אורז מוקפץ עם ירקות וטופו
חומרים ל-4 מנות
2 כוסות אורז פרסי (אפשר אורז ארוך מלא)
שמן זית
300 גרם טופו (1 חבילה) חתוך לקוביות (אפשר להשתמש בפחות)
2 פלפלים אדומים חתוכים לגפרורים
2 גזרים קלופים וחתוכים לגפרורים
פלפל חריף מנוקה מגרעינים וקצוץ (לא חובה)
1/3 כוס סויה
2-3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1/2 צרור כוסברה או פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
+ מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן.
+ אני מכינה אורז פרסי לבן ככה: מטגנת את האורז כמה דקות במעט שמן זית, ממליחה ומוסיפה פי שתיים כוסות מים רותחים. מכסה, מנמיכה את הלהבה ומבשלת 18 דקות על השעון. מכבה את האש ומשאירה סגור 5 דקות נוספות.
+ במחבת גדולה מטגנים את קוביות הטופו מעל להבה גבוהה במעט שמן זית כ-3 דקות, עד שהן מזהיבות היטב מכל הצדדים. מוסיפים את הפלפלים, הגזרים והפלפל החריף וממשיכים לטגן עד שהירקות מתרככים מעט.
+ מערבבים בכוס או בקערית את רוטב הסויה ורוטב הצ'ילי המתוק (הבן שלי מוסיף גם פפריקה מתוקה, ככה כנראה מכינים את זה בקיבוץ. ממש לא חובה, אבל שיהיה בכיף).
+ מוסיפים את האורז למחבת, יוצקים את הרוטב ומערבבים היטב תוך כדי טיגון עד שהרוטב "צובע" את כל האורז. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים רוטב סויה.
+ מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים מעל עשבי תיבול רעננים.
הכנתי פעם שניה !!!! טעים אש !!
מתכון נהדר., תודה רבה. בפעם השלישית ויתרתי על הטופו (יותר מדי טופו לא בריא לילדים), הוספתי לירקות רצועות כרוב לבן והחלפתי את האורז בקינואה מבושלת. יצא מצוין. זו הפעם הראשונה שהילדות הצמחוניות שלי נהנות מקינואה!