הודו בתנור: קארי ירקות מהיר
כולנו יודעים שאין דבר כזה יותר מדי מתכונים מהירים וקלים להכנה. הנה אחד שאני מתענגת עליו לאחרונה, במיוחד כשהטמפרטורות מתחילות לעלות ומרוב הכנות לפסח, לאף אחד אין כח לעמוד יותר מדי זמן במטבח. אישית לא הייתי מתנגדת למצוא את המנה הנהדרת הזו גם על שולחן החג
אני כבר יודעת שהמתכונים הכי שווים נולדים מאלתורים ואני רצינית לגמרי כשאני אומרת שהרבה פעמים מה שקובע את גורל המנה זה אילו ירקות נשארו במקרה במקרר ובמזווה. הפעם זה היה הבן שלי שהגיע לארוחת ערב בדיוק יום לפני המשלוח הבא של הירקות, זמן שבו אני מוציאה כל מה שנשאר (זוכרים, אצלנו לא זורקים אוכל!) וחושבת מה בא לי להכין, תוך התחשבות במגבלות האורח האהוב עלי בעולם (שממש לא אוהב חצילים, למשל). ככה נולד המתכון הקליל והמהיר הזה, שהוא עשיר בטעמים בזכות שפע תבלינים הודיים ארומתיים וקרם קוקוס שעוטף את הירקות ובעצם מקרים אותם. חצי שעה בתנור והסתדרתם! ולמקרה שתהיתם, הילד עף על המנה ולא נשאר ממנה זכר. מזל שהספקתי לצלם לפני שנטרפה 🙂
הספר המטבח הטבעוני שלי עכשיו במבצע!
קארי קל ומהיר של טופו וירקות מוקרמים
מאז שהכנתי את המתכון לפני יומיים, כבר הספקתי להכין גרסה נוספת שלו (עם כזה ביקוש מהקהל לא היתה ברירה). הפעם נכנסו לתבנית ירקות אחרים כמו דלעת יפאנית ורצועות של פטריות יער. גם עם התבלינים אפשר כמובן לשחק לפי המצאי והטעם. ועוד משהו: אם אתם מתקשים לזהות את הבטטה בתמונה, זה רק בגלל שבמקרה השתמשתי בבטטה לבנה. שימו לב שאתם חותכים את המרכיבים מספיק קטן כדי שיספיקו להתרכך (למשל קוביית תפוח אדמה בגודל 2-3 ס"מ).
חומרים ל 6 מנות
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2 בטטות חתוכות לקוביות
1/2 כרובית מפורקת לפרחים קטנים
1 בצל גדול חתוך לפלחים
4-5 שיני שום מעוכות (אפשר גם שום ירוק, כולל הגבעול)
1-2 כוסות אפונה ירוקה טרייה או קפואה
6 לבבות ארטישוק חתוכים לפלחים
1 קוביה (300 גרם) טופו, מפורקת לנתחים
1 פלפל צ'ילי פרוס
1 כף גדושה אבקת קארי
1 כף שורש כורכום מגורר או תבלין כורכום
1 כף ג'ינג'ר מגורר
1 כפית זרעי כמון
1 כפית גראם מסאלה (לא חובה)
1/2 כפית הל טחון
מלח, פלפל שחור גרוס
400 מ"ל קרם קוקוס
1 כוס ציר ירקות או מים
להגשה:
כוסברה או פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מניחים את כל החומרים בתבנית גדולה (אני השתמשתי בתבנית העמוקה של התנור, שיהיה להם מקום בנחת). מערבבים היטב כך שכל הירקות ייעטפו בנוזלים ובתבלינים – רצוי בידיים, אפשר עם כפפות אם אתם ממש לא רוצים צבע של כורכום או ריח של קארי.
+ צולים את הירקות והטופו בתנור במשך כחצי שעה, עד שכולם רכים ורוב הנוזלים מצטמצמים. אם הירקות משחימים מאד, אפשר להניח מעליהם יריעה של נייר אלומיניום או מכסה חצי פתוח.
+ מגישים על אורז או קינואה או כל דגן אחר שבא לכם או פשוט אוכלים ככה, עם או בלי עשבי תיבול טריים מעל. כל כך טעים!
המון מתכונים מעולים לפסח מחכים לכם כאן
עוד מתכונים מהירים וקלילים:
מאפה טופו וירקות בסגנון איטלקי
מרק תירס קליל
נזיד עדשים ושורשים
תבשיל ירקות מהיר
יש לי שאלה, האם לשים את הרכיבים בתבנית פתוחה? או מכוסה/סיר קרמיקה עם מכסה? תודה
היי אורנה, אני לא כיסיתי, אפשר כמובן אבל חלק מהעניין לטעמי זה שהנוזלים מצטמצמים והירקות מקבלים הקרמה עדינה כזו של קרם הקוקוס. אם את רואה שהם משחימים יתר על המידה, תניחי מלמעלה יריעה של נייר כסף (אם את לא מהנמנעים לגמרי).
אורי שלום, תודה על המתכון☺️ האם אפשר להכין יום לפני?
נדמה לי שעניתי ומשום מה זה קפץ. כן 🙂