קדרה מתובלת של שורשים וחבושים
יסלחו לי אלוהי הריבות, זאת הפעם הראשונה שאני נוגעת בבישול של חבושים. תודה לאל על משחק האותיות שלי – איזה תענוג של פרי! עופו עליו, העונה קצרה.
חומרים ל 4-6 סועדים
2-3 סלקים בינוניים, קלופים וחתוכים לפלחים
3-4 לפתות קטנות, קלופות וחתוכות לפלחים
2-3 חבושים, קלופים וחתוכים לפלחים
1 בצל סגול גדול, חצוי ופרוס
4-5 שיני שום שלמות, מעוכות
5-6 עלי מרווה טריים
1-2 כפות סילאן (לא חובה)
1/2 כוס יין לבן יבש
כ-1/2 ליטר מים או ציר ירקות
מלח, פלפל שחור גרוס
שמן זית
לתערובת התבלינים:
1 כפית זרעי כוסברה
1/2 כפית זרעי כמון
1/2 כפית זרעי שומר
4-5 תרמילי הל
1/2 פלפל צ'ילי יבש
להגשה: פטרוזיליה קצוצה
+ כותשים קלות במכתש ועלי את התבלינים השלמים (אפשר לחלץ החוצה את קליפות תרמילי ההל). אם אין מכתש – אפשר להכניס לשקית ולחבוט בהם במערוך.
+ יוצקים שמן זית לסיר רחב, מוסיפים את התבלינים ומאדים עד שהם מתחממים מעט ומעלים ניחוח (לא לשרוף!). מוסיפים את עלי המרווה הטריים ורצועות הבצל ומאדים-מערבבים כ-5 דקות, עד שהבצל מתרכך והופך שקוף.
+ מוסיפים לסיר את הסלק, הלפת, החבושים ושיני השום ומערבבים עד שהירקות עטופים בתערובת השמן, הבצל והתבלינים. יוצקים לסיר את היין והסילאן (לטעם מתקתק יותר וצבע עמוק יותר), מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. מניחים להתבשל יחד כ-5 דקות נוספות.
+ מוסיפים מים או ציר ירקות רק עד כדי כיסוי ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה, עד שהירקות מתרככים. אם רוצים רוטב סמיך יותר – מסירים את המכסה ברבע השעה האחרונה ומניחים לחלק מהנוזלים להתאדות. לחילופין בסיום הבישול ניתן לסנן בעדינות את הירקות והחבושים ולצמצם את נוזלי הרוטב בנפרד לסמיכות הרצויה.
+ מגישים על אורז לבן או מלא ומעטרים בפטרוזיליה קצוצה.