מרק אפונה קל להכנה עם בצל ומיליון ירוקים
עם צניחת הטמפרטורות והטפטופים הראשונים אצתי למטבח. כמה דקות עבודה ופחות משעה על הכיריים וגם לכם תהיה עוד היום קערה של מרק אפונה מושלם על השולחן
כבר אמרתי בעבר שאין דבר כזה יותר מדי מתכונים של מרק אפונה וכמו תמיד, גם המתכון של המרק הזה נולד ביום סגרירי, שעורר בי מיד את החשק לרוץ למטבח ולהעמיד סיר על האש. הפור נפל על אפונה יבשה ומשהו בי, אולי היו אלה הזכרונות הנהדרים של מרק המלוחיה הירוק, רצה לשדך אותה להמון עלים ירוקים. מה שנחמד באפונה יבשה, כמו באחיותיה העדשים ושעועית המש, שהיא לא מחייבת השרייה בכלל לפני הבישול – ככה שאתם בהחלט יכולים לקום עכשיו ולהכין לכם מרק כזה, בלי הכנות מיוחדות. הוא כמובן נתון לאלתורים ושינויים לפי מה שיש לכם בבית והמרכיבים שאתם אוהבים.
בזמן שהמרק על האש אנצל את ההזדמנות לספר לכם על כמה אירועים מרגשים פלוס פלוס ועוד אחד שאני רוצה להתייעץ איתכם לגביו, הישארו מכווננים 🙂
1 – זה לא ייאמן בכלל אבל ממש בימים אלה הבלוג שאתם משוטטים בו עכשיו חוגג 8 שנים להיווסדו! אני מתלבטת מאד אם ואיך לציין את המאורע. מי שעוקב אחריו לאורך השנים בטח זוכר שבעבר המשותף שלנו אינסוף ארוחות במיטב המסעדות (אדורה, קיטשן מרקט, פרונטו, אזוריה, אואזיס ועוד ועוד), שהפכו לערב אחד או יותר ל-100% טבעוניות. יש לכם רעיון איך לחגוג השנה את המאורע? אולי במסעדה שעוד לא חגגנו בה, אולי הגרלה אם רעיון מעניין, תחרות, מפגש, מתכון מיוחד שאתם חולמים עליו או אירוע אחר.. ממש תשמחו אותי אם תיכנסו אלי לאינסטגרם ותשאירו רעיונות בתגובה לתמונת מרק האפונה! כמובן שאתם מוזמנים גם לעקוב אחריי שם <3
2 – במסגרת חגיגות החורף השנה אני חוברת לראשונה לשפית הטבעונית המוכשרת אביטל סבג לארוחה אינטימית ממיטב תוצרת האדמה העונתית. אם אתם אוהבים אוכל טעים, יין טוב ואירועים משמחים, אני ממליצה בחום למהר ולהזמין מקום. כל הפרטים על הארוחה המיוחדת ממש כאן
3 – סדנאות הבישול שלי חזרו!! יש כבר תאריך ראשון (וכמעט מלא) לבוקר שישי של בישולים משותפים עם המון אוכל טעים, צחוק, טיפים ורעיונות – אם אתם רוצים להצטרף או מכירים מישהו שסדנה כזו תעשה לו ממש טוב, הנה הקישור שאתם צריכים כדי להירשם.
ועכשיו, יאללה להכין מרק אפונה.
מרק אפונה ואפונה עם בצל וירוקים
אני מזהירה מראש – המתכון הזה מספיק בקלות ל-8 סועדים, כי ככה זה, אני לא מבשלת בסירים קטנים. מצד שני אנחנו רק שניים בבית ולקח לנו יום וחצי בערך לחסל את כולו, אז מבחינתי זה לגמרי כדאי להכין את הכמות כולה. הוא נשמר נהדר במקרר בלי בעיה.
חומרים לכ-8 מנות
500 גרם אפונה ירוקה יבשה
1-2 כוסות אפונה ירוקה קפואה (אם יש טריה בעונה, בכיף)
2-3 בצלים, חצויים ופרוסים
2-3 שיני שום קצוצות
צרור גבעולי סלרי, קצוץ עם העלים
2 כוסות עלי תרד ו/או קייל, שטופים ואם צריך קצוצים
1 צרור בוק צ'וי קצוץ
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
חופן אצות ארמה (מוסיפות המון!)
1-2 כפיות זרעי כוסברה טחונים
1-2 כפיות זרעי שומר כתושים (אפשר להחליף בכמון למשל)
פלפל שחור גרוס
שמן זית (לא חובה)
מלח (לא חובה)
שפע מים או ציר ירקות – ככה מכינים ציר ירקות בלי מאמץ ובחינם
להגשה:
מיץ לימון טרי
מכינים את המרק בלי שמן? מוזמנים להציץ בהוראות שבקישור כדי ללמוד איך "לטגן" בצל וירקות בלי שמן בכלל
+ מלהיטים סיר גדול מעל להבה גבוהה – אם רוצים עם מעט שמן זית. מטגנים/צורבים היטב את הבצל ומוסיפים בהדרגה את יתר המרכיבים: שום וסלרי, אפונה יבשה וטריה, ירוקים קצוצים ותבלינים. מערבבים היטב במשך כמה דקות, עד שהירקות מתרככים מעט ומעמיקים צבע.
+ מוסיפים מים או ציר ירקות עד לגובה של 3-4 ס"מ מעל תכולת הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעה, עד שהאפונה מתרככת לחלוטין.
+ יוצקים לקערות הגשה, סוחטים לימון ומגישים חם. בתיאבון!
עוד מתכוני אפונה מעולים: