עוגת יומולדת טבעונית: לוטוס בשגעון
שימו בצד כל מחשבה על בריאות – גלוטן, סוכר ושמן מככבים במתכון הזה כאילו אין מחר אבל התוצאה מרהיבה ומפנקת במיוחד לילדי יום הולדת ובכלל
את המתכון הזה קיבלתי מיניב פרטוש-תמיר, שף טבעוני והבעלים של "החוויה הטבעונית", ששימשה עד לאחרונה בית קבוע לסדנאות הבישול שלי. כשהגעתי לסדנה האחרונה, יניב סיפר לי על מסיבת יום ההולדת של עידו, הבן שלו, שביקש "עוגה אחרת" – לא שוקולד, לא גבינא, משהו אחר שיפתיע ויחדש ויהיה טעים במיוחד. כראוי למשפחת שפים, ישבו האב והבן יחד ורקחו את המתכון הבא, שכולו שחיתות בלי זכר לבריאות. התוצאה לעיניכם – עוגה טבעונית יפהפיה וטעימה, שלדברי יניב משתבחת אפילו יותר אחרי יום נוסף במקרר.
סדנאות בישול טבעוניות – ההרשמה בעיצומה
חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ
יבשים:
3 כוסות קמח תופח
1 כוס סוכר חום
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
רטובים:
1 צנצנת ממרח לוטוס
2 מעדן וניל "אלפרו"
2 כוסות חלב סויה (או חלב צמחי אחר)
1 כוס שמן
200 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק (או שוקולד צ'יפס)
מעט קמח
לציפוי:
ממרח לוטוס
חבילה גדולה עוגיות לוטוס
+ מחממים תנור ל-160 מעלות.
+ מערבבים בנפרד את החומרים היבשים והרטובים, לשתי תערובות אחידות.
+ מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת הרטובה ובוחשים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
+ מקמחים מעט את השוקולד הקצוץ (או השוקולד צ'יפס) כדי שלא ישקעו בעוגה ומוסיפים לתערובת. מערבבים מעט עד שהשוקולד נטמע כולו.
+ יוצקים את התערובת לתבנית אפייה משומנת ואופים במשך שעה, עד שהעוגה יציבה אך עדיין מעט לחה. מניחים להצטנן לחלוטין לטמפטורת החדר.
+ מחלצים את העוגה מהתבנית ומורחים בעדינות בשכבה דקה של ממרח לוטוס. מדביקים מסביב עוגיות לוטוס ואת היתר מפוררים ומפזרים מעל העוגה.
תגיות: אפייה, עוגה, לוטוס, יומולדת, יום הולדת, אפייה טבעונית
קטגוריות: פוסט נבחר, שפים מבשלים, מתוק
יקירה, בדקתי שוב את המתכון והוא מדויק. יתכן שהתנורים שלנו לא מגיעים בדיוק לאותה טמפ' כך שאפייה ב 170 מעלות +/- יתכן ותועיל. כפי שצינתי יש לבדוק לחות בסוף. בהצלחה!!! היא באמת טעימה כפי שהיא נראית 🙂
היי, התנור שלנו בד"כ שורף עוגות. שעה ב160 מעלות לא מספיק; היה צריך להשאיר עוד כ11 דקות כדי להגיע לתוצאה הרצויה.
אולי באמת עדיף ב170 צלזיוס. ממליץ לתקן.
מכניסים לתערובת הרטובה צנצנת שלמה של ממרח לוטוס?
אכן 🙂
חשבתי להכין עכשיו לארוחת החג,
האם יעבוד לדעתכם להחליף את צנצנת הלוטוס בתפוחים מקורמלים?
אני מקרמלת עם חמאת קקאו, מחיות אגוזים ולפעמים עם בננה. לפעמים עם קרם קוקוס (לא כולם אצלי אוהבים את הטעם הקוקוסי).
זה גם שומני, מייצב, ובעל טעם דומיננטי (אם כי לא כמו הלוטוס שאצלנו קצת מיצינו)?
היי שרית, נשמע מעניין אבל מכיוון שהמתכון הזה לא שלי, אני קצת חוששת להגיד שזה יעבוד. מה גם שבאמת קרם הלוטוס ממש סמיך ומוצק ולא נשמע לי שהתפוחים והתוספות האלה יגיעו לאותו מרקם. אם את אמיצה.. נסי וספרי איך יצא!
צריך להמיס את הממרח לוטוס או כמו שהוא לערבב עם הרטובים?
היי מיטל, עקרונית אין צורך להמיס, אלא אם את מרגישה שהממרח ממש קשה. הוא אמור להיות רך למדי.
נראה מהממם, אפשרי להכין גם תבניות קטנות של מאפינס?
היי, לא ניסיתי אבל נשמע לי שזה צריך לעבוד 🙂
הי, אפשר בבקשה את גודל הצנצנת, ה"מעדן וניל" במספרים, כלומר משקל, לנו החוצניקים שגם רוצים לאפות עוגה כזו ואין לנו מושג מה גודלה של צנצנת לוטוס או חבילת עוגיות. תודות ענקיות🙏🏼
היי, בטח – זה 125 מ"ל לגביע.
עוגה מושלמת מוצלחת ביותר לא האמינו לי שהיא "טבעונית" עכשיו מכינה אותה שוב בהזמנה ליומולדת של בכורתי האהובה.
טיפ קטן: ברמי לוי יש את הממרח לוטוס של המותג ב 12.90
קכי ה"אמיתי" עולה 30 וזה יוצא אותו דבר סתם חבל על הכסף
תודה על המתכון המושלם
היי ליטל, איזה כיף לשמוע ותודה על הטיפ החשוב 🙂
תקשיבו העוגה הכי חמה ברשת❣❣ לפעמים שאני ממהרת ולא רוצה לבוא בידיים ריקות אני מכינה בתבנית קטנה כמו עוגת הבית שמה רבע מכל דבר ומוסיפה לבלילה שוקולד ציפס ופקאנים אמאלה נדיררר❗
תודה על מתכון מבורך 🙏
איזה יופי ליטל! שמחה שאהבת 🙂
היי, מה הגודל של הצנצנת לוטוס/ כמה גרם?
תודה מראש
היי שירן, צנצנת היא 400 גרם.
היי, נראה נפלא, לא ממש הבנתי איך להדביק את הלוטוסים מסביב לעוגה. פשוט למרוח ממרח לוטוס ולהצמיד? זה יחזיק מעמד בנסיעה קצרה?
תודה!
היי הדס – כמו שכתוב – מחלצים את העוגה מהתבנית ומורחים בעדינות בשכבה דקה של ממרח לוטוס. מדביקים מסביב עוגיות לוטוס ואת היתר מפוררים ומפזרים מעל העוגה.
בנסיעה קצרה וזהירה בקופסא מתאימה, לא רואה סיבה שלא. בהצלחה!