חורף מפנק: פטריות וברוקולי צלויים במיסו על קרם בטטה לבן
למרות שרובן לא מגיעות אלינו מהיער אחרי הגשם, פטריות תמיד עושות לי טוב בלב במיוחד בחורף. וכשהן צלויות ברוטב עשיר עם פרחי ברוקולי ומונחות על קרם קטיפתי של בטטות לבנות, מדובר פשוט במעדן. מנה מרשימה ומאד קלה להכנה, מושלמת לימי סערה
כבר לא מעט זמן שאני מתכננת להכין עוד מנות עם פטריות, פשוט כי גיליתי שלמרות שאני מאד מאד אוהבת אותן, אין בבלוג מספיק מתכונים לייצג את האהבה העמוקה הזו. הרגע המתאים הגיע באופן לא מתוכנן, בימים שבין שתי הסערות שמציפות את הארץ, כשהלב מתרסק מול החדשות הלא פשוטות מכאן ומרחבי העולם (איך אפשר לתפוס מיליארד בעלי חיים שנמחקים בלהבות וכדור ארץ אחד שהולך ודועך לנגד עינינו??). מין תחושה מעיקה כזו, כשקר וגשום מבחוץ אבל גם מבפנים.
ככה המנה הזו נולדה, באמצע היום, עם מחשבה על כך שמי שיאכל אותה לא רק יתחמם אלא גם ימלא את המצברים המתרוקנים, יחזק את קירות הלב וירגיש קצת יותר עטוף ומוגן. כן, אלה לגמרי דברים שאוכל טוב שמכינים באהבה יודע לעשות. בעיני זאת מנה סופר טעימה ויפהפייה, שרק נראית מושקעת אבל בעצם מאד קלה להכנה, מה שמכניס אותה מיידית לרשימת המקובלות של המטבח, אלה שבטוח אחזור אליהן במהרה.
הירשמו לקבלת דיוור חודשי עם כל המתכונים, החדשות והאירועים
עוד מנות מפנקות לעונה הקרה:
מנגבים חומוס ואבוקדו בקערה אחת
מתחממים עם נזיד שעועית וגריסים
צוללים לקערה של קצפת ותותים
פטריות וברוקולי צלויים במיסו על קרם בטטה לבן
בטטה לבנה אפשר לרכוש היום בלא מעט מקומות, ממגדלים אורגניים ועד שווקי איכרים. אם לא מצאתם, אפשר כמובן להשתמש בכתומה, שהיא מתוקה ורכה יותר ופחות עמילנית, או פשוט להכין פירה מתפוחי אדמה.
חומרים ל-4 מנות
לפטריות:
1 סלסלה פטריות שמפיניון, פרוסות גס
1 סלסלה פטריות פורטובלו, פרוסות גס
1 אשכול פטריות יער, קרועות לרצועות
1 סלסלה פטריות שימג'י, מופרדות
6-8 פטריות שיטאקי מיובשות
חופן פטריות פורצ'יני מיובשות
1 כוס מים רותחים
1 פרח ברוקולי, מפורק לפרחים קטנים
לרוטב:
2 כפות מיסו
1 כף רסק עגבניות
3 כפות חומץ בן יין אדום או חומץ אורז
1 כפית שמן שומשום
1 בצל סגול קטן, קצוץ
1 כפית סילאן
לפירה:
3 בטטות לבנות, חתוכות לקוביות
2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
5 שיני שום מקולפות ומעוכות
מלח
1/2 כוס חלב סויה ללא תוספת סוכר
קמצוץ אגוז מוסקט מגורר
להגשה:
פטרוזיליה קצוצה
רוצים להעשיר את המנה בחלבון? הוסיפו לפירה שעועית לבנה מבושלת ו/או הוסיפו קוביות טופו קטנות לתערובת הפטריות.
+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מניחים את הפטריות המיובשות בקערית ויוצקים עליהן כוס מים רותחים.
+ מכינים את הפירה: מניחים את הבטטות, תפוחי האדמה והשום בסיר בגודל בינוני, ממליחים ומכסים בשפע מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות, עד שכל הירקות רכים. מסננים היטב, מוסיפים חלב סויה ואגוז מוסקט וטוחנים בעזרת בלנדר מוט לקרם חלק (אפשר גם במעבד מזון). שומרים חם.
+ בזמן שהפירה מתבשל מכינים את הפטריות: מניחים את כל הפטריות ופרחי הברוקולי בתבנית פיירקס גדולה. מוציאים את הפטריות המיובשות ממי ההשרייה (לא שופכים את המים!), חותכים את הרגל הנוקשה של השיטאקי ופורסים אותן. מעבירים לתבנית עם יתר הפטריות.
+ שמים בקערית את חומרי הרוטב ויוצקים עליהם את מי ההשרייה של הפטריות (בלי החול שהצטבר בתחתית). מערבבים היטב עד שמתקבל רוטב חלק ויוצקים על הפטריות והברוקולי שבתבנית. מערבבים בידיים עד שכל המרכיבים עטופים היטב ברוטב.
+ מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים בתנור החם במשך 15 דקות. מסירים את הכיסוי וצולים במשך 10 דקות נוספות.
+ מרכיבים את המנה: משטחים על כל צלחת קרם בטטה ועליו מניחים מתערובת הפטריות והברוקולי עם מעט מהרוטב שנשאר בתחתית התבנית.
תגיות: בטטה, תפוחי אדמה, פירה, חורף, ברוקולי, תבשיל, קדרה, פטריות
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני
חייבת להזהיר, יוצא ממש לא טעים.
זה נראה טוב, ואני אוהבת רטבים על בסיס מיסו, אבל השילוב של המיסו עם הרסק, חומץ וסילאן יוצא מאד לא נעים בפה. אפילו בעלי שבררן גדול הוא לא, השאיר את כל המנה בלי לאכול, ואני לא חושבת שזה קרה לי איתו אי פעם. הכל הלך לפח וחבל כי פרודוקטים יקרים שהייתי יכולה להכין מהם תוספת טובה על בסיס יין אדום או שמנת צמחית וארוחה רומנטית שיצאה מבאסת.
היי רותם, ממש מצטערת לשמוע.. לא יודעת איך להסביר את זה, אצלנו הכל נטרף עד הפירור האחרון! יכול להיות עניין של מינונים או פשוט של טעם.. אני אהבתי מאד את שילוב הטעמים.