סדנת בישול: לסייע לעלם במצוקה

19 תגובות לפוסט

  1. אסף הגיב:

    יופי של פוסט!
    אורי התחילה לעשות ביקורי בית
    ומוטי מזל טוב על הטבעונות 🙂
    פעם הבאה שאתה באזור נדאג לועידת פסגה טבעונית בפורטלנד

  2. עלמה הגיב:

    זה נראה מדהים. כיף למוטי. האמת היא שמעולם לא ראיתי חיטת כוסמין. איפה זה נמכר בכלל?

  3. חנה הגיב:

    נראה נהדר, איזה יופי!

  4. מירה טיקוצינסקי הגיב:

    היי אורי,
    רעיון מדליק ונראה לי מוצר נדרש. אם יש לי והאמת שיש לי, 7 חברות שמחפשות סדנת בישול משודרגת בתוכן ליומולדת 50 של אחת מהן ומאחר והיא טיבעונית זה נראה לי תפור. האם אפשר לעשות את הקניות בשוק האיכרים בתל אביב, ואז היכן נבשל? וכמובן מה המחיר?
    שלך,
    מירה

  5. לי הגיב:

    נראה מדהים מדהים וטעים
    איזה כיף למוטי…

  6. אלף הגיב:

    נשמע ונקרא ממש נפלא!

    בהצלחה עם סדנאות הבישול – מאוד כייף שהסדנא כוללת גם ביקור בשוק (מאוד מאוד חובבת שווקי מזון!)

    כרישה מהירקות האהובים עלי בעולם ומסכימה איתן שכוסמין דגן נפלא. בקיץ אני מכינה סלטים עם כוסמין (כגיוון לסלטי הפסטה).
    נראה לי שאקנה טופו השבוע ואכין את תבשיל הכוסמין עם הבטטה (עוד אחד מהירקות האהובים)

  7. איילה הגיב:

    הי אורי
    תודה על הבלוג! זמן רב ייחלתי להיבט של קצת "בישול עילי" למצאי הטבעוני ברשת והגישה, העיצוב והכל עשוי נורא יפה. יש לי שאלה קצת דבילית, בנוגע למשפט הפשוט לכאורה "ומטגנים את קוביות הטופו כ-3 דקות מכל הצדדים, עד שהן מזהיבות והופכות מעט פריכות". בחיים לא הצלחתי להזהיב טופו… זה תמיד נדבק לתחתית או מתבחבש איכשהו. נראה לי שזה בטח משהו נורא פשוט שאני מפספסת (כמו שלקח לי המון זמן להבין שאם אני רוצה בצל בצורה מסויימת אז אני צריכה פשוט הרבה יותר שמן מבדרך כלל).
    בתמורה טיפ ממאכל הבית שחביב במיוחד על הפעוט ועל בשלנים של שתי דקות עבודה: פירה תפוחי אדמה ועדשים כתומות. מבשלים קוביות תפוחי אדמה ועדשים כתומות בהרבה מים מומלחים, דואגים שמים יכסו את העדשים לאורך הבישול כי אחרת הן לא הופכות למחית קטיפתית אלא שומרות על עדשיותן. סוגרים כשהן איבדו את אישיותן לחלוטין והמים נגמרו ונספגו. מערבבים.

    • אורי הגיב:

      היי איילה, תודה רבה על המילים החמות 🙂
      לגבי הטופו, אהמ, אני באמת לא יודעת מה לומר.. אני לא שמה הרבה שמן, אבל גם לא שכבה דקיקה, שלולית כזאת רדודה. ומחממת אותו ואז מוסיפה את הקוביות, על אש גבוהה. מקפיצה מדי פעם. זהו. מחבת בציפוי כלשהו כמובן (טפלון ושות').
      מקווה שיצליח!

      תודה על טיפ הפירה המרתק! איך את מתבלת? ומה לגבי הסתירה – שהעדשים תהיינה מכוסות מצד אחד ושהמים ייספגו מצד שני.. מבשלים הכל ביחד, כן?
      אנא הבהירי 😛

      • איילה הגיב:

        מבשלים הכל יחד, אבל כמעט עד הסוף דואגים שיהיה מכוסה, ורק אחרי שנמס אז מצמצמים עד לקטיפתיות… ואני ספציפית מתבלת רק עם מלח ופלפל שחור, אבל את מוזמנת לשדרג. כמובן שתלולית נאה של בצל מטוגן היטב לא מזיקה אף פעם.

  8. תמר הגיב:

    איפה במחנה יהודה מצאתם חיטת כוסמין? עם הזמן אני מגלה עוד ועוד מוצרים מעניינים שאפשר למצוא בשוק הנהדר הזה – טופו רך, דלעת ערמונים, רוטב סויה יאמאסה, תבלינים מיוחדים, קמח כוסמין לבן ומלא…. אבל חיטת כוסמין עדיין לא מצאתי שם.

    • אורי הגיב:

      היי תמר, זה אכן שוק מופלא! אבל דווקא את חיטת הכוסמין מצאנו על המדף בסופר – זה מוצר של "סוגת".. אפשר כמובן לבשל חיטה רגילה, גריסים או כל דגן אחר שאת מחבבת 🙂

  9. אוריאל הגיב:

    בוקר טוב גם לך

    תבורכי על כל מה שאת עושה לכלל ,

    אוריאל

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |