פינוק של אהבה: טרייפל תותים וקצפת
סיפור שמתחיל בדוכן תותים מסתורי ופופולארי במיוחד ומסתיים במתכון שאתם חייבים להכין מיד. קראו וטוסו לירקניה הקרובה לביתכם
כתב וצילם רוהאן פלאות
לקראת השנה וחצי האחרונות שלי בצבא, הוצבתי בבסיס שהיה ממוקם 20 דקות נסיעה מעיר מרכזית גדולה. ממש ליד הבסיס היה פחון קטן ולוהט שהיה נטוש רוב השנה, ורק כמה חודשים בשנה קם לחיים על ידי זוג זקנים שמכרו תותים.
כל הסיפור הזה היה מאד מוזר בעיני. הדבר הראשון שהיה מוזר הוא המחיר – למרות הנידחות, ולמרות שלא ברור בכלל אם היה מקרר ששמר על התותים האלה, הם היו התותים הכי יקרים שראיתי בחיים שלי. זאת הסיבה שאף אחד מאיתנו החיילים לא קנה שם אף פעם. הדבר השני שהיה מוזר היה כמות האנשים, או יותר נכון הנשים, שהיו באות כל הדרך רק כדי לקנות שם תותים. בכל פעם שהפחון היה פתוח, כל האזור היה מלא במכוניות (שהטרידו מאד את הקב"ט), שחנו גם במרחק דקות הליכה רבות מהחנות המאולתרת – רק כדי לבוא ולקנות. בזמנו, לא היה בכך מספיק כדי לגרום לי לבדוק מה באמת מוכרים שם. היו שם תותים יקרים וזה היה מספיק כדי להרחיק אותי לסופר הקרוב שמכר אותם בעשירית המחיר.
אחרי שהשתחררתי פגשתי אישה אחת, תושבת העיר הסמוכה, שסיפרה לי את כל הסיפור: אלו היו תותים של אהבה. כולן ידעו את זה. היו נשים שרצו בן זוג ומצאו אותו בעזרתם. היו נשים שרצו להבעיר את הזוגיות שלהן באהבה מחודשת, והתותים עשו את זה. היו כאלו שרצו למצוא אהבה לבנות שלהן, וכולן ידעו שהתותים משם יותר טובים מכל שדכנית, והרבה יותר דיסקרטיים. כולן הכירו את המקום שמוכר תותים של אהבה וחלק מהמכוניות, כך סיפרה לי, לא הגיעו מהעיר הסמוכה כלל וכלל, אלא ממקומות רחוקים הרבה יותר.
מי היה מאמין, ששנה וחצי שרתתי ליד פחון שמכר תותים של אהבה, ולא טעמתי אותם אפילו פעם אחת.
אז הנה מתכון לטרייפל תותים וקצפת. האם הוא יעשה את מה שהתותים ההם עשו? אני לא יכול להבטיח… אבל אני כמעט בטוח שאהבה יכולה לקרות שם.
כל הפרטים על הסדנאות והאירועים הקרובים מחכים לכם כאן
טרייפל תותים וקצפת
מתכון שמשלב שתי קצפות טבעוניות למהדרין – אחת שמבוססת על נוזלי הבישול של חומוס (אם עוד לא נתקלתם בפלא הזה – ברוכים הבאים לעולם המרנג הטבעוני!) והשניה שמבוססת על קרם קוקוס, השמנת של הטבע. הטכניקה המקובלת היא של קירור הקרם ואז הפרדה של השומן מהנוזלים, אך במתכון הזה מככב קרם מסוג CHAOCKOH, שאפשר להקציף לקצפת יציבה מאד אחרי קירור בלבד. משיגים אותו במעדניות, בחנויות מתמחות ובחלק מהמרכולים.
את הטרייפל מומלץ להוציא להצגת ראווה בתחילת הארוחה. הנסיון מראה שאנשים מאבדים את החינניות שלהם בדרך לקינוח הזה, אז כדאי לחפון מראש מנה ליקיריכם, כי אחרת לא ישאר להם.
חומרים לקערה שקופה בנפח של כ-3 ליטרים
לעוגת ספוג (תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ):
1 קופסת שימורים של גרגירי חומוס במשקל 550 גרם
1 כוס (200 גרם) סוכר
1/2 1 כוסות (200 גרם) קמח
2 כפות שמן
1 כפית אבקת אפייה
לקצפת:
750 מ"ל חלב קוקוס מסוג CHAOCKOH, מקורר היטב במקרר לפחות 3 שעות ועד לילה
3-4 כפות סוכר
לסירופ:
1/2 1 כוסות מים
1/2 כוס סוכר
מעט תמצית וניל
כמה טיפות רום אמיתי (לא הכרחי, אך מומלץ)
לתותים:
1 ק"ג תותים (2 מארזים, עדיף של אהבה), חתוכים
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מכינים עוגת ספוג: מסננים את גרגירי החומוס מהמים, כך שהמים יעברו לקערת הקצפה (את הגרגירים אפשר לטחון כממרח או לנשנש עם פלפל שחור וכמון).
+ מקציפים את מי החומוס עם הסוכר, תחילה במהירות איטית וכשמתחילה להיווצר קצפת, מגבירים את המהירות. מקציפים 5-10 דקות (תלוי במיקסר) עד לקבלת מרנג יציב מאד.
+ מקפלים לתוך הקצפת את הקמח ומוסיפים את השמן ואבקת האפייה. מערבבים בעדינות רק עד לקבלת תערובת אחידה.
+ משמנים מעט את התבנית ויוצקים אליה את התערובת. אופים בתנור החם 20-30 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש (שימו לב שלא תתייבש יותר מדי). מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.
+ מכינים את הקצפת: יוצקים את קרם הקוקוס הקר לקערה גדולה (כאמור, לא צריך להפריד את השומן מהנוזלים). מתחילים להקציף ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
+ מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה בסיר קטן את המים עם הסוכר, עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש, מוסיפים תמצית וניל וכמה טיפות רום, מערבבים ומניחים להתקרר.
+ מרכיבים את הטרייפל: חוצים את עוגת הספוג לרוחב כך שיתקבלו שתי עוגות עגולות. יוצרים שכבה אחת של עוגה לפי גודל הכלי ומניחים אותה בתחתיתו (אל תחששו לחתוך לכמה חלקים כדי שזה יתאים). מספיגים את שכבת הספוג ב-1/3 מכמות הסירופ. מורחים 1/3 מכמות הקצפת ומסדרים 1/3 מכמות התותים. ממשיכים כך עוד פעמיים ומאחסנים במקרר למשך שעתיים (אם מצליחים להתאפק).
ועוגת שוקולד מושלמת כבר הכנתם?
ספרו לי איך יצא באינסטגרם או בפייסבוק
תגיות: מי חומוס, מרנג, שמנת, אקווה פאבה, עוגת ספוג, תותים, קרם קוקוס, קינוח, קצפת, מנה אחרונה
קטגוריות: קינוחי פלאות, פוסט נבחר