"ריזוטו" אורז מלא, ברוקולי וקייל
אורז וירוקים תמיד היה אחד השילובים הטעימים, הבריאים והמרהיבים שיש, אבל האם ניסיתם פעם להפוך את הירוקים עצמם לאורז?? קבלו מתכון משגע לאורז אביבי ירוק, שנחבאים בו שפע ערכים תזונתיים והוא יככב בשמחה על שולחן החג.
המתכון מתוך הפקת מצליבים למגזין מנטה.
צילום: יוסי סליס
סגנון: נטשה חיימוביץ'
הסתדרתם כבר על מתנות לחג? הנה רעיון מצוין 🙂
"ריזוטו" אורז מלא, ברוקולי וקייל
חומרים ל-4 מנות
1/2 1 כוסות אורז עגול מלא (לפני בישול)
1/3 3 כוסות מים רותחים
1 ברוקולי גדול
4 עלי קייל שטוחים, חתוכים לרצועות
1 כוס אפונה ירוקה, טרייה או קפואה
1 כרישה קצוצה, החלק הלבן בלבד
2-3 שיני שום קצוצות (אם יש לכם שום ירוק, קצצו גם קצת מהחלק הרך של הגבעולים)
3 כפות יין לבן
מיץ וקליפה מגוררת מ-1/2 לימון
כ-1/4 כוס ציר ירקות או מים
עלים מ-10 ענפי תימין טריים
1/2 כוס צנוברים קלויים
מלח ים, פלפל לבן
שמן זית
כל המתכונים הכי שווים לפסח מחכים לכם כאן
+ מבשלים את האורז: מחממים מעט שמן זית בסיר ומטגנים את האורז 2-3 דקות תוך כדי ערבוב. ממליחים מעט ומוסיפים מים רותחים. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים 40 דקות, עד שהאורז רך וכל המים נספגו.
+ מפרקים את הברוקולי לפרחים, מקלפים את הגזע וחותכים גס. טוחנים במעבד מזון לקבלת פירורים בגודל אורז.
+ מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הכרישה והשום כ-5 דקות תוך כדי ערבוב, לריכוך והזהבה. מוסיפים את הברוקולי הטחון ומטגנים כ-2 דקות נוספות. מוסיפים רצועות קייל, אפונה ועלי תימין, מערבבים ומבשלים עוד 2 דקות, עד שהירקות מתרככים.
+ מוסיפים את האורז המבושל ומערבבים. יוצקים למחבת יין, מיץ לימון וציר או מים וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב, עד לספיגת הנוזלים.
+ מוסיפים צנוברים וקליפת לימון ומתבלים במלח ובפלפל לבן. מערבבים, מסירים מהאש ומגישים.
עוד מנות אורז חגיגיות:
תבשיל פול סורי באורז ומרק חמוץ
דלורית ואורז מלא צלויים בתנור
אורז זעפרן עם סלק ודלעת
ריזוטו אורז ואספרגוס
תגיות: אורז עגול מלא, אורז, אורז מלא, אפונה, ריזוטו, ברוקולי, פסח, קייל
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני