קציצות אפונה צהובה וחצילים
עוד מתכון משגע לקציצות קלות להכנה ועסיסיות במיוחד שאף אחד לא ינחש מה המרכיב הסודי שמסתתר בהן
אוהבי ושונאי החצילים התאחדו! הנה מתכון שיספק את כל הצדדים, פשוט מכיוון שקשה מאד לנחש שיש בו חצילים ומצד שני, אלה החצילים שעוזרים לתוצאה להיות עסיסית כל כך. מכיוון שאני מאוהבת גם בחצילים וגם באפונה צהובה, זה נראה לי רעיון מצוין לשדך ביניהם והתוצאה התעלתה אפילו על מה שדמיינתי. שמחתי לגלות שבשונה מקציצות אחרות בהן לא מבשלים את הקטניות מראש, במתכון הזה העסיסיות נשמרת וכיף לאכול אותן גם אחרי שהן ממתינות (כאילו שהן יכולות להמתין הרבה אחרי שהן יוצאות מהמחבת. פשוט טרפו לי אותן!).
עוד מתכוני קציצות מעולים:
קציצות עדשים כתומות וקינואה
פלאפל של כוסמת ירוקה ואפונה
כדורי טופו ברוטב קארי
בהזדמנות זו אני מזכירה שוב שבשבת הקרובה תתקיים צעדת ענק של אלפי אנשים, בקריאה לעצור את ההתעללות האיומה של המשלוחים החיים – מזמינה את כולם, טבעונים ומי שאינם טבעונים, להצטרף לקריאה הציבורית הרחבה להפסיק את הפרקטיקה האכזרית הזו. לעמוד האירוע
קציצות אפונה צהובה וחצילים
אם אתם ממש חוששים מלהתעסק עם החצילים אז כן, אפשר להחליף אותם בקישואים ואפילו בפטריות. התוצאה תהיה קצת אחרת, אבל בטוח טעימה מאד.
חומרים ל 20-25 קציצות
300 גרם (1/2 1 כוסות) אפונה צהובה, מושרית במי ברז למשך לילה
1 חציל קטן (300 גרם), חתוך גס
1 בצל גדול, חתוך גס
3 שיני שום מקולפות
2-3 כפות שמן זית
1/2 צרור כוסברה (או פטרוזיליה, למשל)
1-2 כפיות בהרט
1 כף נענע יבשה
מלח ים, פלפל שחור גרוס
שמן לטיגון (אני מטגנת בשמן זית, אפשר שמן אחר)
+ מניחים במיכל של מעבד מזון את החציל והבצל החתוכים ושיני שום וטוחנים ב"פולסים" עד שהם קצוצים דק (אבל לא פירורים).
+ מחממים שמן זית במחבת רחבה מעל להבה גבוהה ומטגנים את תערובת החצילים והבצל במשך 5-8 דקות, עד שהם מתרככים ומזהיבים מעט. אם מצטברים נוזלים במחבת, זה בסדר, גם הם ייכנסו לתערובת הקציצות. מסירים מהאש ומניחים להצטנן מעט.
+ מסננים את האפונה ממי ההשרייה וטוחנים במעבד מזון לעיסה חלקה ולחה. מעבירים לקערה.
+ מוסיפים לאפונה את תערובת החצילים והבצל המטוגנת עם הנוזלים שבמחבת ומתבלים בבהרט, נענע, מלח ופלפל. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. מאחסנים במקרר למשך חצי שעה.
+ יוצקים למחבת שמן לטיגון רדוד ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. כשהשמן חם, יוצרים מהתערובת קציצות שטוחות ומטגנים 2-3 דקות מכל צד, להזהבה. מוציאים לנייר סופג וממשיכים כך עם יתר התערובת.
תגיות: לביבות, אפונה, קציצות, פלאפל, אפונה צהובה, חצילים
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני
נראה ממש טעים
בטח!
עשיתי ויצא מוש, ממליצה למי שלא אוהב בהרט לשים את התבלינים שהוא אוהב. תודהה רבה ושאלה, מבחינת ערכים יש הבדל גדול בין מבושל ללא מבושל בקטניות והיות והקציצות לא ממש מבושלות איך לחשב את הערכים?
היי ז'ניקה, איזה כיף לשמוע שיצא מוצלח! לגבי הערכים, תחשבי כמה דק את טוחנת את האפונה – כמובן שהיא מתבשלת גם אם זה לא בישול ארוך. כך שלדעתי יש להתייחס לערכים של אפונה מבושלת. אבל אני לא תזונאית 🙂
תודה, את מלכה
טחנתי את האפונה הצהובה וטעמתי את התערובת. הטעם מר.האם זה הטעם?
על האריזה תאריך אחרון לשימוש- עוד שנה, כך שהמוצר טרי. כרגע לא ממשיכה הלאה
היי, נשמע לי שזה בסדר אם המרירות מהאפונה – היא לא מבושלת. אחרי ההכנה המרירות תתפוגג. אם המרירות מהחצילים אין הרבה מה לעשות.. אבל הייתי מנסה להכין קציצה אחת ולטעום.
נראה מאד טעים.
יש לך המלצה לרוטב טבעוני שיכול להתאים לזה?
יוגורט? טחינה?
היי, יוגורט זה רעיון מעולה, אפשר להשתמש ביוגורט טבעוני בטעם טבעי או לטחון טופו משי ולהכין צזיקי – עם שום כתוש, שמיר קצוץ ומלפפונים מגוררים.
אפשר כמובן טחינה, רגילה או בטעמים מעניינים.
אפשר לבשל את האפונה במקום להשרות אותה?
אם כן, כמה זמן לבשל?
היי הגר, לצערי לא – החומר הקושר של התערובת הוא החלבון הטבעי שבאפונה, הבישול יפרק אותו. במקרה כזה תצטרכי להוסיף משהו אחר, כמו קמח.
אפשר להשתמש באפונה ירוקה יבשה במקום?
כן 🙂