מתוק לשבת: חיתוכיות ריבה טבעוניות נפלאות
מבט אחד בצילום של חיתוכיות הריבה של נטלי לוין הספיק לי. מיד ניגשתי לערוך במתכון את השינויים המתבקשים
כל מי שעוקב אחרי המתכונים שלי יודע, שאת עיקר המקום במטבח תופסים אצלי מתכונים מלוחים. למרות אהבתי גם לצד המתוק ולימודי הקונדיטוריה, כסועדת גרגרנית אני תמיד אעדיף להזמין עוד מנה מהתפריט מאשר את תפריט הקינוחים. המתוקים שלי בדרך כלל מהירים, מאולתרים וכאלה שלא דורשים דייקנות יתר. לפעמים גם מזה אני יכולה ליהנות, אבל ביום יום אני רגילה לבשל בזריזות ולפי העין ומבחינתי אין שום סיבה שגם את המנות האחרונות אני לא אוכל לתקתק באותו אופן.
לכן כל כך שמחתי להיתקל לאחרונה במתכון נהדר של חיתוכיות ריבה, אחת העוגיות המושלמות בעולם כולו והכי פשוטות להכנה. מה שהכי שימח אותי, זה שהיה קל מאד להפוך את המתכון לטבעוני (אין בו בכלל ביצים במקור, אבל יש מוצרי חלב) ושגם אחרי השינויים הוא נשאר פשוט מושלם (לא פעם ראשונה שהטבעוני עולה בעיני על המקור). עוגיות ריבה נימוחות עם בסיס פריך ולימוני, מהסוג שאי אפשר להפסיק לנשנש, לא משנה אם אתם טבעונים או לא.
על היצירה המקורית אחראית נטלי לוין, האמא של בלוג האפייה (הלא טבעוני בעליל) עוגיו.נט, שנדמה לי שאני מכירה מאז ומתמיד. פה ושם אנחנו נפגשות, תמיד מבטיחות שבקרוב ממש נעבוד על פוסט טבעוני מתוק משותף ובינתיים שוכחות (נו, נטלי!). אז הנה, עד שנעבוד על משהו מעניין ומושקע ממש, קבלו את המתכון לחיתוכיות ריבה בגרסה הטבעונית.
עוד מתכונים מתוקים נהדרים:
עוגיות אמסטרדם
חיתוכיות ריבה נפלאות
אני השתמשתי בריבת דובדבנים אמיתית, כזאת שמנוקדת בחתיכות שלמות של פירות. אפשר כמובן להשתמש בסוגים אחרים של מרקחות פרי ולהפתיע עם חיתוכיות בטעמים ובצבעים שונים, לפי החשק. להכנת הבצק אפשר להשתמש בשמן קוקוס נייטרלי או בארומטי, שיוסיף לעוגיות ניחוח קוקוסי מענג.
חומרים לתבנית 25 על 25 ס"מ
לבצק:
210 גרם (1/2 1 כוסות) קמח לבן
50 גרם (1/2 כוס) קמח שקדים
40 גרם (4 כפות) קורנפלור
4-5 כפות גדושות שמן קוקוס מוצק
60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר או סוכר קנים
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
קליפה מגוררת מחצי לימון
3-4 כפות "חלב" צמחי
צנצנת ריבה
אבקת סוכר לעיטור
+ מחממים תנור ל-175 מעלות.
+ מניחים במיכל של מעבד המזון את כל מרכיבי הבצק מלבד החלב. מעבדים עד שנוצרת תערובת פירורית.
+ מוסיפים תוך כדי עיבוד כף אחרי כף של החלב הצמחי ועוצרים ברגע שנוצרים פירורי בצק גדולים.
+ משמנים את התבנית ומעבירים אליה כ-2/3 מכמות הבצק. משטחים ומצמידים בידיים ליצירת תחתית אחידה ודקה למדי.
+ אופים במשך כ-10 דקות עד להזהבה קלה של תחתית הבצק. משאירים את התנור חם.
+ מורחים הריבה על תחתית הבצק כדי שתיווצר שכבה אחידה ודקה. מעל הריבה מפזרים את יתרת פירורי הבצק.
+ אופים 15-25 דקות נוספות עד שהפירורים זהובים והריבה מעט מבעבעת.
+ מניחים למאפה להצטנן לטמפרטורת החדר וחותכים לריבועים. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
אורי, את אלופה! זה נראה מדהים ♥
איזו טעות….
הכנתי רק את הכמות הרשומה ולא כמות כפולה מראש 🙂
תודה על מתכון מוצלח מאוד
איזה כיף 🙂
נראה נהדר!
מה זה קמח שקדים? 😐
שקדים טחונים דק 🙂
אם טוחנים בבית לבד עם מעבד מזון זה מתאים?
אפשר, לטחון דק מאד.
היי,האם המתכון הזה נכון גם לקמח ללא גלוטן?
היי זיוה, אם הקמח מתאים להכנת עוגות ועוגיות, אני לא רואה סיבה שלא יעבוד.
נראה מאוד מזמין! תודה
האם אפשר להחליף את שמן הקוקוס (למי שלא אוהב 🙁 ) בשמן צמחי אחר?
היי דורית, אני משתמשת בשמן קוקוס ללא טעם וללא ריח (מזוכך) כך שממש לא מרגישים אותו. אם את בכל זאת רוצה להחליף אפשר במרגרינה, אבל אני לא ממליצה.
הי
אפשר לראות תמונה של השמן קוקוס שלך?
אגב, במה אפשר להחליף את קמח השקדים? לא כל כך בא לי הכבדות המרציפנית. תודה
היי, אין אפשרות לצרף כאן תמונה אבל כל שמן קוקוס שכתוב עליו "מזוכך" יעשה את העבודה, יש למשק לין למשל. אפשר להחליף את קמח השקדים בקמח רגיל.
איזה כיף! היה שווה את ההמתנה….
רק לא בטוחה למה הכוונה בשמן קוקוס מוצק? זה שונה משמן קוקוס? וגם, אפשר להלחיף את המרכיב הזה במשהו אחר? אולי קרם קוקוס?
הכוונה במצבו המוצק ולא הנוזלי. רצוי מאד להישאר איתו – המתכון דורש שומן שמתמצק, אחרת הבצק לא יצליח. אפשר להחליף במרגרינה אבל אני לא ממליצה.
למי שאין מעבד מזון…אפשר ללוש ידנית? לייצר את הפירורים ביד?
לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן, גם אם לא יתקבל בדיוק אותו המרקם
לשתי ידנית ויצא פצצה 🙂
במה ניתן להחליף את קמח השקדים? והאם אפשרי בכלל להחליפו?
אפשר בעוד קמח רגיל. יש מישהי שטחנה קשיו במקום שקדים ואמרה שיצא מצוין
המתכון פשוט מעולה.. ממש קל , מהיר , וזה טעים בטירוף!!! מקסים … כפיים , כפיים ושוב כפיים 🙂
אגב לא היה לי שקדים אז טחנתי קשיו..
איזה כיף 🙂
קמח מלא יילך?
מניחה שכן, אבל לא במקום כל כמות הקמח! לא להגזים עם הכמות שהבסיס לא ייצא "כבד" מדי, הייתי מחליפה שליש ממנו, לא יותר
סליחה על הניג'וס.. וקמח קוסמין (לא מלא)?
נשמע לי שכן.
החלפתי את קמח השקדים בפקאן טחון, את הקמח הלבן בקמח מלא 70% (הפחתתי כמותו ב-50 גרם) ואת החלב במיץ תפוזים.
את הבצק עיבדתי בידיים במקום במעבד.
יצא משו משו, תודה על המתכון!
נשמע מעולה 🙂
"תודה על המתכון"??
🙂
הרי שינית את רובו :)) 😀
היי
האם אפשר להחליף את הקמח שקדים בקוקוס טחון?
סיכוי טוב שכן אבל הייתי טוחנת אותו עוד יותר דק. כמובן שזה ישפיע על הטעם והמרקם.
שלום, שאלה לגבי שמן קוקוס מוצק: השמן קוקוס שלי הפך נוזלי (קיץ). איך להפוך אותו למוצק? או שיש פתרון אחר?
תודה
היי פנינה, הפתרון פשוט – מאחסנים למשך זמן מה במקרר והשמן מתחיל להתגבש. אם הוא מתקרר מאד הוא עלול להפוך למוצק מדי, לכן עדיף לקרר את הכמות הדרושה למתכון ואז לתת לה להתרכך מעט בטמפרטורת החדר. לא יקרה אסון אם תשתמשי בשמן נוזלי, אבל זה עלול להשפיע על המרקם של הבצק.
שלום אורי, עשיתי ויצא טעים מאד! אבל אני צריכה להשתפר מבחינת מרקם ולכן אני אשמח לעצותייך: כשטחנתי יצא לי מרקם כמו של בורגול דק. הוספתי חלב סויה וזה לא הפך לפירורים גדולים אלא כאילו חילק את התערובת לשניים, מה שנרטב והתאחה לגוש ו-מה שנשאר בצד. האם הייתי צריכה להוסיף עוד חלב סויה? שנית, כתוב לאפות עד השחמה קלה. לפי זמן האפיה הרשום של, זה רק קצת הזהיב אז אפיתי עוד יותר וזה הפך די קשה (לצערי אבל לשמחת כל הילדים שאהבו את זה כך…) אני רוצה להכין שוב בקרוב. אם תוכלי לענות לגבי המרקם והאפיה, אשמח. תודה רבה!
וואו עוגיות נהדרות!! ואפילו טוויסט קטן הוספתי בבצק קצת חמאת בוטנים עם הגרגירים, ולא הוספתי סוכר כלל, כול הבית היה על הרגליים, יום אחריי לא נשאר כלוםםם!!!
יאאא תענוג לשמוע!
הכנתי את זה עם מרגרינה נטורינה במקום שמן קוקוס. יצא מדהים. מכינה כבר פעם שנייה. וטיפ: לא לוותר על השקדים!
יאיי! איזה כיף שאהבת
היי
ניראה ממש טעים
אשמח לדעת אם אפשר להחליף את הסוכר במייל?
היי! זה באמת ממש טעים! לגבי מייפל אני לא בטוחה, בדרכ בבצקים פריכים כאלה זה עלול להשפיע על המרקם.. לא ניסיתי 🙂
מצאתי את זה ברשת – יחסי המרה:
3/4 כוס מייפל טבעי = 1 כוס סוכר. בעוגות בחושות אפשר להמיר מחצית מכמות הסוכר בסירופ מייפל. מומלץ להפחית את כמות הנוזלים בכרבע כוס.