חורף טבעוני: קדרת ירקות וערמונים ביין אדום
חיכיתי לכמה טפטופים שיצדיקו הכנה של קדרה מהבילה ומלאה כל טוב, בעלת עומק טעמים שמעניק לה היין האדום האהוב
סדנאות בישול טבעוניות עם אורי שביט
את המנה הזאת הכנתי כבר לפני כמה שבועות, אבל הרגשתי שאיכשהו עם הקיץ המשונה הזה שנחת עלינו החורף, עוד לא הגיע הרגע שלה לעלות אל הכתב. הבוקר קידמו את פני שמיים מעוננים והחלונות הגדולים בסלון מעוטרים בטיפות, סיבה מספיק טובה לשלוף מהזיכרון את המתכון הקל והנפלא הזה. מאז המעבר לטבעונות אני כמעט ולא מבשלת עם יין אדום – הארומות הכבדות שלו פחות מתחברות אצלי למרכיבים הקלילים של המטבח הטבעוני. אבל כשמתחשק להכין קדרה ניחוחית כזאת, מהבילה ועשירה בטעמים, הוא הופך לפרטנר המושלם למשימה. בעבר הכנתי מנות דומות שהיו בהן מרכיבים שמאז כבר לא נקראים אצלי "אוכל", ואני יכולה להבטיח שגם בגרסה הזאת המנה עומדת בזכות עצמה. העושר והמראה שלה הופכים אותה למועמדת נפלאה לככב על שולחן השבת וגם בארוחת החג.
קדרת ירקות וערמונים ביין אדום
אילו ירקות שורש יש לכם בבית? אחלה, אלה הם הירקות שאתם יכולים להכניס לסיר. דלעת ולפת יתקבלו כאן בברכה וגם מעט סלרי יכול להצטרף לחגיגה.
חומרים ל 6-8 מנות
6-8 גזרים, קלופים ופרוסים
6-8 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים
2 בטטות, קלופות וחתוכות
1 בצל סגול גדול, חתוך לטבעות
8 שיני שום שלמות
200 גרם ערמונים קלויים (אריזת ואקום)
1 סלסלה פטריות שמפיניון או פורטובלו קטנות, חתוכות לרבעים
עלים טריים מ-4 גבעולי טימין
2-3 עלי דפנה
3 גרגירי פלפל אנגלי
2-3 כפות רסק עגבניות (לא חובה)
2 כוסות יין אדום
1/2 כוס מים רותחים
שמן זית
2 כפות שמן קוקוס מומס
2 כפות קמח
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
1/4 צרור פטרוזיליה, קצוצה
או חופן עלי בזיליקום טריים, קרועים
+ מחממים שמן זית בסיר רחב. מוסיפים את הבצל, שיני השום, הגזר, תפוחי האדמה והבטטה עם הטימין, עלי הדפנה והפלפל האנגלי ומטגנים 5-10 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהירקות משחימים מעט ומעלים ניחוח.
+ מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב עד שהרסק עוטף את כל הירקות. מוסיפים את היין ו-1/2 כוס מים רותחים ומביאים לרתיחה.
+ מוסיפים לסיר את רבעי הפטריות ואת הערמונים, מתבלים במלח ובפלפל ומנמיכים את הלהבה. מכסים את הסיר ומבשלים 30-40 דקות, עד שכל הירקות רכים ושחומים.
+ מערבבים בקערית את שמן הקוקוס והקמח לקבלת משחה.
+ מוציאים בעזרת כף מחוררת את הירקות המבושלים מהסיר ומניחים בצד. מוסיפים את משחת הקמח לסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים מעל להבה גבוהה 5-10 דקות נוספות עד שהנוזלים מצטמצמים ומסמיכים מעט.
+ מחזירים את הירקות לסיר עם הרוטב, מוסיפים את הפטרוזיליה או עלי הבזיליקום ומערבבים. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.
תגיות: ראש השנה, יין אדום, חורף, אורי שביט, תבשיל ירקות, פסח, ערמונים
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני
וואי, זה נראה פשוט מעולה.
אנסה בהזדמנות!
נראה מצוין וכנראה גם הטעם בהתאם!
תודה רבה 🙂
כמה קריטיים הערמונים? ואם הם קריטיים האם אפשר להחליף אותם במשהוא שהוא לא פרי?
אפשר לוותר 🙂
וואו ניסיתי אתמול יצא מטמטם ברמות, הי אמור להספיק גם לארוע של היום ולא נישאר כמעט 🙂
רציתי לדעת אם אפשר את הקמח להחליף בקמח אחר שהוא לא חיטה. כמו שיפון?
איזה כיף לשמוע 🙂 לא ניסיתי להסמיך עם שיפון.. יש מצב שזה יעבוד. אולי גם קורנפלור אבל צריך להיזהר שלא יווצר מרקם קמחי.