מתכונים זריזים: המבורגר פריך של קינואה ועדשים

201 תגובות לפוסט

  1. הילית הגיב:

    יצאו ממש טעימות גם באפיה!
    הוספתי טחינה לבלילה כי איני משתמשת בשמן כמעט.
    תודה! 😛

    • רון הגיב:

      האתר שלך הוא ממש ברכה – תודה תודה תודה :).

      מזכיר לי כל פעם חדש שבעצם אני לא מוותר על כלום אלא להפך אני מרוויח הרגשה טובה (על בריאות יהיו כאלה שיתווכחו – לי זה עושה המון טוב) פיסית ונפשית – מת כבר לנגוס ביס בהמבורגר הזה.

      רון.

      • אורי הגיב:

        תודה רבה רון!! איזה כיף לשמוע 🙂

      • טובה הגיב:

        הקציצות מתפוררות לא יציבות כיצד אפשר ובאיזה אופן לייצב אותם שלא יתפוררו כקציצה

        • אורי הגיב:

          היי טובה, בואי ננסה להבין למה התפוררו הקציצות, כי הן מהקציצות היותר יציבות ומוצלחות שבדקתי כבר אינסוף פעמים. יכול להיות שלא טחנת מספיק זמן? התערובת צריכה להיות ממש רכה ורטובה ולא פירורית. יכול להיות שהשתמשת בעדשים מבושלות ולא מושרות? אשמח לסייע.

        • עינת הגיב:

          היי, האמת, מאוד התלהבתי מהמתכון!!!,
          אבל בפועל, גם לי התפוררה הקציצה הראשונה!!!
          העברתי את כול העיסה למסננת, להוצאת נוזלים, אחרי 5 שעות, אפיתי חלק מהן.
          יצא טעים בתנאי שאוכלים באותו רגע!!, למחרת הן הפכו לדיקט!!!
          את היתר זרקתי. משהו במתכון.

          בבצל, יש נוזלים. אחרי שקוצצים בצל, רצוי לשים במסננת, שעה ויותר, להוצאת נוזלים.

          למה צריך להשרות את העדשים?, העמילן יצא מהן. אולי מספיק רק לשטוף תחת הברז?
          טחנתי בבלנדר, העיסה היתה רכה ואוורירית. האמת, שמתי את העיסה במקרר למשך הלילה.
          אנסה שוב!!!, בלי להשרות את העדשים! את הבצל, לקצוץ בניפרד ולסנן נוזלים.

          • אורי הגיב:

            היי עינת, צר לי שלא היית מרוצה, זה מתכון אהוב מאד שנוסה ונבדק המון פעמים. לגבי ההתייבשות, אני לא יודעת אם טיגנת או אפית, באפייה יש יותר סכנה לייבוש וחשוב לשים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור ולא לאפות יותר מדי. את הקציצות צריך לאחסן מיד כשהן חמות בכלי סגור. לטעמי חובה להשרות את העדשים, אחרת הן לא יתרככו ולא יספגו נוזלים בכלל. ואנחנו מאד רוצים את הנוזלים של הבצל, לא הייתי מסננת אותו. בהצלחה בכל מקרה, עדכני מה עשית ואיך יצא.

          • עינת הגיב:

            תודה, ענית על כול השאלות, זו הפעם הראשונה שלי, רציתי לשדרג.
            אנסה שוב, אטחן את העיסה יותר זמן. את הקציצות אפיתי. בלי מים רותחים!!!

            מנסה מתכון של עדשים ירוקות וסלרי.

            אכלתי פעם קציצות עם קמח חומוס. הקציצות היו מעט יבשות. לא מתיאשת.

          • מיקה הגיב:

            אפשר להשתמש בקינואה לבנה?

      • אסתי הגיב:

        יצאו לי מאוד יבשות, יש רעיונות למה?

    • אלה הגיב:

      מה העובי של הקציצות? אפיתי גם והם התיבשו. כמה זמן ואיזה חום אפית?
      תודה

      • אורי הגיב:

        היי אלה, אני אופה ב 180 מעלות כ-10 דקות (רצוי להפוך באמצע). חשוב לשמן את נייר האפייה וגם לזלף קצת שמן מלמטה. אם ממש רוצים לשמור על לחות בתנור אפשר להניח תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור. ותמיד לאחסן בכלי סגור מיד אחרי ההכנה (כשעדיין חם) ולא לתת להתייבש. בהצלחה!

        • ליה הגיב:

          טיפ נוסף: אפיתי. שמתי מיד בקופסת אכסון, התזתי שמן זית (עם מתז מיוחד שאני ממלאה בעצמי בשמן זית) וסגרתי את הקופסה.

    • רותי הגיב:

      מדהים !!!!!מתכון קל ופשוט ויצא מדהים תודה רבה רבה 😆

  2. מיכל הגיב:

    שלום לך.
    – העדשים נראות כהות בצילום הנילווה, ממה?
    – האם עדשים כתומות, כפי שציינת, הנמצאות במים 4 שעות, לא יתפרקו?

    • אורי הגיב:

      היי מיכל, מתנצלת על איכות התמונות, צילמתי באמצעות הטלפון, מכיוון שזה לא היה מתוכנן. בכל מקרה – הצבע הכהה הוא של הקינואה האדומה, העדשים די בהירות גם בצילום והשחימות מעט מהטיגון עצמו. הן אינן מתפרקות בהשרייה.

      • עדינה הגיב:

        היי אורי
        אני מאוד נהנית מהבלוג ומהמתכונים בווינט, תודה!
        לי יש עדשים אדומות חצויות והן מתפוררות לי לגמרי בהשרייה, בניגוד למה שאת כתבת.
        האם את משתמשת בשלמות?
        יום נעים…

        • אורי הגיב:

          תודה! לגבי העדשים – לא נורא אם קצת מתפוררות, גם השלמות קצת מתפרקות בהשרייה. אם ממש מתפרקות, פשוט תשרי פחות זמן.

    • חגית הגיב:

      אומץ כאחד ממתכוני הבית. תודה.
      אשמח אם יש לך רעיון למתבל או רוטב (ללא עגבניות). תודה 🌸

  3. יאיר י הגיב:

    לא הבנתי את "1 כוס קינואה אדומה (לפני בישול), מבושלת".
    מבושלת או לא מבושלת?

    • אורי הגיב:

      הכוונה היתה למדוד כוס קינואה לפני הבישול ואז לבשל אותה. אבל בשל הבלבול – שיניתי את הנוסח.

  4. ג'ולי הגיב:

    הי אורי
    נראה מצוין .לצערי אין לי מעבד מזון . את חושבת שאפשר לעבוד עם "טוחן מרקים"/ בלנדר מוט ? 😳

    • אורי הגיב:

      אני חוששת שזה עלול לא לעבוד, כי בדרך כלל מכשירים כאלה זקוקים לנוזלים כדי לטחון היטב.. אבל לא ניסיתי.

    • הדס הגיב:

      גם לי אין מעבד מזון 😥 עשיתי עם בלנדר מוט ויצא ממש בסדר פשוט לעשות את זה בקערה ולא בכוס הגבוהה שמגיעה עם הבלנדר…

    • נירה הגיב:

      בהחלט אפשרי עם בלנדר מוט. אני מבשלת את העדשים עד שהן ממש פירה ואז לא צריך בכלל בלנדר
      יוצא מעולה בתנור

      • אורי הגיב:

        היי נירה, אם מבשלים אפשר, אבל הרעיון במתכון הזה הוא להשתמש בעדשים ללא בישול (השרייה בלבד). את מוסיפה חומרי הדבקה כל שהם?

  5. ניצן הגיב:

    הי אורי, נראה ממש טעים!
    – האם אפשר עם עדשים מבושלות ולא מושרות?
    – צריך לטגן את הבצל והשום לפני שמוסיפים למעבד מזון?

    • אורי הגיב:

      היי ניצן, כל הרעיון בעדשים שלא יהיו מבושלות כדי לנצל את העמילן שלהן להדבקת התערובת. אם תהיינה מבושלות העיסה עלולה להתפרק וסביר שתצטרכי חומרים מדביקים אחרים. לגבי הבצל והשום – אין צורך לטגן, אפשר אם רוצים.

  6. רוני הגיב:

    הכנתי עם קינואה רגילה, כי לא היה בארון אדומה :), הוספתי גם 2 עגבניות ותיבלתי עם תערובת בהרט לקציצות. יאמי.

  7. הדס הגיב:

    יצא לזה טעם של פלאפל 😆 אז עשיתי את הקציצות ממש קטנות (עם מכשיר להכנת כדורי פלאפל 😉 ) ובטיגון עם ספריי שמן יצאה קערה ענקית של כדורים קטנים ופריכים שבני הבית שלי (והשכנה …) חיסלו במהירות מטורפת יחד עם מטבל טחינה
    העיקר שכולם היו מרוצים 😀

  8. עומר חסון הגיב:

    אורי
    תודה רבה על השיתוף
    הכנתי שלשום ובחרתי באפייה ויצא מדהים בטעם ובמרקם.
    עוד מעט אלך להכין עם טיגון קל 🙂

  9. מיכל הגיב:

    שלום אורי.
    מאחר ואין לי עתה עדשים כתומות, אז לדעתך אפשר עם סוג אחר כמו: חומות, שחורות?
    ואם כן אותו רעיון של השריה וכו'?

  10. יותם הגיב:

    במה אפשר להחליף את העדשים הכתומות?
    עדשים אחרות?
    אפונה מיובשת?

  11. מאיה הגיב:

    הכנתי עכשיו. אני מתענגת. חילקתי לשתי קערות. לאחת הוספתי בהרט ולשניה כמון טחון. חלק טיגנתי וחלק אפיתי. הכל טעים!!!!! וגם כל כך יפה לעין.
    בנוסף הכמתי פיתות ביתיות (חלק עם זעתר) , חסרה רק טחינה ואנחנו מסודרים.

    תודה על מתכון מקסים. לא קשה. שווה לחכות 4 שעות לעדשים….

    תודה! תודה! תודה!

  12. מיכל הגיב:

    שלום לך.
    ראשית תודה לך על מתכון טעים כל כך זה.
    הבעיה היחידה לגביו: שהוא מתחסל בארוחה.
    1. השתמשתי בעדשים ירוקות.(לא היו לי כתומות).
    2 . השתמשתי בקינואה רגילה, מאותה סיבה.
    3 . אפיתי אותן.
    ועם תוספת ראויה ליד, וסלט טעים,כסלט חצילים זה פשוט היה מושלם.
    מזל שהשריתי כמות כפולה, מחר הסבב הבא.
    תודה בשנית,
    שבת שלום,
    ומחכה בקוצר רוח להמשך "סדרת" הקציצות המהירות הטעימות האלה.

  13. רחל הגיב:

    נראה לך שיכול לעבור טיגון במחבת פסים? (פלנצ'ה) או שעדיף לטגן במחבת רגילה?

  14. רחל הגיב:

    שאלה נוספת- אפשר להשרות את העדשים לילה שלם? כי אני רוצה להכין את הקציצות על הבוקר ולא יודעת מתי להשרות את העדשים…

    • יהל הגיב:

      אין בעיה להשרות לילה שלם ואף יותר, יש מצב שהעדשים מעט ינבטו ואז זה בכלל מעולה.

  15. אתי הגיב:

    הכנתי עכשיו, הטעם גן עדן, לצערי בטיגון הן מתפרקות ואולי טוב שכך את שאר הבלילה הכנסתי לתנור נראה מה יצא מזה.
    ולמה בשם האלוהים זה מתפרק?

    • אורי הגיב:

      היי אתי, מוזר מאד שמתפרק, אלה קציצות עמידות במיוחד.. האם השתמשת במקרה בעדשים מבושלות?

      • אתי הגיב:

        כן פאשלה שלי כנראה אבל יצא טעים

        • נועה הגיב:

          גם לי זה התפרק לגמרי בטיגון, ולא בישלתי את העדשים. יכול להיות שזה בגלל שהשתמשתי במעבד מזון ידני ולא חשמלי אז זה לא נטחן מספיק? אבל יצאה עיסה…
          עכשיו זה בתנור, מקווה שיצליח!

          • נועה הגיב:

            עדכון: העברתי את העיסה לבלנדר כדי שזה באמת יטחן כמו שצריך וזה פתר את הבעיה. השארתי את העיסה הטחונה ללילה במקרר כי נגמר לי אמש הזמן. הבוקר טיגנתי ואכן לא התפרקו כלל בטיגון. תודה אורי!
            אגב, אני חדשה בטיגון – כמה רדוד זה "טיגון רדוד"? עד אמצע גובה הקציצה או כמו חביתה?

          • אורי הגיב:

            יותר כמו חביתה במקרה הזה. שמן שמכסה את כל המחבת בשכבה דקה. אם צריך מוסיפים שמן מדי פעם.

  16. לירון הגיב:

    אלו הקציצות הטבעוניות הראשונות שלא התפרקו לי/התייבשו, יצא מעולה!
    לכמה זמן הם נשמרות במקרר? ונשארה לי מעט קינואה, כמה זמן קינואה נשמרת במקרר?

    • אורי הגיב:

      איזה כיף לשמוע! הם יחזיקו יום יומיים בלי בעיה, כדי לחמם במחבת עם מעט שמן או להבריש בשמן ובתנור, שלא יתייבשו. קינואה מבושלת בכלי סגור יכולה להחזיק כמה ימים.

  17. מיכל הגיב:

    שלום אורי.
    שוב פעם תודה.
    המתכון הזה הפך אצלנו, החלק הטבעוני במשפחה למתכון הבית במנה עיקרית.
    אני כבר הכפלתי כמויות, ואתמול שילשתי כמויות כדי שיחזיקו לנו 3 ימים.
    ניתן ל"עוף" מהמתכון שלך לכל מיני כיוונים שניסיתי בהצלחה,
    ואני משתפת אותך ואת קוראייך הרבים לדוגמה:
    באפיה
    עדשים ירוקות
    קינואה רגילה או קינואה אדומה או שילבתי ביניהן.
    שילבתי גם במקום קינואה לסוגיה כוסמת אורגנית
    2 כפות קווקר גס,
    המון המון פטרוזיליה.
    זייהו.
    תודה רבה רבה לך.

    • אורי הגיב:

      תודה רבה מיכל! 🙂

      • אלומה הגיב:

        הי,
        הכנתי את הקציצות, הבלילה יצאה ממש טעימה אבל ממש התפרקו לי: /
        הוספתי קצת טחינה גולמית ופירורי לחם. הטיב עם הקציצות.
        לא מבינה איך לא התפרק לכם:)
        עשיתי בדיוק כמו ההוראות.
        תודה על המתכון:)

        • אורי שביט הגיב:

          היי אלומה, לתחושתי כנראה שלא טחנת מספיק את התערובת.. זה מתכון שנוסה מיליון פעמים 🙂 אם היא לא היתה טחונה מספיק ונשארה קצת פירורית, זה הגיוני שהתפרקה. אלא אם בישלת בטעות את העדשים לפני ההכנה??

  18. תודה רבה
    הופתעתי כמה קל ופשוט להכין וכמה טעים
    הכנתי בדיוק כמו שאמרת ורק אפיתי במקום לטגן.
    יצא נפלא וטעים מאוד
    תודה נהדרת

  19. טל הגיב:

    פשוט מעולה! תודה

  20. צחי הגיב:

    הולך לנסות אותן היום, נראה קל להכנה, טעים ומזין (מחר אספר איך יצא).
    אך לפני שאתחיל שאלה:
    יש איזו בעיה להוסיף לתערובת תרד מאודה וקצוץ?

  21. אושרית הגיב:

    הכנתי אתמול ויצא מדהים. בהחלט מתכון ששווה לאמץ 🙂 תודה רבה!!!!!!

  22. אורטל הגיב:

    האם ניתן להחליף קינואה בגריסים מבושלות?

  23. אתי הגיב:

    הי,
    האם אפשר לשמור חלק מהקציצות במקפיא? לכמה זמן?
    תודה

    • אורי הגיב:

      בהחלט, לטעמי עדיף לשמור את התערובת בצורת קציצות לפני הטיגון/האפייה, ולהכין כל פעם את הכמות הדרושה. כדאי להפריד עם ניירות אפייה שלא יידבקו.

      • ליאת הגיב:

        הכנתי את התערבת. לעניין חיזוק התיבול מה
        הכמות שצריך להשים
        ואגב כמה זמן הן נשמרות במקפיא??

        • אורי הגיב:

          היי ליאת, הכוונה היא שכשאת טועמת את התערובת תרגישי שהיא מתובלת בעוז – לא ברמה בלתי אכילה, אבל יותר מלוחה מהתוצאה הסופית, כי המליחות תרד. הקציצות יישמרו בקופסא סגורה במקפיא כשלושה חודשים.

  24. ליאת מנדיל הגיב:

    האם חייב להוסיף את הפלפל ? וכמה זמן אפיה התנור בערך

    • אורי הגיב:

      היי ליאת, לא חייבת להוסיף פלפל. לגבי זמן אפייה – משהו כמו 5 דקות מכל צד על 200 מעלות. כדאי לשמן היטב את נייר האפייה ולזלף גם שמן זית מלמעלה.

