קוסקוס מלא עם סלרי צלוי, פיסטוק ורימונים
הסלרי הצלוי משתלב בהרמוניה מושלמת עם הפיסטוק והרימונים, לחגיגה של טעם וצבע. את הקוסקוס ניתן להחליף בקינואה או בבורגול.
1 חבילה קוסקוס מלא, מוכן לפי הוראות היצרן
2 ראשי סלרי שטופים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות של 1 ס"מ
1 כוס גרגירי רימון טריים
1/2 כוס פיסטוקים טבעיים (לא קלויים)
2-3 גבעולי סלרי, פרוסים דק
2-3 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק
למרינדה:
2 כפות שמן זית
1 כף סילאן
מיץ מ-1/2 לימון או ליים
מלח, פלפל שחור גרוס
לרוטב:
2-3 כפות שמן זית
1 כף רכז רימונים
מיץ מ-1/2 לימון או ליים
מלח, פלפל שחור גרוס
להגשה: גרגירי רימון, פיסטוקים טבעיים
+ צולים את הסלרי: מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את קוביות הסלרי בקערה ומוסיפים את חומרי המרינדה. מערבבים היטב כך שכל הקוביות מצופות במשרה ומשטחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. צולים 10-15 דקות עד שהסלרי מתרכך ומשחים.
+ מרכיבים את הסלט: מעבירים את הקוסקוס המוכן לקערה גדולה, מוסיפים את הפיסטוקים, גרגירי הרימון, גבעולי הסלרי, הבצל הירוק והסלרי הצלוי. מתבלים בחומרי הרוטב, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מעטרים בגרגירי רימון ופיסטוקים ומגישים.