סינייה לבבות ארטישוק ועגבניות
לבבות ארטישוק טריים או מופשרים משתכשכים ברוטב עגבניות אפויות, עם המון שום ירוק (או יבש) ורוטב טחינה מוקרם. תענוג.
7-8 לבבות ארטישוק טריים (אפשר גם להפשיר קפואים, נו מה)
2-3 עגבניות אדומות ובשלות, פרוסות
1/2 ראש שום פרוס (יבש או ירוק)
חופן פטרוזיליה קצוצה
שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
לרוטב:
1/4 כוס טחינה איכותית
מיץ מ-1/2 לימון
1/4 כוס מים (או קצת יותר)
+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ משמנים בשמן זית תבנית עגולה קטנה או מחבת גבוהה שמתאימה לתנור. מרפדים את התבנית בפרוסות עגבנייה, כך שכל התחתית תהיה מכוסה. מניחים על העגבניות שיני שום פרוסות ומזלפים מעט שמן זית.
+ מערבבים בקערית מעט שמן זית עם מיץ לימון ובעזרת הידיים מושחים את לבבות הארטישוק מכל הצדדים. מניחים את הלבבות מעל העגבניות והשום שבתבנית, מזלפים עוד מעט שמן זית מלמעלה ומתבלים במלח ובפלפל.
+ מערבבים היטב את הטחינה, הלימון והמים עד שמתקבל רוטב חלק וסמיך. יוצקים כ-2/3 ממנו בעזרת כף על גבי לבבות הארטישוק שבתבנית. מפזרים פטרוזיליה קצוצה, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-20 דקות, עד שכל הירקות אפויים היטב והמיץ ניגר מהעגבניות.
+ מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות כ-5 דקות נוספות, עד שהטחינה מתקשה ומשחימה מעט. יוצקים את יתרת הטחינה על גבי הארטישוקים האפויים, מפזרים פטרוזיליה טרייה ומגישים.
לאן נעלם המתכון? 🙄 מופיעים רק החומרים, ללא תיאור של שלבי ההכנה.
אופס, תוקן!
אורי שלום
אין לי מחבת כזו, אפשרי בכלי פיירקס? אגב זו גם שאלה לגבי המתכון של "קדרת ירקות שורש, ערמונים ויין לבן"
בברכה
יעל.
כן, אפשר. עבור הקדרה חשוב שיהיה מכסה.
היי, נראה מעולה!
יש אפשרות להכין את זה יום מראש ולחמם קצת בתנור לפני ההגשה?
תודה 🙂
פחות מוצלח.. העגבניות יגירו נוזלים והטחינה תהיה מושית כזאתן. לא סוף העולם אבל פחות 🙂
מתכון מעולה, הוספתי על העגבניות גם שכבה של חצילים, ועל הטחינה פיזרתי זעתר. תודה!
מוצלח מאוד!
השתמשתי בתחתיות ארטישוק קפואות, שריככתי בסיר מים על האש לפני שמשחתי אותן בלימון ושמן זית.
מילאתי לגמרי כל תחתית בטחינה, וזה היה יותר מדיי 🙂 מספיק לזלף כמות נדיבה.
תודה רבה!
איזה כיף שיצא טעים! 🙂
היי אורי יש לך הצעה במקום הטחינה? בעיית כשרות כשהיא מעורבת במים…
תודה
אפשר להכין קרם קשיו או קרם שקדים