  25. ליאת מנדיל הגיב:

    האם חייב להוסיף את הפלפל ?

  26. עדינה הגיב:

    הכנתי ויצא באמת מעולה, אפילו לא הרגשתי שום צורך לשנות או להוסיף משהו.
    ובאמת נוח לעבוד עם הבלילה שלא מתפרקת כמו המון קציצות צמחוניות וטבעוניות רבות שניסיתי
    כל הכבוד!
    וזה לא משנה כלל וכלל אם העדשים מתפוררים או לא במים כי טוחנים את הכל.

  27. סופי הגיב:

    בהתחלה יצאו לי כמה קציצות מתפרקות וחשבתי לעצמי "אוי לא, הלכה הארוחה" 😯 … ואז הבנתי שצריך להדק אותן היטב ולהכין אותן בידיים והשאר יצאו מעולות, לא מתפרקות, פריכות מבחוץ וטעימות טעימות טעימות!!!
    (לא היה לי פלפל צ'ילי, אז הוספתי בערך חצי כפית אריסה קנויה ויצא מעולה!)
    תודה על המתכון המעולה! 😀

  28. משה הגיב:

    מתכון מאוד מוצלח, פשוט נורא להכנה, שעה אחת של השקעה ויש לכם קציצות מוכנות ואפילו על מחבת קטן.

    תודה!

  29. יוני הגיב:

    מעבד מזון הוא מכשיר חשמלי הנחוץ בכל מטבח

  30. בתיה הגיב:

    בס"ד

    הכנתי אותו לצהריים כי רציתי שהילדים יכלו משהו פרווה ואני מאוד שמחה כי כולם אכלו וכולם החמיאו וגם בעלי הסתכל עלי מכינה את זה וקצת חשש ושאל: "מי יאכל את זה, הילדים יאכלו את זה?!" וברוך ה' כשטעם הוא הביע פליאה ואמר לי "אני מוריד את הכובע לפנייך" אז אמרתי לו זו לא אני, לקחתי מהאינטרנט את המתכון. אז תודה ואולי גם אני אהיה צימחונית מתישהו, עם מתכונים כאלה…

    גמר חתימה טובה ושנה טובה לכולם… 😀

  31. מעיין הגיב:

    היי אורי
    יש לי שאלה קצת מטופשת (אין לי הרבה נסיון קציצתי…) אם אכין את התערובת בצהריים, אשמור אותה בקירור עד הערב ואז אאפה, משהו יכול להיהרס?

    תודה 🙂

  32. מור הגיב:

    הכנו השבוע ויצא מעולה, תודה רבה!

  33. רינה הגיב:

    כדאי להשרות את הקינואה. לאחר שטיפה הגונה והשרייה נפטרים מקצף דמוי סבון.

  34. שירי הגיב:

    אוף 🙁

    הקציצות נראו כל כך מגרות ויצאו לי- על הפנים 🙁

    יבשות ודחוסות מאוד…

    אפיתי אותן- אולי בגלל זה? והשתמשתי בקינואה רגילה..

    למרות שבכל התגובות- שני הנ"ל לא היו אמורים להשפיע.. אוף 🙁

    • אורי הגיב:

      באסה.. דווקא מכל הדיווחים גם מי שאפה דיווח על הצלחה עם הקציצות האלה. אין לי הסבר, הקינואה לא אמורה להשפיע.

  35. אורית הגיב:

    היי אורי

    אני מחפשת מתכון לקציצת ירקות. ניסיתי בעבר עם כמה סוגים של ירקות וניסיתי לטגן אבל זה לא הצליח. לא ידעתי כמה שמן שמים, על איזה להבה לשים, כמה זמן לטגן. אני מבינה שבגלל שמדובר בירקות צריך להוסיף הרבה קמח וזה לא הכי בריא.
    (וגם לסחוט ללא סוף את הירקות מהנוזלים) האם את מכירה מתכון לקציצת ירק בריאה וטעימה?
    אגב.. רק אל תגידי להדביק בעזרת טחינה כי הטעם שלה דומיננטי 🙂
    אשמח לעזרתך:)

    • אורי הגיב:

      היי אורית, באמת אין לי מתכון קלאסי כזה.. אני בטוחה שיש כאלה ברשת. אני צריכה עוד לחקור קצת את הנושא אבל בעיקרון יש כל מיני שיטות – מקמח, דרך טופו טחון ועד פירה תפוחי אדמה או בטטה. לא חייבים טחינה 🙂

      • אורית הגיב:

        תודה רבה(:
        הכנתי את קציצות העדשים ה ירוקות עם קוסקוס שלך (רק בלי הקוסקוס) ויצא טעים!
        דרך אגב, המתכון המוצלם במטבח של שי-לי מאוד סייע לי.
        כן ירבו עוד סרטונים(:

  36. נועה הגיב:

    הי,

    האם יש אפשרות להחליף את הקינואה במשהו אחר? למשל בורגול? במידה וכן, האם הוראות ההכנה שונות לגבי בורגול?

    תודה!

  37. תמי הגיב:

    הי אורי,

    התוועדתי לאתר שלך מעט מאוחר, וניסיתי לאחרונה את מתכון הקציצות הפשוט והמצוין!!!, לאחר מן רב של תזונה מבוססת בעיקר על עצלנות בישול, גרמת לי להכנס שוב למטבח הפצפון בדירה ולחזור לסירים… איזה כיף.

  38. קסם הגיב:

    היי אורי, תודה על המתכון. יש לך רעיון בשבילי במקום להמתין 4 שעות? ומה אני יכולה לשים במקום קינואה?
    תודה

    • אורי הגיב:

      אולי שעתיים יספיקו. יש כאלה שמבשלים כמה דקות במים רותחים ואז טוחנים, אני חוששת שהטריק לא יתפוס והקציצות יתפרקו.. במקום קינואה אפשר בורגול שהושרה במים כ-20 דקות או אפילו קצת אורז.

  39. עדי הגיב:

    תקשיבי- זה נהדר! אפיתי בתנור (הוספתי שמ"ז מתחת ומעל כמו שהמלצת), 10 דק ואז עוד 5 בצד שני… ויצא מטורף!
    אני ממש מקווה שאמצא דרך לתת לגאונות הזאת לשרוד את הפלטה של שבת (AKA מחרבת כל מה שקריספי וטוב)… ויותר מקווה שיישאר בכלל משהו עד שישי בערב!

    תודה על המתכון הזה!

  40. אסף הגיב:

    למי שאסור לו מטוגן. איל את ממליצה לעשות

    • אורי הגיב:

      לאפות! לחמם תנור ל 180 מעלות. לשמן תבנית עם נייר אפייה, להניח את הקציצות ולזלף למעלה עוד קצת שמן זית. אם רוצים להקפיד לא לייבש אותן, מומלץ להניח תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור. לאפות 5 דקות, להפוך ולאפות 5 דק נוספות. הזמן יכול להשתנות מתנור לתנור אז פשוט לבדוק

  41. יפעת הגיב:

    הטעם של הקציצות מעולה, אולם בתנור יצאו יבשות-חנק. הקפדתי על 5 דקות כל צד ומריחה וזילוף שמן

    • אורי הגיב:

      אמממ חבל.. אולי היו חסרים נוזלים בתערובת, קשה לאמוד זה יכול להשתנות מירק לירק, מקטנית לקטנית.. מציעה בפעם הבאה את הטריק המעולה הבא: תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור, הם ישמרו על הלחות

  42. שני הגיב:

    קציצות העדשים יצאו מעולה! אפיתי, אז או שמגישים עם רוטב או בתוך כריך (כי מעט מתייבש) עם חרדל, נבטים, פסטו, רוקט ועגבניות. תודה!

  43. רומן הגיב:

    היום ניסיתי להכין פעם ראשונה. השידרוגים שלי כוללים: כרישה במקום בצל, נבטי בזיליקום במקום פטרוזיליה. יצא מדהים. כל שלושת ילדי התלהבו, אפילו הקרניסט העיקרי (בן 6).מחכה לתגובות נוספות…

    תודה על המתכון. פשוט חוויה מתקנת, אחרי רבים אחרים שהתפרקו לבלי היכר…

  44. טלי הגיב:

    היי אורי. זו פעם שניה שאני מכינה את הקציצות האלה, ולמרות הטעם המעולה – הן פשוט ממש מתפרקות לי. ניסיתי להכין קטנות יותר, גדולות יותר, שטוחות יותר, עם רינג – לא משנה מה, הן מתפרקות במהלך הטיגון. אפילו ניסיתי להוסיף לתערובת 2 כפות טחינה וזה לא עזר. מה אני עושה לא טוב? יכול להיות שאם אשתמש בפחות קינואה זה יתפרק פחות? העדשים הרי הן מה שאמור להדביק, לא?

    • אורי הגיב:

      טלי, זה באמת מסתורי! אני לא יכולה לספור את כמות הפעמים שהכנתי אותן ושאנשים סיפרו לי שהכינו, כולל בסדנאות.. העדשים לא מבושלות בכלל, רק מושרות, נכון?

      • טלי הגיב:

        כן, רק מושרות. זה באמת ממש מוזר. בפעם הקודמת עוד הצלחתי איכשהו ליצור קציצות, הפעם פשוט לא הצלחתי לשמור על צורה, הכל יצא בחתיכות קטנות (טעימות, אמנם….)

        מה את אומרת, כדאי לנסות להפחית את כמות הקינואה, זה יכול לעזור?

        • אורי הגיב:

          כן, יכול להיות שכמות הקינואה גדולה מדי והיא מפרקת את הקציצות. אבל גם זה מעולם לא קרה לי.. תעלומה ממש!!

          • טלי הגיב:

            היי אורי,

            רציתי לעדכן שהכנתי שוב את הקציצות והפעם הפחתתי בחצי את כמות הקינואה. התערובת עדיין הייתה קצת מתפוררת, אבל הפעם הצלחתי לשמור על הצורה של קציצה מספיק זמן עד שהן הגיעו למחבת, וברגע שהן השחימו בצד אחד זה כבר היה בסדר ויכולתי להפוך די בקלות לצד השני. אולי בפעם הבאה אשים אפילו פחות קינואה וזה יהיה מושלם 🙂

          • אורי הגיב:

            היי, בעקרון אפשר להכין אותן גם בלי קינואה בכלל 🙂

          • אורי הגיב:

            נשמע לי שאת צריכה לטחון יותר את התערובת. היא לא אמורה להתפורר בכלל

  45. מזל הגיב:

    מעוניינת לא לטגן את הקציצות, אפשר לאפות בתנור כדי שלא יתפרק צריך להוסיף עוד משהו לתערובת.
    תודה מראש

    • אורי הגיב:

      מזל אין בעיה לאפות רק חשוב לא לייבש – להבריש בשמן זית את נייר האפייה ולזלף גם מלמעלה. לסגור בקופסא מיד אם לא אוכלים ישר אחרי ההכנה.

  46. מזל הגיב:

    קראתי את התגובות ואני הולכת לנסות את הקציצות שכולם מתלהבים מהטעם. אעדכן אתכם איך יצא
    😛

  47. עפרה הגיב:

    וואו, זה יצא כל כך טעים!
    הכנתי את התערובת בכמות של המתכון, ובינתיים טיגנתי נגלה אחת כניסיון (שכאמור התברר כמוצלח ביותר :))
    אני רוצה להביא אותן לארוחת סוכות מחר. אפשר לשמור את שאר התערובת במקרר עד מחר ולטגן אותן על המקום? היא לא תתקלקל? או שעדיף לטגן את הקציצות היום ולחמם אותן מחר?

    תודה רבה,
    עפרה

  48. שירה הגיב:

    אחלה מתכון, הכנתי ואכין שוב בעתיד בטוח. טעים, בריא ופשוט להכנה.
    השתשמשתי בבלנדר מוט, ובמקום פטרוזיליה שמתי מעט כוסברה ועלי סלרי צעירים.

  49. נאוה הגיב:

    חג ראשון של פסח 2015
    הכנתי לראשונה את הקציצות עדשים וקינואה
    יצא קריספי וטעיייייים!!!
    תודה על מתכון מופלא!
    חג שמח!

  50. נאור הגיב:

    הרבה זמן לא נהניתי ככה מקציצות קטניות!
    התערובת לא הייתה יציבה מספיק (אולי הייתי צריך לטחון את העדשים יותר) אז הוספתי תחליף ביצה ביתי (של משהו דוב) וטחינה ויצא פשוט מדהים.
    תודה על המתכון! 😀

    • אורי הגיב:

      היי, איזה יופי! בעקרון הן מהקציצות היותר יציבות שיש.. ככה שזה כנראה באמת עניין של טחינת התערובת.

  51. הודיה הגיב:

    הי אורי,

    ראשית תודה רבה, נשמע קציצות טעימות ביותר עם המון אופציות וטיפים לשינוי,
    רציתי לשאול האם הנבטת את הקינואה ??? לפי התמונה זה נראה כך ואם כן איך מומלץ להנביט אותה.

    בתודה הודיה

  52. אביטל הגיב:

    אורי, יש לי בבית עדשים שחורות מבושלות, וקינואה אדומה מבושלת.
    אני רוצה להכין מהם קציצות. הבנתי שאם העדשים מבושלים , אין מה שיגדביק את
    התערובת.
    אני רוצה לטחון את העדשים המבושלות, להוסיף להן תבלינים וקינואה , ולהכין קציצות, אבל אני חוששת שיתפרק לי.
    מה את מציעה לי להוסיף כדי שהן לא תתפוררה?
    והאם כדאי לאפות או לטגן?

    • אורי הגיב:

      כן, כדאי שמשהו נוסף יקשור את התערובת, הקינואה לא תעזור הרבה כי היא לא דביקה ועמילנית כמו אורז למשל. לכן הייתי משתמשת בקמח חומוס או עדשים או אפילו קמח תירס – הם ישפיעו מן הסתם על הטעם והמרקם אבל זה יכול להיות לגמרי לטובה 🙂 הייתי מוסיפה גם בצל/שום/ירק אחר – מגורד או טחון, שיוסיף עסיסיות ואווריריות. מניסיון, טיגון טעים יותר וגם הופך קציצות ליציבות וקריספיות יותר אבל אם את מעדיפה אפשר גם לאפות. תמיד כדאי להכין את התערובת, לנסות לטגן או לאפות ואז לבדוק שהן אכן יציבות וטעימות מספיק לפני שמכינים את כל התערובת. בהצלחה! (סליחה על התגובה המאוחרת, אני לא בארץ)

  53. שירה הגיב:

    הי, אני חוזרת למתכון המוצלח ושוקלת להכינו לאירוע. מלחיץ אותי קצת להכין הרבה דברים לקראת זה, אז אני תוהה אם אפשר להכין אותם מראש ולהקפיא?

    • אורי הגיב:

      היי, עקרונית כן אבל אין כמו להכין טרי. אפשר גם להקפיא את התערובת, אפילו בצורת קציצות עם נייר אפייה בין השכבות.

  54. רחלי הגיב:

    היי אורי, רוצה להודות לך על המתכונים המצוינים עד כה. הפעם הכנתי את העיסה להמבורגר העדשים ורק החלפתי את הקינואה בבורגול דק שהשריתי היטב. אולם העיסה יצאה לי נורא רכה ואני לא יכולה לעצב ממנה כדורים/קציצות. הוספתי גם קמח אורז. אבל בינתיים זה נראה קצת בעייתי… שומרת את העיסה במקרר, ומחכה לעצתך. אודה לך על עצה/רעיון. יומטוב, רחלי

    • אורי הגיב:

      היי רחלי, סליחה על העיכוב! מעניין מה עשית בינתיים או שזה עדיין במקרר? לגבי העיסה, היא אמורה לצאת קצת רטובה, השאלה עד כמה.. אפשר להוסיף קמח עדשים או קמח חומוס לייצוב. ואת גם יכולה לנסות להניח אותן בכף במחבת ולשטח כמו לביבות. מוזר שיצאו כל כך רכות, סחטת היטב את הבורגול?

  55. מאיה הגיב:

    היי, האם ניתן להשמיט את הצ'ילי? או להוסיף פלפל אדום במקום? לטובת הרגישים לחריפות שבינינו…

  56. נועה הגיב:

    מחכה לנסות זאת! האם זה בסדר לשטוף את העדשים היטב לפני ההשרייה או שזה יוציא מהן את מה שמאפשר להן להדבק? אני בד"כ שוטפת היטב לפני השימוש.

  57. מריה הגיב:

    כמה זמן ניתן להשאיר את הקציצות במקרר?

    • אורי הגיב:

      ניתן לשמור את הקציצות מספר ימים במקרר בקופסא סגורה, אחכ זה כבר לא יהיה הכי טעים וטרי.. אפשר בהחלט להקפיא.

