במיה או חצילים ברוטב עגבניות פרסי מהיר ומשגע
מכירים את זה שאתם ממש רעבים ובדיוק חושבים מה להכין לארוחת צהריים ואז נופלת לכם העין על תמונה של חצילים ברוטב עגבניות פרסי שהכינה חברה שלכם? אז זה בדיוק מה שקרה לי ואפילו היו לי בבית את כל החומרים להכין את המתכון הכל כך טעים הזה. חוץ מחצילים
יש לי חברה שקוראים לה אושרית נברה ואנחנו מתראות בעיקר בפייסבוק. יש לה הרבה מעלות, אבל כגרגרנית בלתי נלאית אני לא יכולה להתעלם מהמעלה הטעימה ביותר שלה – היא בשלנית בחסד. היא מבשלת לא מעט אוכל טבעוני שהוא כל כך צבעוני ויפה ומגרה, שאפשר כמעט לטעום אותו דרך המסך. והיא מכינה את המנות הכי מפנקות וביתיות שתמיד מרגשות אותי, כמו סירי חמין מתפקעים מכל טוב או ממולאים מרהיבים ויצירתיים, שאין דרך לעמוד בפניהם. ואז היא צצה לי בפיד עם הצילומים האלה בדיוק כשתהיתי מה לעזאזל אכין לאכול.
כמובן שמיד תחקרתי אותה איך מכינים את הדבר הנהדר הזה ולמדתי ממנה את הסוד הנפלא והפשוט של הכנת רוטב עגבניות פרסי מושלם מהחלומות (אושרית, אגב, דווקא לא ממליצה על החצילים הדקיקים האלה להכנת המתכון, אלא על חצילים רגילים, בשרניים וטעימים). חישוב מהיר הביא אותי למסקנה המשמחת שיש לי בבית כל מה שצריך כדי להכין את המנה הזו, מלבד הרכיב העיקרי – חצילים. אבל היי, זה לא מה שישבור בחורה רעבה כמוני! וכך נולד הרעיון לקחת את הבמיות היפהפיות והסגולות שחיכו לי במקרר ולשדך אותן לרוטב הנהדר הזה. התוצאה פשוט מושלמת. עכשיו תסלחו לי, אני רצה לקנות חצילים.
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם ולבוא להשוויץ בקהילה של טבעוניות נהנות יותר
סדנה חדשה! אוכלים בריא: ארוחות מהירות וטעימות לאמצע השבוע. לחצו כאן לפרטים ולהרשמה
במיה (או חצילים) ברוטב עגבניות פרסי מהיר ומשגע
כשסיפרתי לאושרית שהכנתי את המנה שלה עם במיה, חשבתי שהמצאתי את הגלגל. ואז היא גילתה לי שהרוטב לקובה במיה הוא ממש דומה (רק בלי הלימונים הפרסיים) ובכלל, שהיא משתמשת בו כרוטב מהיר לבישול של ירקות נוספים כמו דלעת ובטטה. רק הקפידו על שני דברים: צלייה טובה של הירקות לפני ההכנסה לרוטב והכנה של אורז, שאפשר להגיש איתו את כל הטוב הזה.
חומרים ל 4-6 מנות
1 קילו במיה טרייה
6-8 שיני שום קצוצות
4-6 עגבניות קצוצות
700 מ"ל (או 800 גרם) עגבניות מרוסקות בבקבוק או קופסא
חופן נדיב של עלי נענע קצוצים
צרור כסברה קצוצה
מיץ מלימון שלם
1 כף נענע מיובשת
2-3 לימונים פרסיים
מלח, פלפל שחור גרוס
שמן זית או שמן צמחי אחר, לטיגון
+ שוטפים וקוטמים את קצה הבמיה. מלהיטים מחבת גדולה (עם או בלי שמן) וצורבים היטב את הבמיה מכל הכיוונים.
+ בינתיים מכינים את הרוטב: יוצקים מעט שמן לסיר רחב ונמוך (סוטאז') ומטגנים את השום הקצוץ תוך כדי ערבוב מעל להבה בינונית, כחצי דקה (תיזהרו לא לשרוף). מוסיפים עגבניות קצוצות, מערבבים ומטגנים עוד דקותיים.
+ מוסיפים לסיר את יתר חומרי הרוטב, מערבבים, מתבלים ומביאים לרתיחה.
+ מעבירים את הבמיה הצרובה לרוטב, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 40 דקות. מגישים על אורז.
עוד מתכונים מעולים עם רוטב עגבניות:
ריזוטו עגבניות
לזניה טבעונית ב-5 דקות
צ'ילי נון קארנה
תגיות: חצילים, עגבניות, רוטב עגבניות, קיץ, במיה, מהיר, בישול פרסי
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, ירקות
המתכון נראה נפלא אבל אין במיה טריה. את חושבת שילך עם במיה סנפרוסט?
לא ניסיתי אבל אני מאמינה שכן 🙂
אם עושים עם חצילים, פשוט לחתוך ולהכניס לרוטב? או שצריך קודם לאפות/ לצלות
אפייה מקדימה בתנור עם שמן זית רק תעשה טוב!
בתור חובב ליים מיובש ובמיה, המתכון מצויין.
האם הכוונה בעגבניות מרוסקות ל-tomato paste, או ל- crushed tomatoes?
היי, כיף לשמוע! זה יעבוד עם שניהם, כאן השתמשתי בפסאטה, שזה טחון חלק (בלי חתיכות).