עוגיות שוקולד לבן, שיבולת שועל ופקאן
עוגיות שהן סופר מפנקות ויחד עם זה קצת יותר בריאות – השילוב המושלם! מי שלא מת על טעם קוקוסי יכול להשתמש בשמן קוקוס נייטרלי (מזוכך) ומי שמעדיף טעם קוקוס דומיננטי יותר, יכול להחליף את הפקאנים הטחונים בקוקוס טחון יבש.
חומרים לכ-20 עוגיות
120 גרם (3/4 כוס) סוכר חום כהה דביק
70 גרם (1/3 כוס) שמן קוקוס רך (לא נוזלי)
1 כפית תמצית וניל איכותית
קורט מלח
3 כפות רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
85 גרם שוקולד צ'יפס לבן פרווה
1 כוס קמח כוסמין מלא
1 כפית אבקת אפייה
1/2 1 כוסות (130 גרם) שיבולת שועל
1/2 כוס אגוזי פקאן טחונים דק
+ מניחים בקערת המיקסר סוכר, שמן קוקוס, תמצית וניל ומלח ומערבלים באמצעות וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה וקרמית. ממשיכים לערבל ומוסיפים כף אחרי כף את רסק התפוחים, עד שהוא נטמע לחלוטין בתערובת.
+ מוסיפים לקערה שוקולד קצוץ, קמח, אבקת אפייה, שיבולת שועל ופקאן או קוקוס טחון וממשיכים לערבל רק עד שמתקבלים גושי בצק גדולים.
+ מחממים תנור ל-170 מעלות.
+ מאחדים את הבצק בידיים ויוצרים ממנו כדורים בגודל כדור פינג פונג. מניחים את הכדורים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים.
+ אופים את העוגיות בתנור החם במשך כ-10 דקות עד שהן מזהיבות ופריכות בקצוות ועדיין רכות במרכזן. מוציאים לרשת צינון, מניחים להצטנן לחלוטין ומאחסנים בקופסא אטומה.
תגיות: שיבולת שועל, שוקולד, אגוזים, ממתקים, קוקוס, עוגיות, שוקולד לבן, פקאן, עוגת שיבולת שועל, עוגיות שיבולת שועל
אפשר להחליף בשוקולד מריר? או לוותר על השוקולד לגמרי?
אפשר 🙂
שיבולת שועל רגילה או גרוסה?
סליחה, התפספסה התגובה! רגילה, אבל גם גרוסה תעבוד 🙂
אפשר להחליף את שמן הקוקוס?
היי אסנת, אני מאמינה שכן אבל לא ניסיתי. ברוב העוגיות זה עובד כשמחליפים בשמן צמחי (למשל שמן זרעי ענבים).