ריזוטו עגבניות אדמוני
הרפתקאותיי בארץ הריזוטו ממשיכות, והפעם – ריזוטו ללא ציר, מבושל במיץ עגבניות
תודו, נכון שהפעמים היחידות שאתם שותים מיץ עגבניות זה במטוס? לא יודעת מי הנחיל דווקא את המנהג הזה, אבל אפילו שונאי בלאדי מרי מתגלים כחובבי המשקה האדום הסמיך והחמצמץ, כשהם תלויים בין שמיים לארץ. המחית החלקה הזו, כשהיא איכותית, יכולה לשמש אתכם במטבח להעשרת תבשילים ומרקים, ממש כמו ציר ירקות משובח. זה הצליח לי מצוין בפעם הקודמת עם מרק מינסטרונה מהיר ועכשיו קצר תשואות כבסיס לריזוטו עסיסי. קבלו.
ריזוטו עגבניות
אם המחית איכותית ומגיעה בבקבוק, זאת כבר התחלה טובה. בכל מקרה כדאי לטעום ולחוש את הסמיכות והחמיצות שלה, זה יעזור לכם להחליט באיזה יחס של מים ומחית אתם רוצים להשתמש. במקרה שלי זה היה 1:1.
חומרים ל 4-6 מנות
2 כוסות אורז ארבוריו לריזוטו
600 מ"ל (3 כוסות) מחית עגבניות איכותית חלקה בבקבוק
600 מ"ל (3 כוסות) מים
1/2 כוס יין לבן
2 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות
1 כרישה, פרוסה
2-3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
6-8 שיני שום פרוסות
חופן עלי בזיליקום טריים, חתוכים לרצועות
1 כף שמן קוקוס (לא חובה אבל מומלץ!)
שמן זית
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי, מעט סוכר חום (לא חובה)
סלסת עגבניות להגשה:
חופן עגבניות שרי, חתוכות לקוביות קטנות
1-2 שיני שום, קצוצות
חופן עירית קצוצה דק
חופן צנוברים
שמן זית
מלח ים
חופן עלי בזיליקום צעירים
+ מרתיחים בסיר את מחית העגבניות והמים. מכבים את הלהבה ושומרים חם.
+ מחממים מעט שמן זית עם כף שמן קוקוס במחבת רחבה. מוסיפים את הכרישה, הבצל הירוק והשום ומאדים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות, עד שהם מתרככים ומעלים ניחוח. מוסיפים את האורז, מערבבים וממשיכים לאדות יחד 2-3 דקות נוספות. מוסיפים את היין הלבן, מערבבים וממשיכים לבשל עד שהיין נספג לחלוטין.
+ מוסיפים למחבת מצקת אחת מנוזל העגבניות החם, מערבבים וממשיכים לבחוש בעדינות בכף עץ עד שהנוזל נספג. ממשיכים כך מצקת אחרי מצקת, תוך כדי ערבוב מתמיד. כעבור כ-15 דקות מוסיפים את קוביות העגבניות הטריות ומערבבים.
+ מתבלים במלח ובפלפל וממשיכים בתהליך הוספת הנוזלים ההדרגתית והערבוב, עד שהאורז מוכן (רך מבחוץ ונגיס במרכזו), במשך כחצי שעה. מוסיפים את רצועות הבזיליקום, טועמים ומתקנים תיבול. אם הריזוטו חמצמץ מדי לטעמכם, ניתן להוסיף מעט סוכר חום.
+ מערבבים בקערית עגבניות שרי קצוצות, שום, עירית, צנוברים, שמן זית ומלח.
+ מעבירים את הריזוטו לצלחות הגשה. מניחים מעל הריזוטו מהסלסה ומעטרים בעלי בזיליקום צעירים.
תגיות: סדנאות בישול, מסעדות טבעוניות, מתכון לריזוטו, ריזוטו עגבניות, בישול טבעוני, מנות עיקריות, ריזוטו, מתכונים טבעוניים, אורי שביט
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני
נראה ממש טוב … אולי אפשר איזה מתכון לתנור לעצלנים כמוני
יש הרבה מתכונים לעצלנים בבלוג 🙂
היי,
המתכון נשמע מצוין! רציתי לשאול האם אפשר להכין יום קודם?
תודה:)
אפשר, ולחמם במחבת עם מעט נוזלים תוך בחישה
היי אורי,
תודה על המתכון, הכנתי כמה פעמים ויצא נפלא. אני תוהה האם יהיה אפשר להחליף את האורז ריזוטו בגריסים (הגריסים יותר זולים :))
היי, איזה כיף! בהחלט כן, הנה דוגמא קצת שונה אבל גריסים לגמרי אוהבים להפוך לריזוטו https://vegansontop.co.il/vegan-groats/
קניתי את הספר שלך וזה המתכון הראשון שבא לי לנסות, אבל רציתי לשאול במה אפשר להחליף את היין? מים יתאימו?
היי אלה, איזה כיף, תתחדשי! בגדול כן או פשוט לוותר. הוא מוסיף עומק טעמים והאלכוהול מתנדף ממילא, אם בגלל זה את נרתעת ממנו.
הי כבר זמן רב רוצה לשאול, אם אני רוצה להכין עם אורז עגול *מלא* , כמה מים ופסאטה להוסיף? תודה רבה
היי תמר, שאלה מעולה – קשה לומר במדוייק כי משך הבישול כפול, זה אומר בחישה והספגה איטית במשך 40 דקות. בגדול הייתי מוסיפה עוד 150-300 מ"ל נוזל בסך הכל, אבל זה באמת לפי הצורך עד לריכוך. עוד אופציה זה לבשל את האורז המלא חצי בישול (תראי במתכון לעגבניות הממולאות שהעליתי לפני כמה ימים, זה בעמוד הבית) ואז להמשיך, זה יקצר את משך הבישול וגם יפחית את כמות הנוזלים שתצטרכי. בהצלחה!