טופו בפטריות שחורות
"סינג לונג"
מנת טופו שמצליחה להוכיח שוב שמדובר בחומר גלם מצטיין ולא בתחליף בשר דלוח, כפי שנוהגים להתייחס אליו. מומלץ בחום להשתמש בסוג הרך – התוצאה תהיה מוצלחת בהרבה. במתכון הזה אל תנסו להחליף את הפטריות המיובשות בטריות – אין בישראל שיטאקה שחורות טריות וכל פטריה אחרת לא תעשה את אותו אפקט.
חומרים ל-4 מנות
1/2 קילו טופו רך, חתוך לקוביות
שמן קנולה לטיגון עמוק
100 גרם פיטריות שיטאקה שחורות, מיובשות
100 גרם רצועות במבו-שוט (נצרי חזרן) משומרות, שטופות ומסוננות
2 שיני שום פרוסות דק
1 בצל לבן, חתוך לרצועות
1 גזר קלוף, חתוך לטבעות דקות
1/4 כוס מים
1 כף קורנפלור
לתיבול:
2 כפות שמן קנולה
1 כפית סויה כהה
1 כפית סויה רגילה
1/4 כפית סוכר
1/4 כפית מונוסודיום גלוטמאט
1/8 כפית פלפל לבן
1 כפית שמן סומסום
להגשה:
1 גבעול בצל ירוק חתוך לרצועות דקות
+ יום לפני ההכנה: מניחים את הפטריות בקערה ומשרים אותן במים רותחים. מניחים למים להתקרר לטמפרטורת החדר. מכסים בצלחת כך שהפטריות יהיו שקועות במים ומכניסים למקרר, על מנת שהפטריות יספחו מים, יתנפחו ויתרככו.
+ מוציאים את הפטריות מהמקרר, מסננים וקוצצים גס.
+ טורפים בקערית את הקורנפלור עם 1/4 כוס מים.
+ מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את קוביות הטופו כ-3 דקות, עד להזהבה. מסננים ומניחים בצד.
+ מחממים בווק מעל להבה גבוהה 2 כפות שמן ומוסיפים שום, בצל, גזר, פיטריות ובמבו-שוט. מתבלים בסוכר, מונוסודיום, סויה וסויה כהה. מוסיפים את הטופו ומערבבים היטב כ-3 דקות עד שהנוזלים מבעבעים. מוסיפים את תערובת הקורנפלור ומערבבים היטב, עד שהרוטב נקשר ומסמיך. מוסיפים שמן סומסום, מערבבים ומוציאים לצלחת הגשה. מעטרים בבצל הירוק.
תגיות: תל אביב, סינג לונג, סיני, שיטאקה, פטריות, אוכל סיני, בישול טבעוני, מסעדה סינית, טופו, מוקפץ, שיטאקי, אוכל טבעוני
קטגוריות: ירקות
היי אורי
האם אני קוראת נכון? מונוסודיום?
כטבעונית מתחילה בחרתי בדרך זו בגלל הרצון למזון איכותי ובריא שיכנס אלי
לתוך הגוף.. כמו דלק נכון לרכב..
מדוע לקלקל מתכון נפלא עם "אבקת מרק" אסייתית שכזו?
אשמח לתגובה
תודה נורית
היי נורית, אכן קוראת נכון. מונוסודיום גלוטמט הוא מרכיב מקובל במנות הסיניות, משתמשים בו ל"פתיחת טעמים" של האוכל ובכמות מזערית (רבע כפית על כל המתכון). בפוסט המלא ציינתי ששאלתי את הדס, בעלת המסעדה, האם אפשר לוותר עליו כי אני מודעת לבעייתיות – התשובה שלה היתה שכן, אפשר כמובן לוותר, אבל "מיליארד סינים לא טועים" 😆
בקיצור, וותרי עליו, אני הבאתי את המתכון שלהם כלשונו.
https://vegansontop.co.il/sing-a-song/
האם פטריות שיטאקי ושיטאקה הן זהות ?
כן 🙂