כדורי פולנטה ממולאים בתרד ועגבניות מיובשות
פולנטה היא בהחלט אחת המתחרות על התואר של חומר הגלם המגוון ביותר שאפשר להכין ממנו הכי הרבה דברים (הטוען לכתר הוא טופו כמובן). במתכון הבא הכנתי ממנה כדורים ממולאים ומבחינתי מדובר לגמרי בפרק ראשון בסדרה
הכנתי פולנטה רכה, הכנתי פולנטה צלויה, הכנתי פנקייק פולנטה משובץ בירקות אבל עד היום, לא ברור למה, לא מילאתי אותה. לא במקרה הרעיון למלא פולנטה נכנס לי לראש לקראת ראש השנה – אני תמיד חושבת על מנה עגולה וממולאת כדי לפתוח איתה את הארוחה. פעם זה היה סלק, פעם זה היה קולרבי והפעם – כדורי תירס צהבהבים שאפשר למלא בכל מילוי שאוהבים. כי מי צריך גפילטע פיש כשיש גפילטע תירס?
היופי שבפולנטה זה שברגע שהיא מתגבשת היא בעצם הופכת לבצק ואם אתם שואלים אותי, הרבה יותר קל לעבוד איתה מאשר עם בצק סולת של קובה (מי אמר קובה פולנטה ולא קיבל??). כדי לשמור על המקור הים תיכוני שלה, החלטתי למלא אותה בעגבניות מיובשות ותרד אבל אני בהחלט מתכננת גם להכין לה מילוי פטריות עם בצל וטימין ובדרך יש עוד רעיונות.
בגלל שכדורי הפולנטה פריכים מאד, הגשתי אותם לצד פסטו עלי גפן. כן, מה שאתם שומעים וזה אחד הדברים הכי טעימים שיש!! הוספתי לכם למטה הוראות הכנה כדי שגם אתם תוכלו ליהנות ממנו, כדאי לנסות.
סרטון הכנה של כדורי הפולנטה מחכה לכם בהיילייטס (השורה של העיגולים מתחת לתמונה שלי) באינסטגרם, כדאי מאד לעקוב!
עוד המון מתכונים לראש השנה מחכים לכם כאן
ההרשמה לסדנאות החג בעיצומה! לחצו כאן לכל הפרטים
כדורי פולנטה ממולאים בתרד ועגבניות מיובשות
לטגן או לאפות? ההחלטה לגמרי שלכם. אני העדפתי לא להתעסק עם טיגון עמוק ויכולה להעיד שהכדורים יצאו טעימים ופריכים גם מהתנור, למרות שברור שהם יבשים יותר מאלה שייצאו נוטפי שמן מסיר הטיגון.
חומרים לכ-20 כדורים
2 כוסות פולנטה להכנה מהירה (הקמח הצהוב הדק)
1/2 2 כוסות מים רותחים
כ-1/2 כפית מלח
1 כף שמן זית + להברשה
למילוי:
8-10 עגבניות מיובשות
כ-100 גרם עלי תרד שטופים
3-4 שיני שום
חופן נדיב צנוברים
1 כפית גדושה תערובת איטלקית של עשבי תיבול מיובשים (אורגנו, בזיליקום, תימין וכדומה)
מלח, פלפל שחור גרוס
1 כף שמן זית
לפסטו עלי גפן:
50-100 גרם עלי גפן טריים או משומרים, שטופים היטב
חופן קטן עלי אורגנו טריים (לא חובה אבל מאד מוסיף)
מיץ וקליפה מגוררת מ-1/2 לימון
1/2-3/4 כוס אגוזי מלך
2-3 שיני שום
מלח, פלפל שחור גרוס
כ-1/4 כוס שמן זית
+ אם רוצים מכינים פסטו עלי גפן: אם רוצים מרקם חלק יותר, יוצקים על העלים מים רותחים ומסננים – זו חליטה ממש קצרה לריכוך קל. טוחנים את העלים עם יתר המרכיבים מלבד השמן. יוצקים את השמן תוך כדי טחינה עד לקבלת ממרח במרקם הרצוי (אפשר בהחלט להפחית או להוסיף לפי הטעם). טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך – הממרח צריך להיות חמצמץ.
+ מתחילים בהכנת המילוי: משרים את העגבניות במים רותחים כ-10 דקות. סוחטים היטב וקוצצים. קוצצים גם את עלי התרד והשום.
+ מלהיטים מחבת יבשה וקולים עליה את הצנוברים במשך 2-3 דקות (שימו לב שלא יישרפו). מוסיפים כף שמן ואת יתר חומרי המילוי, מערבבים ומטגנים יחד 2-3 דקות נוספים עד שהירקות מתרככים. טועמים ואם צריך מתקנים תיבול.
+ מכינים את הפולנטה: מערבבים בקערה פולנטה ומלח. מוסיפים מים רותחים וכף שמן ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק סמיך. מניחים להתקרר מעט.
+ מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים היטב תבנית (אפשר לרפד בנייר אפייה ולשמן אותו).
+ ממלאים: יוצרים מהפולנטה כדור בגודל כדור פינג פונג ומשטחים אותו על כף יד פתוחה. מניחים במרכז כפית מהמילוי וסוגרים חזרה לצורת כדור. מניחים בתבנית ומגלגלים כדי שהכדור יצופה בשמן. ממשיכים כך עם יתר הפולנטה והמילוי. אפשר להכין עד לשלב הזה מראש ולשמור במקרר.
+ אופים את הכדורים בתנור החם 10-15 דקות, להזהבה קלה ומגישים.
+ אם מעדיפים לטגן: מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הכדורים להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומגישים.
ההרשמה לסדנאות החג בעיצומה! לחצו כאן לכל הפרטים
לעדכונים ומתכונים אליכם למייל – הירשמו לדיוור של טבעוניות נהנות יותר
תגיות: איך מכינים פולנטה, ים תיכוני, תרד, אוכל איטלקי, פולנטה, עגבניות מיובשות, כדורי פולנטה
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני
האם אפשר לעשות כוס קמח תירס וכוס סולת?
מבחינת מרקם אני מאמינה שכן, אין לי מושג מבחינת טעם 🙂 למה בעצם?