אומלט חומוס-תירס ועשבי תיבול
זה מה שמכונה באופן רשמי "מתכון בסיס", כי מכאן אפשר להתפרע ולשחק לכל מיני כיוונים. בשבילי קמח חומוס הוא קצת דומיננטי מדי, אז ערבבתי אותו עם קמח תירס שמוסיף מתקתקות ופריכות. הגרסה הזאת קצת דחוסה וכבדה (יאמ) אבל מי שמעדיף גרסה קלילה יותר, יכול לדלל את הבלילה בקצת יותר מים. אפשר להוסיף עשבי תיבול מכל הסוגים שאתם אוהבים, פתאום חשבתי כמה טוב יבואו בפנים פרוסות שמפיניון שהושרו קודם בחומץ בלסמי ושמן זית, או לחילופין, איזה נחמד היה לגרד על פומפיה כרובית טריה ולהוסיף לתערובת.
חביתת חומוס – חומרים לאומלט זוגי
1/2 כוס קמח חומוס
1/2 כוס קמח תירס
150-200 גרם טופו
כ-1 כוס מים (רצוי חמים)
חופן כוסברה קצוצה
1-2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
1-2 שיני שום כתושות
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית
+ חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים במעבד מזון עם 1/4 כוס מים חמים, עד שמתקבל קרם חלק.
+ מניחים בקערה את הקמחים, מוסיפים את קרם הטופו ומערבבים. מוסיפים מים בהדרגה תוך כדי ערבוב, עד שמתקבלת תערובת נוזלית אך סמיכה מאד (יחד עם המים של הטופו אצלי זה היה טיפה יותר מכוס. אפשר כאמור לעשות את זה מעט דליל יותר). מוסיפים את הכוסברה, הבצל הירוק, השום הכתוש ומתבלים במלח ובפלפל.
+ מחממים במחבת שמן זית (או שמן צמחי אחר שאתם מעדיפים – למשל שמן קוקוס עדין או שמן זרעי ענבים) – לא להתקמצן כי בתערובת עצמה אין שומן. יוצקים את התערובת למחבת ומשטחים. מכסים וממשיכים לטגן 5-7 דקות מעל להבה גבוהה, עד שצידו התחתון של האומלט מתקשה ומשחים.
+ הופכים את האומלט (אפשר להפוך לצלחת ולהחליק אותו חזרה למחבת) וממשיכים לטגן כדקה אחת בלבד (לא לייבש יותר מדי). חוצים, מוציאים לצלחות ומגישים מיד.
+ מומלץ להגיש עם עגבניה טריה מגורדת (כמו לג'חנון) או עם פסטו של בזיליקום או כוסברה, שיתנו לאומלט קונטרה קרירה ורעננה.
תגיות: אורי שביט, ארוחת בוקר טבעונית, חביתה טבעונית, בראנץ' טבעוני, אומלט טבעוני, קמח תירס, ארוחת ערב טבעונית, חביתת חומוס, ביצים, קמח חומוס
קטגוריות: כריכים, ממרחים והברקות
עשיתי!!! רק בלי הטופו, ויצא מאוד מאוד טעים… קמח התירס ממש משפר את המרקם והטעם של חביתת חומוס.
כל פעם שאני מכין התערובת נדבקת למחבת. איך נמנעים מהידבקות התערובת למחבת?
בדרך כלל הבעיה נעוצה במחבת – צריך מחבת נון סטיק טובה וגם לא להתקמצן בשמן.
הולכת להכין, רק בלי הטופו -כי אין בנמצא. אהבתי את המתכון, שידרוג חביב לחביתת חומוס! +פטריות, לא מושרות אני מרגישה שהחביתה הזאת חייבת פיטריות.
🙂 אחלה מתכון תודה!
גם אני עשיתי בלי הטופו ויצא ממש מצויין!
תודה על עוד מתכון מעולה 😀
אז למה רק לי זה יוצא יבש ובטעם של קמח.
חשבתי להחליף חלק מכמות המים בחלב סויה או להוסיף רוטב סויה.
מישהו ניסה? יכול לעבוד?
בהחלט מוזר ובהחלט אפשר להחליף בחלב סויה. רוטב סויה מאד מלוח ודומיננטי בטעמו, עדיף להוסיף עוד מים.
תודה אורי,
אנסה שוב בהזדמנות ואעדכן איך יצא.
לילה טוב
אז החלפתי את המים בחלב סויה, ויתרתי על השום שתמיד היה מאוד דומיננטי, ויצא נפלא.
תודה 🙂
נהדר 🙂
איזה קמח חומוס? קלוי או רגיל?
רגיל 🙂
היי עשיתי את החביתה בלי הטופו יוצא לי ממש סמיך ונראה לא אפוי..
יכול להיות שהמחבת היתה קטנה לכמות הבלילה והחביתה היתה עבה מדי ולכן בפנים לא מוכנה.
מבקשת תחליף לקמח התירס (לאנשים שאסור להם לאכול קמח תירס). בתודה.
הייתי פשוט מוותרת עליו ומוסיפה יותר קמח חומוס. זה עדיין יוצא נהדר.
תודה רבה על המתכון אורי! יצא מדהים ואני לגמרי הולך לאמץ את החביתה הזאת (שהיא ללא ספק הרבה יותר מוצלחת וטעימה מכל חביתת חומוס שאי פעם יצא לי לטעום…)
תודה 🙂
לא אוהבת טופו מה ניתן לשים במקום
היי רות, הטופו כאן אחראי בעיקר על המרקם אבל אפשר לוותר עליו – תצא חביתה קצת שונה.
אפשר להחליף את קמח התירס בקמח אורז או טפיוקה?
היי מורן, לא ניסיתי אבל אני מאמינה שזה יכול לעבוד. מצד שני, גם קמח חומוס בלבד יעבוד מצוין 🙂
היי אורי! שמעתי המון על החביתה שלך ובא לי לנסות
אפשר במקום קמח תירס להשתמש בקמח עדשים כתומות?
תודה!
היי, אפשר 🙂
אני גרדתי טופו בפומפייה והוספתי את שאר הדברים יצא נפלא וטעים מבלי להתעסק עם הבלנדר
נהדר! תודה על הדיווח 🙂