תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור. לאפות 5 דקות, להפוך ולאפות 5 דק נוספות. הזמן יכול להשתנות מתנור לתנור אז פשוט לבדוק
הטעם של הקציצות מעולה, אולם בתנור יצאו יבשות-חנק. הקפדתי על 5 דקות כל צד ומריחה וזילוף שמן
אמממ חבל.. אולי היו חסרים נוזלים בתערובת, קשה לאמוד זה יכול להשתנות מירק לירק, מקטנית לקטנית.. מציעה בפעם הבאה את הטריק המעולה הבא: תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור, הם ישמרו על הלחות
קציצות העדשים יצאו מעולה! אפיתי, אז או שמגישים עם רוטב או בתוך כריך (כי מעט מתייבש) עם חרדל, נבטים, פסטו, רוקט ועגבניות. תודה!
היום ניסיתי להכין פעם ראשונה. השידרוגים שלי כוללים: כרישה במקום בצל, נבטי בזיליקום במקום פטרוזיליה. יצא מדהים. כל שלושת ילדי התלהבו, אפילו הקרניסט העיקרי (בן 6).מחכה לתגובות נוספות…
תודה על המתכון. פשוט חוויה מתקנת, אחרי רבים אחרים שהתפרקו לבלי היכר…
איזה כיף לשמוע 🙂
היי אורי. זו פעם שניה שאני מכינה את הקציצות האלה, ולמרות הטעם המעולה – הן פשוט ממש מתפרקות לי. ניסיתי להכין קטנות יותר, גדולות יותר, שטוחות יותר, עם רינג – לא משנה מה, הן מתפרקות במהלך הטיגון. אפילו ניסיתי להוסיף לתערובת 2 כפות טחינה וזה לא עזר. מה אני עושה לא טוב? יכול להיות שאם אשתמש בפחות קינואה זה יתפרק פחות? העדשים הרי הן מה שאמור להדביק, לא?
טלי, זה באמת מסתורי! אני לא יכולה לספור את כמות הפעמים שהכנתי אותן ושאנשים סיפרו לי שהכינו, כולל בסדנאות.. העדשים לא מבושלות בכלל, רק מושרות, נכון?
כן, רק מושרות. זה באמת ממש מוזר. בפעם הקודמת עוד הצלחתי איכשהו ליצור קציצות, הפעם פשוט לא הצלחתי לשמור על צורה, הכל יצא בחתיכות קטנות (טעימות, אמנם….)
מה את אומרת, כדאי לנסות להפחית את כמות הקינואה, זה יכול לעזור?
כן, יכול להיות שכמות הקינואה גדולה מדי והיא מפרקת את הקציצות. אבל גם זה מעולם לא קרה לי.. תעלומה ממש!!
היי אורי,
רציתי לעדכן שהכנתי שוב את הקציצות והפעם הפחתתי בחצי את כמות הקינואה. התערובת עדיין הייתה קצת מתפוררת, אבל הפעם הצלחתי לשמור על הצורה של קציצה מספיק זמן עד שהן הגיעו למחבת, וברגע שהן השחימו בצד אחד זה כבר היה בסדר ויכולתי להפוך די בקלות לצד השני. אולי בפעם הבאה אשים אפילו פחות קינואה וזה יהיה מושלם 🙂
היי, בעקרון אפשר להכין אותן גם בלי קינואה בכלל 🙂
נשמע לי שאת צריכה לטחון יותר את התערובת. היא לא אמורה להתפורר בכלל
מעוניינת לא לטגן את הקציצות, אפשר לאפות בתנור כדי שלא יתפרק צריך להוסיף עוד משהו לתערובת.
תודה מראש
מזל אין בעיה לאפות רק חשוב לא לייבש – להבריש בשמן זית את נייר האפייה ולזלף גם מלמעלה. לסגור בקופסא מיד אם לא אוכלים ישר אחרי ההכנה.
קראתי את התגובות ואני הולכת לנסות את הקציצות שכולם מתלהבים מהטעם. אעדכן אתכם איך יצא
😛
וואו, זה יצא כל כך טעים!
הכנתי את התערובת בכמות של המתכון, ובינתיים טיגנתי נגלה אחת כניסיון (שכאמור התברר כמוצלח ביותר :))
אני רוצה להביא אותן לארוחת סוכות מחר. אפשר לשמור את שאר התערובת במקרר עד מחר ולטגן אותן על המקום? היא לא תתקלקל? או שעדיף לטגן את הקציצות היום ולחמם אותן מחר?
תודה רבה,
עפרה
סליחה על העיכוב, לא הייתי בארץ.. עקרונית עדיף לשמור את התערובת
אחלה מתכון, הכנתי ואכין שוב בעתיד בטוח. טעים, בריא ופשוט להכנה.
השתשמשתי בבלנדר מוט, ובמקום פטרוזיליה שמתי מעט כוסברה ועלי סלרי צעירים.
חג ראשון של פסח 2015
הכנתי לראשונה את הקציצות עדשים וקינואה
יצא קריספי וטעיייייים!!!
תודה על מתכון מופלא!
חג שמח!
הרבה זמן לא נהניתי ככה מקציצות קטניות!
התערובת לא הייתה יציבה מספיק (אולי הייתי צריך לטחון את העדשים יותר) אז הוספתי תחליף ביצה ביתי (של משהו דוב) וטחינה ויצא פשוט מדהים.
תודה על המתכון! 😀
היי, איזה יופי! בעקרון הן מהקציצות היותר יציבות שיש.. ככה שזה כנראה באמת עניין של טחינת התערובת.
הי אורי,
ראשית תודה רבה, נשמע קציצות טעימות ביותר עם המון אופציות וטיפים לשינוי,
רציתי לשאול האם הנבטת את הקינואה ??? לפי התמונה זה נראה כך ואם כן איך מומלץ להנביט אותה.
בתודה הודיה
היי הודיה, לא הנבטתי רק בישלתי, הנבט של הקינואה "קופץ" החוצה אחרי הבישול 🙂
מדהיםםםםםםםםםםםםםםם.
תודה על החידוש.
יום נפלא 8)
אורי, יש לי בבית עדשים שחורות מבושלות, וקינואה אדומה מבושלת.
אני רוצה להכין מהם קציצות. הבנתי שאם העדשים מבושלים , אין מה שיגדביק את
התערובת.
אני רוצה לטחון את העדשים המבושלות, להוסיף להן תבלינים וקינואה , ולהכין קציצות, אבל אני חוששת שיתפרק לי.
מה את מציעה לי להוסיף כדי שהן לא תתפוררה?
והאם כדאי לאפות או לטגן?
כן, כדאי שמשהו נוסף יקשור את התערובת, הקינואה לא תעזור הרבה כי היא לא דביקה ועמילנית כמו אורז למשל. לכן הייתי משתמשת בקמח חומוס או עדשים או אפילו קמח תירס – הם ישפיעו מן הסתם על הטעם והמרקם אבל זה יכול להיות לגמרי לטובה 🙂 הייתי מוסיפה גם בצל/שום/ירק אחר – מגורד או טחון, שיוסיף עסיסיות ואווריריות. מניסיון, טיגון טעים יותר וגם הופך קציצות ליציבות וקריספיות יותר אבל אם את מעדיפה אפשר גם לאפות. תמיד כדאי להכין את התערובת, לנסות לטגן או לאפות ואז לבדוק שהן אכן יציבות וטעימות מספיק לפני שמכינים את כל התערובת. בהצלחה! (סליחה על התגובה המאוחרת, אני לא בארץ)
הי, אני חוזרת למתכון המוצלח ושוקלת להכינו לאירוע. מלחיץ אותי קצת להכין הרבה דברים לקראת זה, אז אני תוהה אם אפשר להכין אותם מראש ולהקפיא?
היי, עקרונית כן אבל אין כמו להכין טרי. אפשר גם להקפיא את התערובת, אפילו בצורת קציצות עם נייר אפייה בין השכבות.
היי אורי, רוצה להודות לך על המתכונים המצוינים עד כה. הפעם הכנתי את העיסה להמבורגר העדשים ורק החלפתי את הקינואה בבורגול דק שהשריתי היטב. אולם העיסה יצאה לי נורא רכה ואני לא יכולה לעצב ממנה כדורים/קציצות. הוספתי גם קמח אורז. אבל בינתיים זה נראה קצת בעייתי… שומרת את העיסה במקרר, ומחכה לעצתך. אודה לך על עצה/רעיון. יומטוב, רחלי
היי רחלי, סליחה על העיכוב! מעניין מה עשית בינתיים או שזה עדיין במקרר? לגבי העיסה, היא אמורה לצאת קצת רטובה, השאלה עד כמה.. אפשר להוסיף קמח עדשים או קמח חומוס לייצוב. ואת גם יכולה לנסות להניח אותן בכף במחבת ולשטח כמו לביבות. מוזר שיצאו כל כך רכות, סחטת היטב את הבורגול?
היי, האם ניתן להשמיט את הצ'ילי? או להוסיף פלפל אדום במקום? לטובת הרגישים לחריפות שבינינו…
ברור, אפשר פשוט להשמיט
מחכה לנסות זאת! האם זה בסדר לשטוף את העדשים היטב לפני ההשרייה או שזה יוציא מהן את מה שמאפשר להן להדבק? אני בד"כ שוטפת היטב לפני השימוש.
בטח שאפשר, את הרי צריכה להשרות אותן ממילא..
כמה זמן ניתן להשאיר את הקציצות במקרר?
ניתן לשמור את הקציצות מספר ימים במקרר בקופסא סגורה, אחכ זה כבר לא יהיה הכי טעים וטרי.. אפשר בהחלט להקפיא.
הכנתי היום בתקווה שישאר לי ללימודים וסתם ככה לצהריים כשאני לומדת בבית. אבל הילדים פשוט טרפו מהגדול ועד לקטן. הכנתי מעדשים ירוקות וקינואה רגילה כי זה מה שהיה לי תיבלתי בגרגרי כוסברה, גירדת לימון, תבלין קארי טוב, קצת כמון ויצא פשוט מעולה. טיגנתי במעט שמן זית כל סבב ופשוט טרפו. אנחנו לא טבעונים אבל מכינים הרבה מאוד אוכל טבעוני וזה פשוט מושלם בשבילנו (אני בדרך…) תודה רבה
איזה כיף לשמוע <3
יצאו טעימות במיוחד, השתמשתי בקינואה לבנה. ממש ממש טעים.
יצאו קציצות טעימות מאוד
בעלי לא טבעוני ואכל אותן עם הרבה רעש ?
עשיתי עם קינואה לבנה
תודה רבה ?
באתי להגיד שהכנתי היום לראשונה ויצא מעולה! תודה רבה על מתכון מעולה!!!! ❤
כולם אהבו מאוד!!! 🙂 וזה לאחר ניסיון מר עם קציצות טבעוניות למיניהן.
הערה אחת: בהתחלה הקציצות יצאו ממש מתפרקות. צריך לבדוק את העיסה לפני הטיגון, אם היא לא מספיק דביקה צריך להוסיף מעט קמח/מים. אני השתמשתי בקמח עדשים כתומות.
תודה קטי! בעקרון אין סיבה להוסיף חומר מדביק – הפתרון הוא או לטחון יותר זמן (אולי העיסה נשארה גרגירית מדי), או ששמת יותר מדי קינואה ביחס לעדשים או שהעדשים היו מבושלות.. הכנתי כבר מיליון פעם ולא התפרקו – שווה לבדוק את הסיבה ולנסות שוב!
יצא טעים מאד מאד, כו-לם אכלו שזה נפלא.
קראתי את כל התגובות ולכן שמתי קינואה רק עד שהרגשתי שזה מתגבש
אבל בכל זאת באפיה התפרקו 🙁
האם את סוחטת את העדשים והבצל אחרי שהם נטחנים?
אני רוצה לעשות שוב אבל שלא יתפרק כדי שאוכל להכניס ללחמניות…
תודה.
היי פנינה, לא אני לא סוחטת.. לדעתי זה או כמות קינואה גדולה מדי או שלא טחנת מספיק את התערובת והיא נותרה פירורית ולא התאחדה. עשיתי אותן פשוט המון פעמים ומעולם לא התפרקו..
תושיה והצלחה: לאחר שהשריתי את העדשים מספר שעות, גיליתי שאין לי קינואה בבית. החלפתי את הקינואה בכוסמת מבושלת ויצא טעים ובריא כמו המתכון המקורי. תודה!
האם הקציצות עוברות הקפאה?
לגמרי, אבל היזהרי מהתייבשות! להעביר לכלי סגור מיד אחרי ההכנה כשהן חמות ולא לייבש אותן בטיגון/אפייה.
האם זה 300 גרם עדשים לפני או אחרי ההשריה?
לפני 🙂
נראה מעולה! יש לך מושג במקרה כמה קינואה מבושלת יוצאת מבישול של כוס אחת? יש לי הרבה קינואה מוכנה כבר ולא בטוחה בכמה להשתמש. קראתי בתגובות שהאיזון בין הקינואה לעדשים הוא די קריטי.
חשבתי שיהיה קל למצוא את המידע הזה בגוגל אבל מסתבר שלא 🙁
בהערכה גסה שתי כוסות. מה שחשוב זה שכמות הקינואה לא תעלה על כמות העדשים. אפשר גם לשים פחות אם את חוששת 🙂
מעולה, תודה על התגובה המהירה! ינוסה היום
הי
טחנתי את העדשים עם ויטמיקס ויצא מזה ממש ממרח עדשים חלק אבל רחוק מלהיות דבר שניתן לעשות ממנו קציצות… האם עשיתי משהו לא נכון? או שהויטמיקס חזק מדי ולכן הפך את העדשים למרקם קרמי?
היי, סיכוי טוב שזה הויטמיקס אבל מניסיון גם אם העיסה יוצאת כמעט נוזלית, היא עדיין יכולה להפוך לסוג של לביבות. תניחי כפות ממנה בשמן ותנסי!
הכנתי
מתכון פשוט ויצא מצויין
תודה רבה
התערובת ממש טעימה. אבל בין זה לבין קציצות – אלפי שנות אור. לא החזיקו מעמד כקציצות משום מה ..
היי אפרת, מצטערת לשמוע.. זה מתכון שנוסה כל כך הרבה פעמים והוא הכי פופולארי באתר כך שאני די סומכת עליו 🙂 בואי ננסה להבין איפה הבעיה: יכול להיות שבישלת את העדשים? או אולי לא טחנת אותן מספיק והתערובת היתה פירורית ולא "נתפסה"? או שאולי שמת כמות גדולה מדי של קינואה שפירקה את העסק?
עוד לא הכנתי. נראה טעים מאד. תודה
היי,
הכנו, יצא טעים כשאכלתי עם טחינה ומלפפון חמוץ.
אבל בן השנתיים לא אישר…
אפשר בבקשה רעיון לאיזה רוטב (אולי עגבניות או משהו אחר) שיגרום לקציצות להיות ערבות גם לחיך שלו?
תודה!
היי הדס, אפשר כמובן רוטב עגבניות קלאסי, אפשר רוטב עגבניות-סלק, כמו במתכון הזה (שהוא שלי אבל מחוץ לבלוג!): http://saloona.co.il/greenmama/?p=1133
יצא טטטעים רצח!
אני לא אוכלת בצל, מא אפשר להוסיף במקום? האמיתי להוסיף כמה ירקות? איזה מומלצים?
היי, אם כרישה זאת אופציה אז נהדר. אם לא, הייתי הולכת על קישוא, כדי להוסיף עסיסיות.
כל כך הרבה תגובות מפרגנות. העיסה שלי מתפוררת עוד לפני המחבת. האם שייך להחזיר לבלנדר עם הקינואה? חושבת להוסיף עוד עדשים להדבקה, יש קיצור דרך להשריה פחות מ4 שעות?
היי שושי, לתחושתי כנראה שלא טחנת את התערובת מספיק זמן. היא צריכה להתקבל ממש לחה ונצמדת, שאין בעיה לייצר ממנה קציצה יציבה עוד לפני המחבת. אפשר להחזיר לבלנדר עם הקינואה.. העיקר לטחון מספיק טוב. בהצלחה בפעם הבאה!!
היי
האם אפשר להחליף את הקינואה האדומה בקינואה לבנה ?
בטח!
טחנתי את העדשים עם הקינואה המבושלת (לא היתה לי אדומה אז השתמשתי ברגילה) בבלנדר מוט, ויצאו קציצות משגעות. אורי תודה רבה!
היי דיינה, איזה כיף לשמוע!! לא היה קשה לטחון בבלנדר מוט בלי נוזלים?
ואי ואי הקציצות האלה אליפות! אין דהרים כאלה הקטנטנות שלי אכלו בתאבון גדול.וגם אני
יש לך רעיון לרוטב חם מתאים? בא לי….
היום אכלנו עם סלסת עגבניות וטחינה והיה מעולה
איזה כיף לשמוע!! זה באמת אחד המתכונים 🙂 לגבי רוטב – אני ממליצה להכין את הקציצות והרוטב בנפרד ולאחד ממש לקראת ההגשה או אפילו בצלחת. הכי קלאסי זה כמובן רוטב עגבניות. אפשר גם רוטב ירוק עם עשבי תיבול ותרד/מנגולד ולימון כמו שיש במתכון של כדורי טופו ברוטב לימוני כאן באתר. אפשר גם להתפרע עם רוטב קארי וחלב קוקוס.. תלוי לאיזה כיוון לוקחים את זה. כמובן שאפשר גם להוסיף תבלינים מתאימים לקציצות עצמן אם רוצים לקחת לכיוון הודי וכדומה. בהצלחה ותהנו!
היי אורי, תודה על המתכון.
1. חשבתי לטגן את הבצל ולהוסיף גם פטריות, האם נראה לך מתאים? משתמשת בעדשים שחורות וקינואה לבנה.
2. נראה לך קשור להוסיף כף חמאת בוטנים טבעית להעשרה או שהטעם לא יסתדר?
תודה רבה!
היי היי, בצל ופטריות (לא המון וקצוצות היטב) נשמע לי אחלה. חמאת בוטנים קצת פחות.. אם כבר הייתי מוסיפה טחינה (אבל לא באמת צריך ואין לי מושג איך ישפיע על המרקם). ספרי איך יצא!
הכנתי, בסקפטיות יש לציין, ואפיתי כי טיגון ואני אף פעם לא, ויצא כל כך טעים שאפילו הקטנה בת השש אהבה. תודה על ההסברים הברורים. ממש.
היי נאוה, איזה אושר! כיף לשמוע 🙂
הכנתי את מתכון ההמבורגר, בדיוק לפי המתכון. כגודל הציפייה, גודל האכזבה.
כפי שאמרו קודמיי, גם אצלי התפוררו.
היי מרגלית, מצטערת לשמוע! זה מתכון שהוכן בהצלחה מאות אם לא אלפי פעמים, הוא הכי פופולארי בבלוג.. אז אני משערת שמשהו השתבש בתהליך ההכנה. סביר להניח שהתערובת לא נטחנה מספיק, היא אמורה לצאת ממש עיסתית ונדבקת, ברמה שאת יכולה לעשות ממנה קציצה ולהניח במחבת. צריך להיות מספיק שמן (שכבה דקה) ושהוא יהיה חם. יכול להיות שמשהו מהדברים האלה לא קרה?
ממממ.. וואוו! טעים כל כך! מתכון אליפות מאמצת את רעיון ההשריה והטחינה- מציל טבעוני .תודה לך ולכל התגובות בזכותכם למדתי מהטעויות ויצאו קציצות פגז על הפעם הראשונה!
שמחה שאהבת!! 🙂
יצא מושלם ברמות!
הוספתי כף טחינה בגלל ששטפתי הרבה פעמים את העדשים ופחדתי שלא יהיה מה שמחזיק את הקציצה.
תודה רבה!!!
נהדר!! איזה כיף
מומלץ
תודה, אם אפשר בפעם הבאה לא לשתול קישור לקידום אתר אחר 🙂
מדדתי 300 גרם עדשים כתומות וזה יוצא 2 כוסות מדידה. לשים 300 גרם או 1.5 כוסות?
היי, האמת שזה לא מאד קריטי.. הייתי הולכת על 2 כוסות. אני אבדוק את עניין המשקל. תודה על תשומת הלב!
המתכון מוצלח וטעים!
לפני שהכנתי עברתי על כל התגובות, קצת חששתי שיתפרק אך שמתי לב להערות של אורי והשריתי את העדשים(עשיתי מסוגים שונים: ירוקות, שחורות וכתומות) ובישלתי את הקינואה (לא אדומה, לא היה לי) והעיסה יצאה נוחה לעבודה וטיגון.
איזה כיף לשמוע קרן!