עוגיות אמסטרדם טעימות וקלות להכנה
לא במקרה הפכו העוגיות האלה ללהיט התורן של ימי הקורונה – זהובות וריחניות מבחוץ, שוקולדיות מתמוססות מבפנים, מעלות את המוראל בסגר וכמו שרוהאן מיטיב לומר – מעודדות אותנו להיות נחמדים יותר לעצמנו ולסביבה שלנו
עוגיות אמסטרדם או: בסוף זה מה שבפנים שעושה הכל
מאת רוהאן פלאות
עוגיות אמסטרדם הן עוגיות אפויות מבחוץ עם שוקולד נוזלי מבפנים.
את ההשראה לטבעון העוגיות הללו קיבלתי ממתכון של קרין גורן, ומה שתפש את העין שלי לא היו העוגיות עצמן, כי אם כמובן השוקולד הנוזלי מבפנים, שהוא הוא הדבר…
כי בסוף – מה שבפנים הוא זה שקובע. לפעמים קוראים לזה "העיקר הכוונה", ולפעמים אלו ביטויים על קנקנים, ובדרך שלי, המורות השאמניות שלי לימדו אותי שמציאות תמיד יוצרים מבפנים החוצה.
אז אם כבר אנחנו מדברות ומדברים על מבפנים החוצה – הנה רעיון פשוט להחריד:
כדי ליצור מציאות נעימה בחוץ, כדאי שיהיה לנו נעים מבפנים.
ואחד המפתחות ליצירת נועם מבפנים הוא רעיון מאד לא מורכב, מאד נגיש, ועם זאת כמעט לא ממומש, שיכול להפוך כל מציאות להרבה יותר אפשרית, בריאה, וגם יוצרת נועם סביבתי – וקוראים לו: נחמדות עצמית.
אנחנו מעולים בכתישה עצמית ומצויינות בביקורת פנימית. מיומנות ביותר בהפניית סכינים פנימה וממש מצטיינים בלהיות לא בסדר.
איפשהוא במערכת החינוך כולנו הצלחנו לפספס את השיעור שעוסק בחיוך פנימי, פירגון פנימה, העצמה אישית מבפנים, ובאופן כללי הרעיון שלהיות נחמד אליי מבפנים יעשה טוב גם בחוץ, ולא רק לי.
אני יודע שזה רעיון מהפכני, ואולי גם נחשב "לחלשים", ואולי גם נוגד את הרעיון התרבותי של כיסוח עצמי שמוביל למצויינות או אני לא יודע מה, אבל מכיוון שאני גדלתי על ערכים שאמניים שהם מאד אחרים מהערכים התרבותיים המקובלים – אני מציע אותם גם לך.
אני מאמין שבסוף מה שבפנים עושה את הכל. ואני מעדיף את הבפנים שלי מתוק, חם, ומופלא כמו שרק שוקולד נמס יכול להיות – וזאת העוגייה שהייתי רוצה לתת גם לעולם.
אז – הנה המתכון.
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם ולבוא להשוויץ בקהילה של טבעוניות נהנות יותר
ההרשמה לסדנה הבאה בעיצומה! ארוחות מהירות וטעימות לאמצע השבוע
עוגיות אמסטרדם במילוי שוקולד
שימו לב – הבצק של העוגיות האלה קליל להכנה, אבל חשוב לקרר אותו היטב לפני הגלגול כדי שיהיה נוח יותר לעבודה. אני ממליצה לא לשחק עם הרכיבים ולהכין את העוגיות בדיוק כמו במתכון כדי לקבל תוצאה כיפית וטעימה. שימו לב להערות בסוף המתכון.
חומרים ל-16 עוגיות
יבשים:
1/4 2 כוסות (כ-280 גרם) קמח לבן + עוד קצת אם הבצק רך מדי
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
1 כפית שטוחה סודה לשתייה
קורט נדיב מלח
רטובים:
1/3 כוס (50 גרם) שמן קוקוס
1/3 כוס (50 גרם) שמן זרעי ענבים (או שמן צמחי אחר)
1 כפית תמצית וניל
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 גביע קטן (113 גרם, כ-1/2 כוס) רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
למילוי:
16 קוביות שוקולד מריר איכותי
+ מערבבים בקערה את החומרים היבשים.
+ מערבבים בקערה נפרדת את החומרים הרטובים ומוסיפים לתערובת הקמח. מערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד, רך למדי. אם הוא מאד רך אל תתביישו להוסיף עוד קצת קמח.
+ משטחים יריעה של ניילון נצמד על משטח העבודה ומעבירים אליה את הבצק. מעצבים לצורת נקניק ועוטפים בניילון. מאחסנים במקפיא 15-20 דקות להתייצבות והתקררות.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ חותכים את הנקניק ל-16 פרוסות זהות (חוצים אותו ואז חוצים כל מחצית ושוב חוצים – עד שמתקבלות 16 פרוסות).
+ עכשיו חשוב לעבוד מהר כדי שהבצק לא יתחמם: בידיים נקיות יוצרים כדור מכל פרוסה ומשטחים על כף היד. טומנים במרכז קוביית שוקולד, סוגרים ומגלגלים. מניחים באופן מרווח מאד על תבנית מרופדת בנייר אפייה (הן משטתחות והן גדולות).
+ אופים בתנור החם 8-10 דקות – שימו לב שהעוגיות צריכות להיות זהובות אך עדיין רכות מעט כשאתם מוציאים אותן מהתנור, הם ימשיכו להיאפות בחוץ.
+ מניחים להתקרר מעט, מגישים וזוללים.
הערות חשובות:
אפשר ומומלץ לדעתי להחליף חצי מכמות הקמח בקמח כוסמין מלא. יוצא מאד טעים!
אפשר להשתמש בסוכר קנים או דמררה – אבל הוא מנקד את העוגיות בנקודות קטנות ולא מספיק להתמוסס.
אפשר להחליף את שמן הקוקוס בעוד שמן זרעי ענבים – התוצאה תהיה יותר פריכה.
אם הבצק מתחיל להתחמם ולהידבק לכם לידיים, שטפו אותן במי ברז קרים ונגבו את הידיים. כשהידיים נקיות וקרירות קל יותר לגלגל את הבצק.
עוד עוגיות ומתוקים שבטוח תאהבו לזלול:
מאפינס שוקולד עם הפתעת נוטלה
עוגיות שוקולד צ'יפס ממכרות
גביניות פילו עם פירות יער
ההרשמה לסדנה הבאה בעיצומה! ארוחות מהירות וטעימות לאמצע השבוע
תגיות: עוגיות אמסטרדם טבעוניות, שוקולד, עוגיות טבעוניות, עוגיות, רוהאן פלאות, עוגיות אמסטרדם, קרין גורן, מתכונים של קרין גורן, מתכון של קרין גורן
קטגוריות: מהיר וטבעוני, מתוק, קינוחי פלאות, פוסט נבחר
היי אורי 🙂
תוכלו בבקשה לפרט כמה זמן אפשר לשמור את העוגיות ואיך כדאי לאחסן / לחמם מחדש? תודה !
בטח, אני שומרת אותן בטמפרטורת החדר בקופסא אטומה עד 5 ימים. לחמם מחדש – הכי טוב דקה שתיים בתנור.
לא יכולה לחכות להכין אותן! 😍 רציתי לדעת אם אפשר להמיר את שמן זרעי הענבים בעוד שמן קוקוס או בשמן אחר?
היי שירי, אפשר להחליף בשמן צמחי אחר כמו חמניות (אני לא מתה על קנולה), לא בעוד שמן קוקוס, זה יהיה כבד ושומני מדי.
היי, אפשר להכין את העוגיות ללא אבקת סודה לשתיה? רגישה לטעם
היי, לדעתי כן – תחליפי בעוד אבקת אפייה.
הי אורי, תודה על המתכון, רציתי לשאול כמה עוגיות את שמה בתבנית, כדי שלא ידבקו אחת לשניה?
היי, וואלה לא ספרתי, נדמה לי שנכנסו לי בתבנית תנור אחת.
האם העוגיות יוצאות מתוקות מאוד? אני לא אוהבת. אפשר להפחית את כמות הסוכר? תודה!
היי עירית, האמת שלא ניסיתי, כן הן מתוקות למדי. אני מאמינה שאפשר להפחית קצת