חורף אדום: מרק סלק ותפוחי אדמה
פורסם לראשונה באוקטובר 2012. הכתבה המלאה כאן
מרק של חברתי אורלי – שילוב של סלק, קימל וחומץ בלסמי מייצר עומק טעמים לא שגרתי. מרק שלא מחכה למזג האוויר, שמזג האוויר יחכה לו.
תמונה ועדכון – חורף 2018
עברו שנים מאז שאורלי הכינה לי את המרק הנהדר הזה, והנה חברי הטוב בני ליפשיץ מגיע לביתי ובידיו צרור סלקים טריים על עליהם. נזכרתי במתכון האדמוני בדיוק בזמן והכנתי אותו שוב בשינויים קלים – כמובן שהכנסתי פנימה את כל העלים (אם אין לסלק עלים פשוט הוסיפו צרור מנגולד חתוך גס) ובאין קימל, תיבלתי בתערובת של זרעים כתושים אחרים: כמון, שומר, כוסברה וחרדל. כמובן שהוא יצא נפלא ואדום אדום, כמו שרק סלק יכול להיות.
טיפ-אורלי
- המרק יהיה נהדר גם למחרת.
- אפשר להגיש אותו קר או חם.
- מגישים עם אורז לבן? הכינו אותו מאורז עגול, שטפו ויבשו אותו בשמש (כן!) לפני הבישול, ואל תשכחו טיפת שמן. אורז מושלם – מובטח.
עוד מנות נהדרות עם סלק:
סלק צלוי במילוי חיטה ועדשים
סלק ודלעת צלויים על אורז זעפרן
מרק סלק ולפת קטיפתי
חומרים ל 4-6 מנות
1 סלק בינוני מקולף חתוך לחתיכות בינוניות
2 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לשמיניות
1 כף זרעי קימל, שבורים
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום שבורות
1 כף חומץ בלסמי
מיץ מחצי לימון
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית
+ מחממים בסיר מעט שמן זית ומאדים את הבצל והשום כ-5 דקות, עד שהבצל מתחיל להפוך שקוף. מוסיפים את זרעי הקימל, הסלק ותפוחי האדמה ומאדים עם החומץ והלימון כ-5 דקות נוספות.
+ מוסיפים מים (בערך 3 כוסות), מתבלים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה נוספת. מגישים עם אורז לבן.
תגיות: סלק, אורי שביט, מרק צמחוני, אורלי סגל, קימל, מרק סלק, מרק בריא, תפוחי אדמה, מרק טבעוני