  58. דפנה הגיב:

    הכנתי היום בתקווה שישאר לי ללימודים וסתם ככה לצהריים כשאני לומדת בבית. אבל הילדים פשוט טרפו מהגדול ועד לקטן. הכנתי מעדשים ירוקות וקינואה רגילה כי זה מה שהיה לי תיבלתי בגרגרי כוסברה, גירדת לימון, תבלין קארי טוב, קצת כמון ויצא פשוט מעולה. טיגנתי במעט שמן זית כל סבב ופשוט טרפו. אנחנו לא טבעונים אבל מכינים הרבה מאוד אוכל טבעוני וזה פשוט מושלם בשבילנו (אני בדרך…) תודה רבה

  59. אלעד כהו הגיב:

    יצאו טעימות במיוחד, השתמשתי בקינואה לבנה. ממש ממש טעים.

  60. לין הגיב:

    יצאו קציצות טעימות מאוד
    בעלי לא טבעוני ואכל אותן עם הרבה רעש ?
    עשיתי עם קינואה לבנה
    תודה רבה ?

  61. קטי הגיב:

    באתי להגיד שהכנתי היום לראשונה ויצא מעולה! תודה רבה על מתכון מעולה!!!! ❤
    כולם אהבו מאוד!!! 🙂 וזה לאחר ניסיון מר עם קציצות טבעוניות למיניהן.
    הערה אחת: בהתחלה הקציצות יצאו ממש מתפרקות. צריך לבדוק את העיסה לפני הטיגון, אם היא לא מספיק דביקה צריך להוסיף מעט קמח/מים. אני השתמשתי בקמח עדשים כתומות.

    • אורי הגיב:

      תודה קטי! בעקרון אין סיבה להוסיף חומר מדביק – הפתרון הוא או לטחון יותר זמן (אולי העיסה נשארה גרגירית מדי), או ששמת יותר מדי קינואה ביחס לעדשים או שהעדשים היו מבושלות.. הכנתי כבר מיליון פעם ולא התפרקו – שווה לבדוק את הסיבה ולנסות שוב!

  62. פנינה הגיב:

    יצא טעים מאד מאד, כו-לם אכלו שזה נפלא.
    קראתי את כל התגובות ולכן שמתי קינואה רק עד שהרגשתי שזה מתגבש
    אבל בכל זאת באפיה התפרקו 🙁
    האם את סוחטת את העדשים והבצל אחרי שהם נטחנים?
    אני רוצה לעשות שוב אבל שלא יתפרק כדי שאוכל להכניס ללחמניות…
    תודה.

    • אורי הגיב:

      היי פנינה, לא אני לא סוחטת.. לדעתי זה או כמות קינואה גדולה מדי או שלא טחנת מספיק את התערובת והיא נותרה פירורית ולא התאחדה. עשיתי אותן פשוט המון פעמים ומעולם לא התפרקו..

  63. טליה הגיב:

    תושיה והצלחה: לאחר שהשריתי את העדשים מספר שעות, גיליתי שאין לי קינואה בבית. החלפתי את הקינואה בכוסמת מבושלת ויצא טעים ובריא כמו המתכון המקורי. תודה!

  64. אביגיל הגיב:

    האם הקציצות עוברות הקפאה?

    • אורי הגיב:

      לגמרי, אבל היזהרי מהתייבשות! להעביר לכלי סגור מיד אחרי ההכנה כשהן חמות ולא לייבש אותן בטיגון/אפייה.

  65. רומן הגיב:

    האם זה 300 גרם עדשים לפני או אחרי ההשריה?

  66. תמי הגיב:

    נראה מעולה! יש לך מושג במקרה כמה קינואה מבושלת יוצאת מבישול של כוס אחת? יש לי הרבה קינואה מוכנה כבר ולא בטוחה בכמה להשתמש. קראתי בתגובות שהאיזון בין הקינואה לעדשים הוא די קריטי.
    חשבתי שיהיה קל למצוא את המידע הזה בגוגל אבל מסתבר שלא 🙁

    • אורי הגיב:

      בהערכה גסה שתי כוסות. מה שחשוב זה שכמות הקינואה לא תעלה על כמות העדשים. אפשר גם לשים פחות אם את חוששת 🙂

  67. טל הגיב:

    הי
    טחנתי את העדשים עם ויטמיקס ויצא מזה ממש ממרח עדשים חלק אבל רחוק מלהיות דבר שניתן לעשות ממנו קציצות… האם עשיתי משהו לא נכון? או שהויטמיקס חזק מדי ולכן הפך את העדשים למרקם קרמי?

    • אורי הגיב:

      היי, סיכוי טוב שזה הויטמיקס אבל מניסיון גם אם העיסה יוצאת כמעט נוזלית, היא עדיין יכולה להפוך לסוג של לביבות. תניחי כפות ממנה בשמן ותנסי!

  68. יפעת הגיב:

    הכנתי
    מתכון פשוט ויצא מצויין
    תודה רבה

  69. אפרת הגיב:

    התערובת ממש טעימה. אבל בין זה לבין קציצות – אלפי שנות אור. לא החזיקו מעמד כקציצות משום מה ..

    • אורי הגיב:

      היי אפרת, מצטערת לשמוע.. זה מתכון שנוסה כל כך הרבה פעמים והוא הכי פופולארי באתר כך שאני די סומכת עליו 🙂 בואי ננסה להבין איפה הבעיה: יכול להיות שבישלת את העדשים? או אולי לא טחנת אותן מספיק והתערובת היתה פירורית ולא "נתפסה"? או שאולי שמת כמות גדולה מדי של קינואה שפירקה את העסק?

  70. ענת הגיב:

    עוד לא הכנתי. נראה טעים מאד. תודה

  71. הדס הגיב:

    היי,
    הכנו, יצא טעים כשאכלתי עם טחינה ומלפפון חמוץ.
    אבל בן השנתיים לא אישר…
    אפשר בבקשה רעיון לאיזה רוטב (אולי עגבניות או משהו אחר) שיגרום לקציצות להיות ערבות גם לחיך שלו?
    תודה!

  72. איתי הגיב:

    יצא טטטעים רצח!

  73. מוראל הגיב:

    אני לא אוכלת בצל, מא אפשר להוסיף במקום? האמיתי להוסיף כמה ירקות? איזה מומלצים?

    • אורי הגיב:

      היי, אם כרישה זאת אופציה אז נהדר. אם לא, הייתי הולכת על קישוא, כדי להוסיף עסיסיות.

  74. שושי הגיב:

    כל כך הרבה תגובות מפרגנות. העיסה שלי מתפוררת עוד לפני המחבת. האם שייך להחזיר לבלנדר עם הקינואה? חושבת להוסיף עוד עדשים להדבקה, יש קיצור דרך להשריה פחות מ4 שעות?

    • אורי הגיב:

      היי שושי, לתחושתי כנראה שלא טחנת את התערובת מספיק זמן. היא צריכה להתקבל ממש לחה ונצמדת, שאין בעיה לייצר ממנה קציצה יציבה עוד לפני המחבת. אפשר להחזיר לבלנדר עם הקינואה.. העיקר לטחון מספיק טוב. בהצלחה בפעם הבאה!!

  75. סוהיר הגיב:

    היי
    האם אפשר להחליף את הקינואה האדומה בקינואה לבנה ?

  76. דיינה הגיב:

    טחנתי את העדשים עם הקינואה המבושלת (לא היתה לי אדומה אז השתמשתי ברגילה) בבלנדר מוט, ויצאו קציצות משגעות. אורי תודה רבה!

  77. אסתר הגיב:

    ואי ואי הקציצות האלה אליפות! אין דהרים כאלה הקטנטנות שלי אכלו בתאבון גדול.וגם אני
    יש לך רעיון לרוטב חם מתאים? בא לי….
    היום אכלנו עם סלסת עגבניות וטחינה והיה מעולה

    • אורי הגיב:

      איזה כיף לשמוע!! זה באמת אחד המתכונים 🙂 לגבי רוטב – אני ממליצה להכין את הקציצות והרוטב בנפרד ולאחד ממש לקראת ההגשה או אפילו בצלחת. הכי קלאסי זה כמובן רוטב עגבניות. אפשר גם רוטב ירוק עם עשבי תיבול ותרד/מנגולד ולימון כמו שיש במתכון של כדורי טופו ברוטב לימוני כאן באתר. אפשר גם להתפרע עם רוטב קארי וחלב קוקוס.. תלוי לאיזה כיוון לוקחים את זה. כמובן שאפשר גם להוסיף תבלינים מתאימים לקציצות עצמן אם רוצים לקחת לכיוון הודי וכדומה. בהצלחה ותהנו!

  78. שגית הגיב:

    היי אורי, תודה על המתכון.
    1. חשבתי לטגן את הבצל ולהוסיף גם פטריות, האם נראה לך מתאים? משתמשת בעדשים שחורות וקינואה לבנה.
    2. נראה לך קשור להוסיף כף חמאת בוטנים טבעית להעשרה או שהטעם לא יסתדר?
    תודה רבה!

    • אורי הגיב:

      היי היי, בצל ופטריות (לא המון וקצוצות היטב) נשמע לי אחלה. חמאת בוטנים קצת פחות.. אם כבר הייתי מוסיפה טחינה (אבל לא באמת צריך ואין לי מושג איך ישפיע על המרקם). ספרי איך יצא!

  79. נאוה הגיב:

    הכנתי, בסקפטיות יש לציין, ואפיתי כי טיגון ואני אף פעם לא, ויצא כל כך טעים שאפילו הקטנה בת השש אהבה. תודה על ההסברים הברורים. ממש.

  80. מרגלית כהן הגיב:

    הכנתי את מתכון ההמבורגר, בדיוק לפי המתכון. כגודל הציפייה, גודל האכזבה.
    כפי שאמרו קודמיי, גם אצלי התפוררו.

    • אורי שביט הגיב:

      היי מרגלית, מצטערת לשמוע! זה מתכון שהוכן בהצלחה מאות אם לא אלפי פעמים, הוא הכי פופולארי בבלוג.. אז אני משערת שמשהו השתבש בתהליך ההכנה. סביר להניח שהתערובת לא נטחנה מספיק, היא אמורה לצאת ממש עיסתית ונדבקת, ברמה שאת יכולה לעשות ממנה קציצה ולהניח במחבת. צריך להיות מספיק שמן (שכבה דקה) ושהוא יהיה חם. יכול להיות שמשהו מהדברים האלה לא קרה?

    • סיון הגיב:

      ממממ.. וואוו! טעים כל כך! מתכון אליפות מאמצת את רעיון ההשריה והטחינה- מציל טבעוני .תודה לך ולכל התגובות בזכותכם למדתי מהטעויות ויצאו קציצות פגז על הפעם הראשונה!

  81. עינת הגיב:

    יצא מושלם ברמות!
    הוספתי כף טחינה בגלל ששטפתי הרבה פעמים את העדשים ופחדתי שלא יהיה מה שמחזיק את הקציצה.
    תודה רבה!!!

  82. אמיר דן הגיב:

    מומלץ

  83. שירי הגיב:

    מדדתי 300 גרם עדשים כתומות וזה יוצא 2 כוסות מדידה. לשים 300 גרם או 1.5 כוסות?

  84. קרן הגיב:

    המתכון מוצלח וטעים!
    לפני שהכנתי עברתי על כל התגובות, קצת חששתי שיתפרק אך שמתי לב להערות של אורי והשריתי את העדשים(עשיתי מסוגים שונים: ירוקות, שחורות וכתומות) ובישלתי את הקינואה (לא אדומה, לא היה לי) והעיסה יצאה נוחה לעבודה וטיגון.

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |