מתוק לשבת: חיתוכיות ריבה טבעוניות נפלאות

41 תגובות לפוסט

  1. נטלי הגיב:

    אורי, את אלופה! זה נראה מדהים ♥

  2. זהר הגיב:

    נראה נהדר!
    מה זה קמח שקדים? 😐

  3. דורית הגיב:

    נראה מאוד מזמין! תודה
    האם אפשר להחליף את שמן הקוקוס (למי שלא אוהב 🙁 ) בשמן צמחי אחר?

    • אורי הגיב:

      היי דורית, אני משתמשת בשמן קוקוס ללא טעם וללא ריח (מזוכך) כך שממש לא מרגישים אותו. אם את בכל זאת רוצה להחליף אפשר במרגרינה, אבל אני לא ממליצה.

      • יערה הגיב:

        הי
        אפשר לראות תמונה של השמן קוקוס שלך?

        אגב, במה אפשר להחליף את קמח השקדים? לא כל כך בא לי הכבדות המרציפנית. תודה

        • אורי הגיב:

          היי, אין אפשרות לצרף כאן תמונה אבל כל שמן קוקוס שכתוב עליו "מזוכך" יעשה את העבודה, יש למשק לין למשל. אפשר להחליף את קמח השקדים בקמח רגיל.

  4. שרון הגיב:

    איזה כיף! היה שווה את ההמתנה….
    רק לא בטוחה למה הכוונה בשמן קוקוס מוצק? זה שונה משמן קוקוס? וגם, אפשר להלחיף את המרכיב הזה במשהו אחר? אולי קרם קוקוס?

    • אורי הגיב:

      הכוונה במצבו המוצק ולא הנוזלי. רצוי מאד להישאר איתו – המתכון דורש שומן שמתמצק, אחרת הבצק לא יצליח. אפשר להחליף במרגרינה אבל אני לא ממליצה.

  5. נועה הגיב:

    למי שאין מעבד מזון…אפשר ללוש ידנית? לייצר את הפירורים ביד?

  6. בר הגיב:

    במה ניתן להחליף את קמח השקדים? והאם אפשרי בכלל להחליפו?

  7. דיה הגיב:

    המתכון פשוט מעולה.. ממש קל , מהיר , וזה טעים בטירוף!!! מקסים … כפיים , כפיים ושוב כפיים 🙂

  8. בר הגיב:

    קמח מלא יילך?

    • אורי הגיב:

      מניחה שכן, אבל לא במקום כל כמות הקמח! לא להגזים עם הכמות שהבסיס לא ייצא "כבד" מדי, הייתי מחליפה שליש ממנו, לא יותר

  9. בר הגיב:

    סליחה על הניג'וס.. וקמח קוסמין (לא מלא)?

  10. אלינה הגיב:

    החלפתי את קמח השקדים בפקאן טחון, את הקמח הלבן בקמח מלא 70% (הפחתתי כמותו ב-50 גרם) ואת החלב במיץ תפוזים.
    את הבצק עיבדתי בידיים במקום במעבד.
    יצא משו משו, תודה על המתכון!

  11. אנה הגיב:

    היי
    האם אפשר להחליף את הקמח שקדים בקוקוס טחון?

    • אורי הגיב:

      סיכוי טוב שכן אבל הייתי טוחנת אותו עוד יותר דק. כמובן שזה ישפיע על הטעם והמרקם.

  12. pnina הגיב:

    שלום, שאלה לגבי שמן קוקוס מוצק: השמן קוקוס שלי הפך נוזלי (קיץ). איך להפוך אותו למוצק? או שיש פתרון אחר?
    תודה

    • אורי הגיב:

      היי פנינה, הפתרון פשוט – מאחסנים למשך זמן מה במקרר והשמן מתחיל להתגבש. אם הוא מתקרר מאד הוא עלול להפוך למוצק מדי, לכן עדיף לקרר את הכמות הדרושה למתכון ואז לתת לה להתרכך מעט בטמפרטורת החדר. לא יקרה אסון אם תשתמשי בשמן נוזלי, אבל זה עלול להשפיע על המרקם של הבצק.

      • pnina הגיב:

        שלום אורי, עשיתי ויצא טעים מאד! אבל אני צריכה להשתפר מבחינת מרקם ולכן אני אשמח לעצותייך: כשטחנתי יצא לי מרקם כמו של בורגול דק. הוספתי חלב סויה וזה לא הפך לפירורים גדולים אלא כאילו חילק את התערובת לשניים, מה שנרטב והתאחה לגוש ו-מה שנשאר בצד. האם הייתי צריכה להוסיף עוד חלב סויה? שנית, כתוב לאפות עד השחמה קלה. לפי זמן האפיה הרשום של, זה רק קצת הזהיב אז אפיתי עוד יותר וזה הפך די קשה (לצערי אבל לשמחת כל הילדים שאהבו את זה כך…) אני רוצה להכין שוב בקרוב. אם תוכלי לענות לגבי המרקם והאפיה, אשמח. תודה רבה!

  13. נויה הגיב:

    וואו עוגיות נהדרות!! ואפילו טוויסט קטן הוספתי בבצק קצת חמאת בוטנים עם הגרגירים, ולא הוספתי סוכר כלל, כול הבית היה על הרגליים, יום אחריי לא נשאר כלוםםם!!!

  14. אילנית הגיב:

    היי
    ניראה ממש טעים
    אשמח לדעת אם אפשר להחליף את הסוכר במייל?

    • אורי שביט הגיב:

      היי! זה באמת ממש טעים! לגבי מייפל אני לא בטוחה, בדרכ בבצקים פריכים כאלה זה עלול להשפיע על המרקם.. לא ניסיתי 🙂
      מצאתי את זה ברשת – יחסי המרה:
      3/4 כוס מייפל טבעי = 1 כוס סוכר. בעוגות בחושות אפשר להמיר מחצית מכמות הסוכר בסירופ מייפל. מומלץ להפחית את כמות הנוזלים בכרבע כוס.

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |